Autors Tēma: šovakar LTV7 - Saules apžilbinātie  (Lasīts 2802 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

šovakar LTV7 - Saules apžilbinātie
« : 2017. gada 30. jūnijs, 18:41:37 »
Saules apžilbinātie 22.10, bet oriģinālà tā ir "A Bigger Splash"
Tā arī saucas pop-art ikonas David Hockney glezna - internetà var apskatīt, filma ir kā rimeiks filmai "Baseins" ar Romiju Šneideri un Alenu Delonu, šķiet, ka pèc šīs filmas apprecējās...vēlāk šķīrās, atkal sagāja kopà, atkal šķīrās un Romija izdarīja pašnāvību...
Šoreiz te ir Tilda Svintone( ak cik seksīgà vampīre) un Ralfs Fains  (kurš neatceras viņa Oņeginu?), un jaunais Eiropas kino mačo Matiass Shùnkārts...un...un...un...pavedinošā Dakota Džonsone no tàm perversajām Greja nokrāsām...
Kino ar lielo burtu! :)

Atslēdzies Minne

Re: šovakar LTV7 - Saules apžilbinātie
« Atbilde #1 : 2017. gada 30. jūnijs, 19:43:46 »
Romijas Šbeideres sakarā ir daudz leģendu :) Arī Tavā postā.

Šneidere un Delons saderinājās (neapprecējās) 50.gadu beigās, bet jau 60.gadu sakumā izšķīrās.
Baseins uzfilmēts 1969.gadā
Šneiderei bija vairākas laulības, bet neviena ar Delonu.
Nāves iemesls - sirds mazspēja. Viņa gan daudz "niekojās" ar alkoholu, miega u.c.līdzekļiem.
Jā, viņai piedēvē lauztās sirds versiju un pašnāvību, tikai ne Delona, bet gan viņas traģiski bojā gājušā 14 gadīgā dēla dēļ (viņš, rāpjoties pār žogu, zaudēja līdzsvaru un krītot uzdūrās uz metāla iesma)

Bet par šo filmas ieteikumu liels paldies, ceru, ka izdosies redzēt. Interesanti būs, jo Baseins man ļoti patīk

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2017. gada 30. jūnijs, 21:37:30 »
Šis nav Baseins....te jāskatās cits stāsts....te ir Tilda un Ralfs....drusk cits stāsts

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2017. gada 30. jūnijs, 21:47:46 »
Tu teici - rimeiks

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2017. gada 01. jūlijs, 00:45:45 »
Vai nu nepratu nolasīt lielo vēstījumu, vai nu nebiju uz viļņa, bet nekādi nesaukšu šo filmu par kino ar lielo burtu, pat aktieri ar vārdu, manuprāt, to neiznesa. Ja nu Fainss

Pietrūka dinamikas, spriedzes, attīstības, kulminācijas, jā, drāmas, par spīti muzikālajiem mēģinājumiem, nepārliecināja aktierspēle Un kur kaisle, erotika? Jā, bija kaili ķermeņi un seksuālas ainas, bet atkal jau - plakani un nedzīvi.

Nē, nepatika

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2017. gada 01. jūlijs, 00:55:15 »
Nu, neviena luga netiek divreiz vienādi spēlēta...tas ir Baseins, bet galvenā spēle šoreiz starp Tildu un Ralfu....Alēna Delona varonis, ko tēlo Matiass drusk ēnà..
Es, lūk, filmu noskatījos tre§o reizi un joprojām domāju par Harija ieceri....skaidrs, ka viņš ieradās salā, lai atgūtu Mariannu, kuru kādreiz bija pasūtīnis nahren....tāds baigais plānotàjs tas Harijs....senāk, kad bija izlēmis pamest Tildas varoniz, tad viņai ieskapēja Polu....lai ir kas pamesto meiteni mierina....tagad vajag dabūt Tildu atpaka, tad ņem līdzi "meitu", ko ieskapèt  Polam kà kompensāciju....kombinators pārkombinējàs...
Bet gudrs vecis tak?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2017. gada 01. jūlijs, 01:11:24 »
Pat necentos salīdzināt abas filmas, kaut arī šai par pamatu ņemta gan iepriekšējā filma, gan grāmata, tad jau sižets tā kā vismaz līdzīgs ne?
 Bet ne par to stāsts. Stāsts par to, ka mani nepārliecināja. Kaut vai tas, ko Tu tagad raksti. Neguvu apstiprinājumu varoņu rīcībai. Nepārliecināja Tevis minētais Harija motīvs, nepārliecināja Marianna-rokzvaigzne, nepārliecināja kaisle (it kā taču hmm) varoņu starpā. Nu, viss tā remdeni, vienmuļi. Vispār augstāk jau minēju

