Autors Tēma: Ivans atrasts ...  (Lasīts 14516 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Ivans atrasts ...
« Atbilde #30 : 2017. gada 12. jūlijs, 13:36:58 »
Nu re, tagad bāriņtiesa spriedīs vai pārējos bērnus atstāt ģimenē,vai meklēt aizbildņus.
Ne jau pirmo dienu un vienīgo reizi tas bērns nepieskatīts viens pats pa pilsētu pārvietojās...
Un jau atkal - kur tā bāriņtiesa bija agrāk?, pirms nelaimes tas bija ok?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #31 : 2017. gada 12. jūlijs, 13:42:05 »
Radiem izteikt liidzjuutiibu meele neceljas... es shamos veel par noveshanu liidz nsavei sodiitu...
Pamatproblēma, tāpat kā situācijai Dobelē, Ivans jau nav vienīgais bērns ģimenē...    :m:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2017. gada 12. jūlijs, 13:46:29 »
Jā, pēc Dobeles bāriņtiesas mācību tā arī nav guvušas, diemžēl...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #33 : 2017. gada 12. jūlijs, 14:30:40 »
Hmzs, diez ko par Ivana nāvi saka Jānis Reirs (Vienotība)? ...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #34 : 2017. gada 13. jūlijs, 08:51:13 »
Tipiski - māte māte, māte māte....

Interesanti, kur visiem tiem daudzajiem nabaga bērniem ir tēvi?

Atslēdzies tex

« Atbilde #35 : 2017. gada 13. jūlijs, 10:23:01 »
Man šķiet, ka tie, kas bērnu arī bija redzējuši, neko nevienam  neteica, un arī tagad klusē.
Kāpēc bērns, sapratis, ka apmaldījies, neprasīja kādam pieaugušam palīdzību.
Kāpēc tagad klusē, ir skaidrs. Jebkurš viņu vietā klusētu. Par palīdzības nesniegšanu ir krimināls. Un puikam nekā līdzēt vairs nevar. Kāpēc 1. dienā, kad sāka meklēt, klusēja, tas gan nav skaidrs. Kgan meklēt , kad ilgāk par diennakti pazudis... Amīšu statistika laikam bija, ka pa 1. diennakti izredzes atrast dzīvu samazinās ne ta par 80%? Vairumā gadījumu reālas izredzes atrast dzīvu ir 1. diennakts laikā. Aber policija taču sāk uzskatīt, ka pazudis, par pieaugušo tikai pēc diennakts ... par bērnu bija mazāks laiks.
Tajos autobusos videokameru nav kā RS - vajāšana jau ir, bet te būtu derējušas? Vismaz redzētu, kas vēl bija busā. Vai pats izkāpa, vai izsēdināja, vai izkāpa viens vai ar kādu...
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 13. jūlijs, 10:34:28 no tex »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #36 : 2017. gada 13. jūlijs, 11:19:13 »
kur var ņemties ap vienu nāvi? jā, konkrētais gadījums ir drausmīgs...bet kāds ir paskaitījis, cik bērnu mirst gada laikā? un kādu iemeslu dēļ? par to ir jācepās un visiem kopā (LM, VM, TM) jāstrādā, lai šo statistiku mazinātu.

konkrētā gadījumā manuprāt visa atbildība ir tiem, kuru pieskatīšanā bērns bija - mātei un vecmammai. Un nevajag te neesošus tēvus vai autobusa šoferus vai vienaldzīgus garāmgājējus piesaukt, jā, viņi varēja ko vērst par labu BET, ...nu tā sagadījas... galvenais - bērnu audzināt vajag, lai neiet prom no mājas un pieskatīt. 

man vidējais un sīkais mazdēls bija drusku izlaisti šai ziņā... 1x iedeva man viņus pieskatīt...staigājam, es neko priecājos par dzīvi, pavasari, neskatos šiem virsū...te viena sieviete kliedz - tev sīkais aiziet, atskatos, jā, sīkākais 2gadnieks, nevis nāk līdzi, bet šmauc prom ap mājas stūri (a tur hvz kas, suņi, vaļējas lūkas)...saķēru, sadevu pa mizu...
pēc kāda laika vienā pasākumā pieskatu vidējo (4 gadnieku), šis tur skraida apkārt, dauzās, es neko, lai jau bērns dzīvojas...pēc brīža skatos - NAV, eju turp, nav, šurp, nav...aukstas kājas ...beigās atradu pavisam citā vietā, pie vecmāmiņas aizgājis...sabļāvu, saplucināju aiz ausīm (vecmāmiņa metās aizstāvēt, arī dabūja)
...tagad puikam mācība, tikko grib tālāk no manis atiet, tā atprasās.

