Autors Tēma: Ceturtā atmoda  (Lasīts 10665 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Ceturtā atmoda
« : 2017. gada 05. jūlijs, 07:34:07 »
LZA esot izveidojuši konsīliju un spriež par ceturtās atmodas priekšnosacījumiem un tās norises iespējamību. Mērķis - novērst negatīvismu, parādīt sabiedrības indivīda potenciāla iespējas, ar to stiprinot paļāvību uz saviem spēkiem un vēl tur bija pieminētas kristīgās vērtības.
Tā nu reiz būtu kustība, kurā es būtu gatavs iesaistīties, lai gan no visa veida politiskām izpausmēm esmu distancējies. Bet LZA un Karnīte rok pareizā virzienā. Tā masu psihose "vissirslikti" ir jālauž ar pašu cilvēku darbību un darbības rezultāta rādīšanu citiem. Kad čīkstuļi paliks mazākumā, viņi sāks kaunēties paši no savas ņaudēšanas. Pagaidām diemžēl vēl Latvijā ir čīkstēšanas kults.
Lasiet paši: [size=78%]http://www.delfi.lv/news/national/politics/negativisma-ierobezosana-un-kristigas-vertibas-konsilijs-spriez-par-ceturtas-atmodas-iespejam-latvija.d?id=49014709[/size]

Atslēdzies Minne

Re: Ceturtā atmoda
« Atbilde #1 : 2017. gada 05. jūlijs, 09:06:54 »
Ideja jau skaista un cēla, bet, man liekas, lielai daļai jau ir tik tālu līdz brošai, ka atkal kārtējai skaistajai teorijai un vārdiem, neredzot līdzsvaram arī kkādu devumu no valdības, politiķiem, dažādu sistēmu sakārtošanas....varētu nepavilkties. (šitais laikam bija negatīvisms, ja? ;) )

Varbūt jaunie, uzņēmīgie? Cerams. Iespaids, ka negatīvistu, kā Tu saki, masa (un neteikšu, ka pavisam nepamatoti) ir procentuāli smagāka nekā veiksmes stāsti. Iestājas kkāds moments, ka pozitīvismu nomaina jau skepse/

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2017. gada 05. jūlijs, 09:11:23 »
Nevajag skatīties uz sekām. Ja par savas dzīves starta platformu izvēlas sekas - "nevienam jau te nekādi veiksmes stāsti nav" - tad diezkāds progress cilvēkam dzīvē nenotiks. Jārosās un jādara viss, ko vari izdarīt, negaidot ka kāds kaut ko iedos.
Jaunā paaudze? Ak pēc vidusskolas neviens neiedod darbu ar lielu algu? Bet par sevi pacīnīties, izmācīties kaut kādu specialitāti, paralēli visusskolas laikā iegūt papildu prasmes.. - sliņķi to nedara un tāpēc čīkstēšana, ka neviens neko nedod, ir ļoti saprotama aizsargreakcija, jo neies jau atzīties savā nevarībā

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2017. gada 05. jūlijs, 09:14:57 »
Nē, Bobi, tieši otrādi - ir arī veiksmes stāsti. Ir patiešām forši, uzņēmīgi cilvēki, kuri, par spīti situācijai, tomēr iet, dara un rosās. Un tas ir tik forši.
Es mēģināju pateikt, ka liela daļa tomēr pamatoti gaida aŗī kko no valdības un politiķiem. Kko reālu, kko taustāmu. Un es to ļoti saprotu. Ne visi riskē kko būvēt uz smilšu pamatiem

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2017. gada 05. jūlijs, 09:17:53 »
Apburtais loks - gaida no politiķiem, beigās paši kļūst par politiķiem, tad tāpat nav apveltīti ar iniciatīvu, sēž pūļa vidū - "kad tik neliek kādus lēmumus pieņemt" - citādi vēl var kļūdīties. Ja visi cilvēki rosītos, arī politiķi būtu no viņu vidus. Noķer domu?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2017. gada 05. jūlijs, 09:19:10 »
Domu ķeru, par to jau nav stāsts.

Ja..ja.. Protams, piekrītu, forši, ja visi "Ja" realizētos  :sarcasm:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2017. gada 05. jūlijs, 09:20:45 »
ir tikai viens "Ja" - tas vērsts uz indivīda darbību

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2017. gada 05. jūlijs, 09:23:29 »
Vēlu veiksmes indivīdu apgaismošanā ;)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2017. gada 05. jūlijs, 10:02:45 »
Katrs pats savas laimes kalējs.  :talking:

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #9 : 2017. gada 05. jūlijs, 11:16:44 »
Es domāju ka jāsāk ar virsraksta analīzi: Negatīvisma ierobežošana un kristīgās vērtības – konsīlijs spriež par Ceturtās atmodas iespējām Latvijā

Pirmām kārtām, sekundārs uzdevums tiek uzdots par primāru - ar negatīvismu ir tā, dodiet cerību (kaut vai padzeniet vienotības un NA koalīciju) un visi pavilksies.
Otrām kārtām ir jāizseko kuru ideja tad ir Ceturtā atmoda, ideja nav jauna. ;) Un kāpēc viņa dzima tik ātri ;) 
Trešam kārtām - kristīgās vērtības un LZA?  :wtf: Viduslaiku atgriešanās? 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2017. gada 05. jūlijs, 11:20:36 »
Es domāju ka jāsāk ar virsraksta analīzi: Negatīvisma ierobežošana un kristīgās vērtības – konsīlijs spriež par Ceturtās atmodas iespējām Latvijā

Pirmām kārtām, sekundārs uzdevums tiek uzdots par primāru - ar negatīvismu ir tā, dodiet cerību (kaut vai padzeniet vienotības un NA koalīciju) un visi pavilksies.
Otrām kārtām ir jāizseko kuru ideja tad ir Ceturtā atmoda, ideja nav jauna. ;) Un kāpēc viņa dzima tik ātri ;) 
Trešam kārtām - kristīgās vērtības un LZA?  :wtf: Viduslaiku atgriešanās?

Niks vismaz Tev atbilstošs. Nevis domāt par ideju un iedvesmoties, bet sākt analizēt virsrakstu, piekasīties esošajam, apšaubīt vērtības - nu - tiešām īsteni latviskā garā  :smej: :smej: :smej:

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #11 : 2017. gada 05. jūlijs, 15:36:36 »
Niks vismaz Tev atbilstošs. Nevis domāt par ideju un iedvesmoties, bet sākt analizēt virsrakstu, piekasīties esošajam, apšaubīt vērtības - nu - tiešām īsteni latviskā garā  :smej: :smej: :smej:

Un kā sauc ir šo tavu vērtību? :)

1) idejas ta nav
2) domas ar nav
3) naf no kā iedvesmoties

Es jau gribēju rakstīt, ka pensionāri izdomājuši savu Latvijas glābšanas plānu. ;) Bet nolēmu saudzēt Bobja jūtas, un skat ko es no Bobja dabūju: saukāšanos un neiecietību :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2017. gada 05. jūlijs, 15:39:08 »
Nesaudzē nenieka. Ja tas palīdz nācijai vai Tev personīgi, sauc kaut mani par muļķi  :thumbsup:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2017. gada 05. jūlijs, 15:42:42 »
Tēzēs jau viss viņiem pareizi. Izņemot bībeles mācību skolās.
Bet noslēguma frāze "Ir bažas, vai ir tādi spēki (Latvijā un ES), kas vēlētos īstenot jaunu atmodu."
Jāpiebilst, ja gribēs - tad vai varēs?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2017. gada 05. jūlijs, 15:45:35 »
bažīgi kā latvieši :)