Autors Tēma: Ar mecenātu atbalstu izdotā literatūra  (Lasīts 6267 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Ar mecenātu atbalstu izdotā literatūra
« : 2017. gada 30. jūnijs, 00:51:48 »
Sākšu ar Džonatana Litela debijas romānu "Labvēlīgās".
J.Rozes apgāds 2015.gads
Romāns no pirmās personas par žīdu šaušanu un iznīcināšanu 2.p.k., protams, ir vēl paralēlās tēmas par mīlestìbu, sex, vīriešu draudzību, politiku, maģiju, karu utt...
Grāmatā ir 1424 lpp. un vārdu žīds jūs izlasīsiet vismaz 5000 reizes.
Grāmata ir saņēmusi franču Prix Goncourt (Gonkūra prēmiju) un arī 2006.gada Grand Prix du Roman.
Romāns no pirmàs personas kā žīdu šāvēja, bet autors Džonatans Litels ir amerikāņu ebrejs(žīds)....un sarakstīta franču valodā kā ""Les bienveillantas"....nu, laikam tā bija vienīgā iespēja mūsu "politkorektajā" pasaulē tā izdot šo grāmatu....tas nebūtu iespējams, ja autors būtu vàcietis (bet mana 100% pàrliecība, ka autors ir vàcietis)...bet žìds par žīdu šaušanu un franču valodà amerikāņu autors....nu, tur tak neviens nevar piesieties un nomētàt ar akmeņiem! :)
Pie grāmatas atsauksmēs lamājas tikai viena žīdene, bet Eiropa slavē un tam jābūt obligātajā literatūrā...
Lasīt ir viegli, ja armijas numurus variet uztvert kā fonu...neiesaku atcerēties kurš tur varonis kurā karaspēka daļā dienē ...to autors ir izmantojis, lai radītu patiesuma atmosfēru....tas ir fons, nav gan viegli to sev apkārt radīt - tas ir ieteikums dāmām, kuràm militārās lietas svešas
varbūt izlssīsiet un tad parunàsim?
Tur ir daudz ko runāt...

Atslēdzies nakata kngs

Re: Ar mecenātu atbalstu izdotā literatūra
« Atbilde #1 : 2017. gada 30. jūnijs, 01:07:41 »
.  un aizmirsu pateikt - tulkotājs Dens Dimiņš, tas kurš Velbeku tulko...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2017. gada 30. jūnijs, 01:15:37 »
Par vārdu žīds franču romānā  tev kā intelektuālim nevajadzētu brīnīties, jo viņiem cita apzīmējuma šai tautībai nemaz nav.
Varbūt pamēģināšu šo ķieģeli. Līdz šim, pašķirstot, neiespaidoja un  Gonkūru prēmija gan ,vismaz man, nav nekāds rādītājs. Otra lieta, kas mani dara uzmanīgu -grāmatas apjoms. Tas velk uz izklaidīgu domāšanu un tā savukārt uz grafomāniju.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2017. gada 30. jūnijs, 01:25:42 »
Tev, kā sievietei, vēlreiz ieteikums laist gar ausīm tos visus armijas nosaukumus, numurus, dienesta pakàpes utt....man to lasīt ir viegli, bet saprotu, ka dāmàm nav....to vajag uztvert kā atmosfēru....esmu nokļuvis vācu armijā kā vidē! :)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #4 : 2017. gada 30. jūnijs, 01:45:34 »
.  un aizmirsu pateikt - tulkotājs Dens Dimiņš, tas kurš Velbeku tulko...

