Autors Tēma: Ceturtā atmoda  (Lasīts 10697 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Ceturtā atmoda
« Atbilde #30 : 2017. gada 06. jūlijs, 09:57:24 »
Jebkuru faktu vai apstākli, Zigfrīd, var interpretēt sev vēlamajā gaismā un kontekstā. Atliek cilvēciskais faktors - vai tu uzticies idejas paudējam vai nē. Es ticu Karnītei un mani saista ideja.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #31 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:14:35 »

....ka LV te svešu armiju militārpersonas nevajag? Un "vediet atpakaļ uz Kanādu savus tankistus ar visiem tankiem"? Un "mēs ar RUS mēģināsim dzīvot mierā"? :)

1. Kura ir tā svešā armija?
2. Aga. Pirms 1940. g. uzplijās viņiem ar visādādu tuftu, vot i okupeja. Būtu mierā dzīvojuši, nekādu izsūtīšanu, arestu un nošaušanu nebūtu bijis.
Azerbaidžāna Armēnija arī paši pieisās.. vot i dabūja slaktiņu. Moldāvi jau ar nav labāki.
Un par Ukrainu jau arī viss skaidrs, vai ne? Tak pašu dēļ jau golodomors bija.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #32 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:16:05 »
Labi, uzticies, tā ir Tava darīšana, tikai nenoguli momentu (ja tāds būs), kad iepriekš deklarētie principi tiek nemanot paslaucīti zem grīdsegas vai darbi sāk īsti nesakrist ar vārdiem. Es paturēšu sev tiesības neticēt, jo Karnīte neizbēgami "aplips" ar domubiedriem (?), kvazidomubiedriem vai "domubiedriem". Un tad vēl nevar zināt, vai neiznāks tāpat kā Zatleram ar tiem sešiem vai astoņiem, kuri vēlāk atšķēlās. Bet lai nu izdodas!
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #33 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:18:14 »
Lūgtum, nebraukt prom no tēmas.
Tēma ir Ceturtā atmoda.
Iespējama vai neiespējama un kāpēc jā vai nē, un, ja iespējama, tad kāda.

Atslēdzies dip

« Atbilde #34 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:27:12 »
Atmoda Nr.x ir iespējama. Jo iespējams ir viss. Kad tas notiks, kā - nezinu. Bet domāju, ka PSRS atmoda brieda 70? gadus. Un tad kaut kā salikās un notika. Laikam ir vajadzīgs pēdējais piliens, kritiskā masa. Ā, un revolucionārā situācija.

Atslēdzies reno

« Atbilde #35 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:28:00 »
Diemžēl es neticu, ka tā ir iespējama šai paaudzei -komjaunatnes sekretāriem un citiem komjauniešiem ar komunistiskās zagļu ideoloģijas piesārņotajām smadzenēm.

Atslēdzies dip

« Atbilde #36 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:32:27 »
Diemžēl es neticu, ka tā ir iespējama šai paaudzei -komjaunatnes sekretāriem un citiem komjauniešiem ar komunistiskās zagļu ideoloģijas piesārņotajām smadzenēm.

Šajā gadījumā var palīdzēt zirnekļu kaujas burkā.

Varbūt tās jau pamazām ir sākušās?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 06. jūlijs, 10:43:30 no dip »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #37 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:43:22 »
Atmoda ir visas tautas iesaistīšanās politikā kopīgu mērķu sasniegšanai.
Tāpēc šajā tēmā vajadzētu drīkstēt runāt par politiku.
4.Atmoda kā tuvākā būs tad, kad izjuks ES, NATO...tad mēs nabadziņi latvieši atkal būsim vienoti, jo nu ir sū....

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #38 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:43:34 »
Pārlasīju vēlreiz to konsīlija atstāstu. Šķiet, tur iztrūkst būtisku lietu. Tiek spriests par Atmodu "no ārpuses". Diezgan aroganti ir spriest "kādai jābūt" Atmodai un iedomāties, ka tas ir vadāms process. WTF: "Ja ir atmoda, jābūt arī drošības institūcijām, kas piebremzē radikālākos." (c)

Atmoda ir Tautas atmoda,  nevis kaut kāda 'perestroika'.   

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #39 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:46:18 »
2. Aga. Pirms 1940. g. uzplijās viņiem ar visādādu tuftu, vot i okupeja.

Nekaitināšu Spārku (brīdinājusi par offtopiku jau ir), piebildīšu tikai, skaidrību viešot, ka 1940. gads kopš brīža, kad latvieši, ne aci nepamirkšķinot, iesaistījās Irākas un Afganistānas okupāciju mēģinājumos, priekš manis ir pārstājis eksistēt kā kaut cik vērts arguments.

Atslēdzies dip

« Atbilde #40 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:48:33 »
Atmoda ir Tautas atmoda,  nevis kaut kāda 'perestroika'. (c)

Astoņdesmito gadu beigās - tā bija tīrā Tautas atmoda? Vai tomēr kontrolēti-inscenēta?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #41 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:53:55 »
Ja Atmoda nav perestroika, tad 3.Atmodu vēl neesam sagaidījuši...
Kad bùs Trešà Atmoda? ;)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #42 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:56:29 »
Astoņdesmito gadu beigās - tā bija tīrā Tautas atmoda? Vai tomēr kontrolēti-inscenēta?
Salīdzinot ar pirmajām divām - laikam ne tik "tīra". Bet tomēr.
Bet ja "konsīlijs" Atmodu grib pa punktiem plānot, tas tā kā galīgi garām izskatās.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #43 : 2017. gada 06. jūlijs, 11:01:31 »
Taisnību sakot, atbalstu Bobja iesaistīšanos. Nebūt slikti, ja šeit, SF, kāds iemestu patiesībai tuvāku info "no iekšpuses", nekā mediji sniedz, un, ja Bobis nesaceltu degunu mākoņos :), tad varētu y cilvēkam populāri skaidrot, kā tās vai citas darbības "no apakšas" izskatās. Šajā ziņā un gadījumā esmu "par". Дерзайте, Bobja kungs!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #44 : 2017. gada 06. jūlijs, 11:13:50 »
Taisnību sakot, atbalstu Bobja iesaistīšanos. Nebūt slikti, ja šeit, SF, kāds iemestu patiesībai tuvāku info "no iekšpuses", nekā mediji sniedz, un, ja Bobis nesaceltu degunu mākoņos :) , tad varētu y cilvēkam populāri skaidrot, kā tās vai citas darbības "no apakšas" izskatās. Šajā ziņā un gadījumā esmu "par". Дерзайте, Bobja kungs!

... Spārka varētu izveidot Bobja individuālo vietiņu SF ar iespējām apmeklētājiem uzdot un saņemt jautājumus (tādas fīčas laikam nav nevienam forumam pagaidām) par modināšanas procesu un niansēm, kā rezultātā reģistrēto skaits ar laiku sareizinātos ar kādu interesantu koeficientu, un tarkšķis rullētos tādā ātrumā, ka fiziski paspēt izlasīt būtu iespējams tikai katru otro vai trešo repliku. :)