Bērni ir kā dārgakmeņi, bet par dimantiem tie kļūst tikai pēc rūpīgas slīpēšanas-audzināšanas! :)       

Atslēdzies tex

« Atbilde #37 : 2017. gada 13. jūlijs, 11:47:15 »
Tēvs nav neesošs - kāds/i tak tos bērnus uztaisīja. Kāpēc tikai mātei būtu jāpieskata un jāaudzina? Kāpēc lai tā būtu tikai viņas atbildība- bērnu tomēr 2 taisīja naturālā ceļā? Jo viņa nevarēja izlikties, ka nav piedzemdējusi? Ja ar tēvu/iem dalītu atbildību, vrb labāk tiktu galā ar pusi.

Piekrītu par autobusu šoferiem un garāmgājējiem. Tomēr tos nevar likt vienā kategorijā ar vecāku. Viņi ir tālāki un ir OK, ka sveši clv kopumā ir vienaldzīgi.
Un cepties te tiešām nav par ko.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #38 : 2017. gada 13. jūlijs, 11:51:04 »
Tēvs nav neesošs - kāds/i tak tos bērnus uztaisīja. Kāpēc tikai mātei būtu jāpieskata un jāaudzina? Kāpēc lai tā būtu tikai viņas atbildība- bērnu tomēr 2 taisīja naturālā ceļā? Jo viņa nevarēja izlikties, ka nav piedzemdējusi? Ja ar tēvu/iem dalītu atbildību, vrb labāk tiktu galā ar pusi.

Ir jau tā, ir... un laikam puikus māte nemaz tā izaudzināt nevar. Stingrības pietrūkst. Dēls māti, tāpat kā meita tēvu vienmēr ap pirkstu aptīs.   

Atslēdzies tuk

« Atbilde #39 : 2017. gada 13. jūlijs, 11:53:19 »
Daddi, nu varenas, varenas Tev tās audzināšanas metodes...,
galvenais jau sevi nevainot par nepieskatīšanu, uzbļaut un pa mizu sadot jau vieglāk un miers.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #40 : 2017. gada 13. jūlijs, 12:03:44 »
Kārtējais jautājums par sabiedrības attieksmi. Skumji, ļoti źēl. Nu kāpēc esam tik nocietinājušies, ja , redzot autobusā piecgadnieku (!!!!!!) nevaram pajautāt, kur ir mamma, tētis un autobusa šoferis var tā vienkārši atstāt piecgadnieku pieturâ?????? Kas ar mums notiek....

Liepājā takšu lepnie kurzemnieki dzīvo. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #41 : 2017. gada 13. jūlijs, 12:22:12 »
Daddi, nu varenas, varenas Tev tās audzināšanas metodes...,
galvenais jau sevi nevainot par nepieskatīšanu, uzbļaut un pa mizu sadot jau vieglāk un miers.

Jā, ja bērns nekad mūžā nav dzirdējis aizrādījumu, ka nevar tā vienkārši skriet prom, tad tas bija mans pienākums viņam to skaidri darīt zināmu! :)
Tavuprāt labāk būtu pie ķēdes pielikt??

Atslēdzies daddy

« Atbilde #42 : 2017. gada 13. jūlijs, 12:26:51 »
Kārtējais jautājums par sabiedrības attieksmi. Skumji, ļoti źēl. Nu kāpēc esam tik nocietinājušies, ja , redzot autobusā piecgadnieku (!!!!!!) nevaram pajautāt,

Taviem bērniem uz pieres rakstīts "man ir 5 gadi"  :rat:  5gadnieku no 7gadnieka nav tik vienkārši atšķirt... un man daudz lielākas aizdomas izraisītu pieaugušais, kurš uzmācās ar visādiem jautājumiem bērnam, kurš rātni brauc autobusā, un izskatās, ka zina uz kurieni...

st. citu - savus bērnus/mazbērnus mācam ar svešiem pieaugušajiem nekontaktēt, neko no viņiem neņemt, neko neatbildēt!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2017. gada 13. jūlijs, 12:34:34 »

Jā, ja bērns nekad mūžā nav dzirdējis aizrādījumu, ka nevar tā vienkārši skriet prom, tad tas bija mans pienākums viņam to skaidri darīt zināmu! :)
Tavuprāt labāk būtu pie ķēdes pielikt??

Skaidri darīt zināmu toč var vien uzbļaujot un pa mizu sadodot...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #44 : 2017. gada 13. jūlijs, 13:56:55 »

Skaidri darīt zināmu toč var vien uzbļaujot un pa mizu sadodot...

Redzi...savus bērnus vari audzināt kā gribi, bet ja "vaina ielaista", tad manuprāt arī terapijai jābūt intensīvai...

nav īstā tēma, bet esmu gatavs padiskutēt par audzināšanu pēc "dabas" metodes, caur sāpēm. Arī pieaudzis cilvēks var lasīt cik grib brīdinošos uzrakstus, bet kamēr nratrausies ar strāvu, karstumu etc., tikmēr neuztvers to visu nopietni...un agri vai vēlu, bet viena reize būs pēdējā...