Atslēdzies taj

« Atbilde #7 : 2017. gada 01. jūlijs, 10:13:20 »
Filma redzēta kaut kad pērn uz lielā ekrāna. Uzrunāja. Vairs nav tik ļoti svaigā atmiņā, bet tomēr atminos. Vēstījums vispārcilvēcisks. Analītiskie jautājumi, aptuveni - vai tiešām var izšķirties tie, kas cieši viens pie otra domās turās? Kas notiek ar cilvēkiem, kad izdarītais liek atzīties vai bēgt kopā?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2017. gada 01. jūlijs, 11:10:22 »
Filmas ideju nemaz neapstrīdu, bet, manuprāt, aktieri īsti nepierādīja ne spriedzi, ne pārdzīvojumu, kādam tur, nenoliedzami, būtu bijis jābūt. Pat pēc nozieguma Pols tāds - nekāds. Un viņa asarām (nožēlai?) Mariannas klēpī nenoticēju.

Iespējams, esmu pārkairināta ar spēcīgām emocijām un spēlētām nenoticu

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2017. gada 01. jūlijs, 11:16:30 »
Pievīlos. Vietām bija vizuāli efektīgi skaisti kadri ar Tildu -kailā mugura, svārki vējā. Vēl atsevišās epizodes, bet filma jau pret vidu sāka izčākstēt

Atslēdzies taj

« Atbilde #10 : 2017. gada 01. jūlijs, 11:17:39 »
Liekas, viņi savā ziņā koncentrējās uz to, lai slāpētu emociju kāpinājumu - atveidotie cilvēki. It kā draudētu sprādziens, kura laikā viss uzietu gaisā, ja viņi ļautu jūtām vaļu. Protams, emocijas jau tik un tā mēdza izlauzties, jo cilvēki tomēr - cilvēciskas, nevis ēteriskas būtnes. Bet tuvplāni bija tāds kā stāsts par to, ka it kā nedrīkst just, nedrīkst parādīt, jāizbeidz just, jo no tā nekas labs nerodas, un tomēr, visi jau skaidri apzinājās, ka tik un tā jūt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2017. gada 01. jūlijs, 11:31:19 »
Piekrītu reno, ka bija skaisti vizuāli kadri, jā.

taj, augstāk jau rakstīju, ka tas ir tieši tas, ko nesajutu - Tevis piesaukto dinamiku, iekšējo spriedzi, kur nu vēl sprādziena, kulminācijas iespējamību. Nejutu nekādu virzību uz kulmināciju, nejutu pašu kustību. Jā faktoloģiski tur kkas norisinajās, bija notikums A, no kura attīstījās B, tad sekas bija C, bet tas arī viss. Tāda plika hronoloģija. Bet nejutu šos A, B, C emocionāli, nejutu emocionālo pamatojumu tēlu rīcībai.

Un tad man tomēr jāpiesauc Baseins, piedošanu. Tur es to visu sajutu. Acu skatienā, klusēšanā, kadra spriedzē

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #12 : 2017. gada 01. jūlijs, 11:32:03 »
Man gan patika, skatījos kādu trešo reizi ...un pēc emocijàm filma ir ļoti latviska, nu kà Ezeru sonàte...sevi ,protams, asociēju ar Hariju un tādas situàcijas - atgriezt seno mīlu, kas nav atgrieama...intelektuàlà cīņa ar konkurentu, kur esi pàràks, bet zaudē fiziski....Tildas varone - nu, īsta Laura no Ezera sonàtes...mìl to veco, bet nelauzīs esošàs attiecības...un tas jaunais Pols?...jauns, dumjš vīrietis ar kuru manipulē visi - gan Harijs, gan Dakotas varone u.c....un Tildai viņš ir kā mājdzīvnieks, drīzāk suns kà kaķis...
Un man šķita, ka LTV ir kaut ko izgriezis no filmas...tur bija vēl sižeta līnijas, bet varbūt man demence kà Nārai! :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2017. gada 01. jūlijs, 11:35:22 »
nakata kungs, laikam esmu noburta, bet to visu, ko tagad raksti, es nespēju SAJUST. Un, godīgi, es pat neuztvēru, ka Harijs grib Mariannu atpakaļ, ka Marianna mīl viņu un ne Polu. Patiešām neuztvēru. Jo emocionāli par ko tādu aktieri mani nepārliecināja.

Ezera sonāte? Nu galīgi nē :) Ezera sonāte ir 5 galvas augstāk

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #14 : 2017. gada 01. jūlijs, 11:42:39 »
Ko Tu, Minne, nesajuti?
To, ka Harijs atbrauca uz salu, lai cīnītos par Tildu?
To, ka visa filma bija viņa cīņa un Tildas pretošanàs?
To, ka Harijs negribēja vienu kniebienu, bet Tildu visu?
Ko nesaprati no tām pastaigàm uz veikalu un risoto gatavošanu?