Nu vismaz Velbeku Dimiņs ir iztulkojis gana nesmuki :(  :no:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2017. gada 30. jūnijs, 10:23:19 »
Kāpēc "man, kā sievietei"? Varbūt man, kā "Interesentei par vēsturi"būs pat ļoti interesanti? Tu "Nožēlojamos" esi izlasījis par armijas pārvietšanām pirms Austerlicas kaujas?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #6 : 2017. gada 30. jūnijs, 10:35:56 »
Kāpēc "man, kā sievietei"? Varbūt man, kā "Interesentei par vēsturi"būs pat ļoti interesanti? Tu "Nožēlojamos" esi izlasījis par armijas pārvietšanām pirms Austerlicas kaujas?
piedod, es tiešām atvainojos ! :)...man tas nebija viegli, es brīžiem dusmojos par tām zonderkomandām - kura ir kuru, zīmē kaut uz lapas shēmu utt...tad sapratu, ka pilnīgs pofigs....tā ir tàda kā fona dunoņa, kas veido to romāna noskaņu un piešķir tai to vāciskumu - kàrtība un precizitāte..

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2017. gada 30. jūnijs, 11:15:17 »
Labi, peace. Paņemšu paskatīties to ķieģeli :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #8 : 2017. gada 30. jūnijs, 12:53:23 »
Jautājums Spārkai - vai nevari palabot tēmas nosaukumu?
Šķiet, ka drusku sanācis pretenziozs, kādu varbūt aizvainojošs un ar tādu kā iedomības piegaršu?
Nesaukšu jau sevi par intelektuāli, jo daudzi ir zinošāki!
Tēma ir par grāmatām, kurām nav liela pārdoties spēja, bet kurām ir jābūt  mūsu bibliotēkās.
Runa ir par grāmatām, kuras tiek izdotas ar EK vai Kultūrkapitālfonda, dažādu valstu vēstniecību atbalstu...skaidrs, ka Nesbē neatbalsta - tāpat pirks un kultūras pienesums tur ir minimāls, bet šajā tēmā vēlētos redzēt starptautiski apbalvotās utt
Nomainīsi nosaukumu?

Pieslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2017. gada 30. jūnijs, 13:49:14 »
Tāds nosaukums galīgi neinteresants, varbūt vnk "nopietnās grāmatas" -bet kur likt Liksomu?

Citādās grāmatas? Gudrās? Pārgudrās?  ;)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2017. gada 30. jūnijs, 13:52:41 »
Ok, nebūs tik lecīgi! :)
Aicinu visus, kuri lasa šādas grāmatas, ar to dalīties. Tāda informācija ļoti noder!
Runājot par Džonatanu Litelu, nu īsts vācietis!
Bet ja šo grāmatu būtu sarakstījis vācietis vācu valodā, tad Izraēlas Mosad viņu nolaupītu, aizvestu uz Telavivu un publiskā laukumā nomētātu ar akmeņiem! :)
Bet kà mūsdienās var nolaupīt USA pilsoni, pie tam žīdu? :D
Rokas par ìsām, atliek vien lamāties ! :D
Kāpēc domāju, ka Litels ir vācietis?
Kurš ir vācu XX gadsimta izcilākais rakstnieks?
Protams, ka Francs Kafka!
Ja esat lasījuši viņa stāstu "Cilvēcīgais dzīvnieks" ("In the Penal Colony"), par to moku solu un nāves mašīnu, tad Litels to ir izkopis līdz perfektumam!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2017. gada 30. jūnijs, 14:07:12 »
nu tad met arā tos mecenātus, valsts nav mecenāts -vnk "ar atbalstu izdotās"?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #12 : 2017. gada 30. jūnijs, 14:11:47 »
nu tad met arā tos mecenātus, valsts nav mecenāts -vnk "ar atbalstu izdotās"?
ar atbalstu intelektuāļiem? :)

Atslēdzies magda

« Atbilde #13 : 2017. gada 30. jūnijs, 14:35:01 »
Ierosinu tēmas virsrakstā minēt "tikai kungiem"! Autora prāt, dāmas lasa tikai Kolinsu utml.autorus!

Fuuuu!!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2017. gada 30. jūnijs, 16:07:23 »
ar atbalstu intelektuāļiem? :)

Vai tas nebūtu par skaļu teikts?