Autors Tēma: Dzīvokļa pārdošana  (Lasīts 3677 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Dzīvokļa pārdošana
« : 2017. gada 29. jūnijs, 11:24:08 »
Ai, nesapratu kurā sadaļā likt. Lai būtu te.

Tātad - gribu pārdot dzīvokli. Nekad neko tādu neesmu darījusi. Jautājumi:
- meklēt pircēju pašai vai uzticēt starpniekiem?
- kā noteikt cenu/pieņemt piedāvājumus
- kā notiek papīru kārtošana/naudas nodošana - saņemšana?

Zinu ka blondi, bet nudien nav ne jausmas... :D

Atslēdzies daddy

Re: Dzīvokļa pārdošana
« Atbilde #1 : 2017. gada 29. jūnijs, 11:36:54 »
Ai, nesapratu kurā sadaļā likt. Lai būtu te.

Tātad - gribu pārdot dzīvokli. Nekad neko tādu neesmu darījusi. Jautājumi:
- meklēt pircēju pašai vai uzticēt starpniekiem?
- kā noteikt cenu/pieņemt piedāvājumus
- kā notiek papīru kārtošana/naudas nodošana - saņemšana?

Zinu ka blondi, bet nudien nav ne jausmas... :D

1. Pati vai māklers - cik Tev ir laika un vēlmes ņemties. Māklerim samaksāsi ~5% no summas + paliks pēcgarša, ka esi apčakarēta.
2. Cena. ieliec ssā sludinājumu par cik esi gatav atdot. ja 2 ned neviens nezvana, tātad par dārgu. -10% un liec vēlreiz
3. Līgums + darījuma konts... ja ar rokasnaudu, tad sarežģītāk, tad vēl rokasnaudas līgums

Atslēdzies Mao

« Atbilde #2 : 2017. gada 29. jūnijs, 11:47:15 »
Jā, ļīgums un obligāti pieņemšanas/nodošanas akts - nosper netā (ja baigi vaig un smuki uzvedīsies Mao onkulis aizdos), tur galvenais, lai nevar vēlāk visu mest atpakaļgaitā. Bankā ar pircēju atveriet darījuma kontu - banka nogarantēs, ka neviens nevienu neuzmet.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2017. gada 29. jūnijs, 11:57:23 »
banka nogarantēs, ka neviens nevienu neuzmet.

lūk par šo gan var padiskutēt, jo banku tipveida DK līgumi garantē tikai to, ka banka savu komisijas naudu paņems... principā maldīgs un bīstams priekšstats, ka kāds mūsu vietā kaut ko izdarīs by default :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2017. gada 29. jūnijs, 11:58:41 »
Varētu jau pati ņemties (un ja vēl Mao onkuls palīdz...), būtībā jau es esmu labs pārdevējs, bet par to cenu - iedomājos, ka starpnieks varētu augstāku cenu dabūt, ko es aiz savas nezināšanas nevarētu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2017. gada 29. jūnijs, 12:03:03 »
starpnieks nav muļķis, visu iespējamo starpību viņš iebāzīs savā kabatā :) 
starpnieki ir haizivis, nevis labdabīgie foruma onkuļi :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2017. gada 29. jūnijs, 12:12:38 »
Nu, dzīvojot pilsētā, kur visi viens otru pazīst, tie starpnieki ir arī mani klienti, domājams, attiecības varētu nebūt tik haiziviskas :)

Manas paŗdomas - ja dzīvoklis apzināti nav pēdējos 10 gadus remontēts (nē nē, nav nekāds bomžatņiks, vnk neieguldījām kosmētiskajā), tas tāds liels mīnuss? No mana uzkalniņa raugoties - nav, nēnue s jau varu lēto remontiņu uzcakināt, bet normāls cilvēks tak varētu gribēt savu plānojumu, krāsas, materiālus, vai ne?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2017. gada 29. jūnijs, 12:20:34 »
varētu padomāt, ka pircēji dzīvoklim brauks no ķīnas :) 
tieši tāpat pazīstami...tāpat pircēji ir viņu klienti...

