Autors Tēma: ķīmijas terapija  (Lasīts 3984 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

ķīmijas terapija
« : 2017. gada 18. jūlijs, 13:20:25 »
šodien izlasīju...
http://www.telegraph.co.uk/science/2017/07/05/chemotherapy-may-spread-cancer-trigger-aggressive-tumours-warn/

kaut kāds kašmars! Principā, ķīmijas terapija veicina strauju vēža izplatīšanos.
cik sapratu, ka tai nozīmē, ka viņa bloķē organisma imūnsistēmu un tas vairs sevi neaizsargā. A ja to sērgu piežmiedz vienā vietā, tad tas velkās uz citām,  kas vairs nepretojās. Vienā vārdā, kaut kāds bezcerīs. Principā, tā jau viņš ir, parasti pēc gadiem 2-3 parasti sāk streikot kāds cits orgāns. Es tā pēc radiem un paziņām spriežu. Principā - bez variantiem

Atslēdzies Mangusts

Re: ķīmijas terapija
« Atbilde #1 : 2017. gada 18. jūlijs, 13:54:03 »
Es kaut kādā populārzinātniskā žurnālā/saitā lasīju, ka ir pētījumi, ka labāka ir ķīmijterapija mazākās devās/mazākos laikos, nekoncentrējoties uz perēkļa pilnīgu iznīcināšanu, taču konkrētos iemeslus neatceros, tikai tad nodomāju, ka viss diezgan loģiski. Iespējams, galvenā doma arī bija - pilnībā negraut imūnsistēmu.

Bet, Olguci, tā taču ir ar daudzām lietām - pirmsākumos šķitis progress, kam pēc kāda laika un tālākas izzināšanas noskaidrotas nepatīkamas blaknes. Mēs taču visu laiku uzzinām ko jaunu. No šī viedokļa pasaule nav izzināma. (kurš filozofijas novirziens tā arī apgalvoja?)
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2017. gada 18. jūlijs, 13:57:09 »
Ticēt visam, kas rakstīts  :rat: Viens raksta tā, otrs šitā  :talking: Sevišķi visi tie neta raksti  :fubar:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #3 : 2017. gada 18. jūlijs, 14:00:19 »
Tas, ko lasīju noteikti bija nopietnāks avots par sieviešu žurnāliem/portāliem.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2017. gada 18. jūlijs, 14:08:12 »
Patiesībā tā ir ļoti sarežģīta lieta. Ik pa 2 gadiem notiek ISMRC simpoziji (nākamgad jau 18-tais). Diemžēl atziņa no pagājušā bija - a nafig mēs te vispār kaut ko pētām un simpozējam, ja ārsts vulgārais to nafig neizmanto.
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2017. gada 18. jūlijs, 14:10:28 »
No šī viedokļa pasaule nav izzināma. (kurš filozofijas novirziens tā arī apgalvoja?)
Agnosticisms.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2017. gada 18. jūlijs, 15:34:30 »
Aarsrs vulgaarais seko vadliinijaam...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2017. gada 18. jūlijs, 16:36:52 »
Taisnību sakot, kādreiz nomirst ikviens. Nu, var jau bez gala un malas cīnīties ar vienu no veidiem, kā izbeidzas dzīvība ... Es saprotu, ka katram individuāli tā ir milzu traģēdija, bet tiešām, ... vai vajag?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #8 : 2017. gada 18. jūlijs, 16:50:02 »
Kad Tevi skars potenciaali aarsteejams veezis, tad varees parunaat nopietnaak...
Nemaaceju izteikties, nepasakot personiigi...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #9 : 2017. gada 18. jūlijs, 16:58:56 »
Inešuk, Olgucim ir vai nav taisnība, ka pēc 2 - 3 gadiem sāk streikot kkas cits? Ja ir, tad (neesmu gan mediķis) man ir tāds naivs jautājums - vai var uzskatīt tādā gadījumā, ka "ir ārstējams". Un vai tā varbūtība vispār nav tāda pati kā kāds % cilvēku 16xx. gada mēra epidēmijas laikā kļuva veseli paši no sevis?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2017. gada 18. jūlijs, 17:10:09 »
Veezim gadaas recidiivi... peec kjiimijterapijas gadaas veezis citaa vietaa... gadaas, ka neixaarsteejas... gadaas, ka izaaesteejas...
Teikt, ka vainiiga kj th... nu, bez taas esoshajaa razkladaa toch nomirtu...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #11 : 2017. gada 18. jūlijs, 17:11:14 »
Vsp veezi moderni uzskata par hronisku, nevis aaesteejamu slimiibu ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2017. gada 18. jūlijs, 18:58:18 »
Nav tā, ka terapija nelīdz. Ir pieredze pašas ģimenē, ar paziņām. Diemžēl viss atkarīgs no laimes spēles - ja gadīsies tas paveids, kas pakļaujas vadlīnijām, tad ir ok. Tikko būs kaut mazākā atkāpe - diersā būs. Jo ir vadlīnijas, a domāšanas nav - atrofējusies. Gan individuālā, gan valstiskā līmenī.
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #13 : 2017. gada 18. jūlijs, 19:52:11 »
Lv apstaakljos veel klaat naak materiaalaa mazspeeja zaales nopirkt...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2017. gada 18. jūlijs, 20:09:11 »
Vsp veezi moderni uzskata par hronisku, nevis aaesteejamu slimiibu ;)

Šis neizklausās jauki...