kur var ņemties ap vienu nāvi? jā, konkrētais gadījums ir drausmīgs...bet kāds ir paskaitījis, cik bērnu mirst gada laikā? un kādu iemeslu dēļ? par to ir jācepās un visiem kopā (LM, VM, TM) jāstrādā, lai šo statistiku mazinātu.
konkrētā gadījumā manuprāt visa atbildība ir tiem, kuru pieskatīšanā bērns bija - mātei un vecmammai. Un nevajag te neesošus tēvus vai autobusa šoferus vai vienaldzīgus garāmgājējus piesaukt, jā, viņi varēja ko vērst par labu BET, ...nu tā sagadījas... galvenais - bērnu audzināt vajag, lai neiet prom no mājas un pieskatīt.
man vidējais un sīkais mazdēls bija drusku izlaisti šai ziņā... 1x iedeva man viņus pieskatīt...staigājam, es neko priecājos par dzīvi, pavasari, neskatos šiem virsū...te viena sieviete kliedz - tev sīkais aiziet, atskatos, jā, sīkākais 2gadnieks, nevis nāk līdzi, bet šmauc prom ap mājas stūri (a tur hvz kas, suņi, vaļējas lūkas)...saķēru, sadevu pa mizu...
pēc kāda laika vienā pasākumā pieskatu vidējo (4 gadnieku), šis tur skraida apkārt, dauzās, es neko, lai jau bērns dzīvojas...pēc brīža skatos - NAV, eju turp, nav, šurp, nav...aukstas kājas ...beigās atradu pavisam citā vietā, pie vecmāmiņas aizgājis...sabļāvu, saplucināju aiz ausīm (vecmāmiņa metās aizstāvēt, arī dabūja)
...tagad puikam mācība, tikko grib tālāk no manis atiet, tā atprasās.
Bērni ir kā dārgakmeņi, bet par dimantiem tie kļūst tikai pēc rūpīgas slīpēšanas-audzināšanas!