un tā ir starpnieka BŪTĪBA - izģērbt klientus (pircēju-pārdevēju), kuri nespēj savā starpā vienoties :D  labs starpnieks to vēl kā MILZĪGU dāvanu un pretīmnākšanu pasniegs! :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2017. gada 29. jūnijs, 12:44:27 »
Nekad nepārdotu lieku dzīvokli, drīzāk izīrētu. Sevišķi padomā par to, ka, ja būs maza pensija,vismaz būs kādi 250eiro ( vismaz pie mums tāda ir īres maksa, ja izīrē)  makā pie pensijas.
Viens otru pazīst?! Tu joko??? Piedodiet par netēmu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2017. gada 29. jūnijs, 12:47:16 »
Neesmu pārdevusi, esmu pirkusi.
Vislabāk,ja var vienoties savā starpā. Bet jāuzmanās, LV pilns ar visādiem ķertajiem, problēmu māktajiem utt.
Un jā, labāk, lai ir darījuma konts vai, patiesībā vēl labāk pārdevējam, $ uz rokas vai kontā un tad formējam ZG, bet tādu pircēju varētu būt nereāli atrast, jo vairums gan jau grib pirkt ar kredītu.
Es paplašinātu daddy ieteikumu. Sākumā ieliec summu, cik gribi+10%. ss tautai ir pretīga tendence diedelēt - tāpēc vien man riebj kko tirgot, ka pat no adekvātas cenas mēģinās nodiedelēt. Tos 10% tad varētu nolaist.
Jā, ja nezvana neviens labu laiku, tātad varētu būt cena par augstu. Tomēr, ja nesteidzies, baigi neraujies laist lejā. Būtu jārēķinās ar to, ka tā tirgošana var ievilkties mēnešos. Ja gribi fiksi, nolaid cenu, atdod spekulantam (kas vrb pat varēs nolikt naudu uzreiz), kurš pēcāk pārdos lēnām un dārgāk.

Par remontu: tas atkarīgs, kas un kādam mērķim pērk: es pirku bez remonta, neskatoties uz to, jo grasījos remontēt un pārplānot (sapratu, ka man svešs remonts nepatiks, bet pirekš tāda dzīvokļa bija samērā lieli resursi, krietni virs lv vidējā), tomēr attiecīgi arī vēlējos "bezremonta" cenu. Ja pirktu par pēdējo $ un vajadzētu dzīvot iekšā, kāds nu ir, jo tuvākajā 5gadē $ remontam vnk nebūs (un ne mazums "brīvo" sieviešu un jauno ģimeņu, kur vecis pats remontēt neņemas, vnk negrib ķēpāties ar remontu un remontniekiem), tad arī kkāda kosmētika gan jau šķistu labāka kā nekāda, lai tik var tūlīt vākties iekšā. Taču man nederētu, ja par to prasītu $. Tādā kvalitātē un ar manām ekstrām, neuztaisītu,soooo skaitli bezremonts+mans remonts es par tādu pusremontu nedotu, anyway gribētu maksāt kā par bezremontu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2017. gada 29. jūnijs, 12:52:30 »
Mēs pārdevām (sen) ar mākleri
Ar vislētāko krāsu var pārlaist durvīm, palodzēm, vairāk noteikti nav vērts.

Atslēdzies magda

« Atbilde #11 : 2017. gada 29. jūnijs, 13:01:49 »
Nesen pārdevām, ne Rīgā. Ar māklera starpniecību,esam ļoti apmierināti. Darījuma summa bija fiksēta,nekādi procenti netika aprēķināti.

Atslēdzies faraons

« Atbilde #12 : 2017. gada 29. jūnijs, 13:08:22 »
remontam noteikti nav vērts tērēties, pūlēties. normāli cilvēki grib taisīt pa savam.
tā kā zem prasta kosmētiskā remonta mēdz slēpt defektus, tad bezremonta skaidrība vairāk iedveš uzticību.
tīri psiholoģiski - sludeklim bildes saliec. ja bez bildēm, tad atsit vēlmi zvanīt

Atslēdzies magda

« Atbilde #13 : 2017. gada 29. jūnijs, 13:18:12 »
...nu,nez-cilvēki ir dažādi,ar dažādām vēlmēm. Savu dzīvokli (4 istabas, 2 lodžijas) tik ātri un veiksmīgi pārdevām ,jo bija kvalitatīvs remonts. Pircējs teica,ka esot meklējis tieši tādu,lai pašam nav jāiespringst .

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2017. gada 29. jūnijs, 13:45:50 »
Paskatījos līdzīgu dzīvokļu (platība/stāvs) cenas un bildes ss.lv... ak vai. Ok, "svaigi remontēts" - redzu ka lamināts, sarrrkanas un puķainas tapetes, bilžainas flīzes, nošaujiet mani...

Nu nē, neko slēpt zem lētām tapetēm un lamināta netaisos, un tāpēc cenu paaugstināt. Pazemināt arī netaisos. Aizrakstīju vienam, kas bija ielicis sludinājumu "pērk" - kā testa variantu. Nu redzēsim.

Liels paldies par komentāriem, rakstiet vēl, ļoti vērtīgi - lasu visu uzmanīgi.