Autors Tēma: Latviešu un krievu mediju telpas Latvijā joprojām nošķirtas  (Lasīts 1386 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Latviešu un krievu mediju telpas Latvijā joprojām nošķirtas
« : 2017. gada 18. jūlijs, 15:12:21 »
Latviešu un krievu mediju telpas Latvijā joprojām nošķirtas
 Rīga, 18.jūl., LETA.
Citāts
Mediju telpas Latvijā ir nošķirtas, secināts Kultūras ministrijas (KM) pasūtītajā pētījumā par iedzīvotāju mediju pratību 2017.gadā.
Iedzīvotājiem tika lūgts norādīt, kādā valodā viņi visbiežāk patērē medijus. Vairums jeb 63% iedzīvotāju lieto medijus latviešu valodā, savukārt vēl 32,3% iedzīvotāju lieto medijus krievu valodā. Vēl 0,3% iedzīvotāju, kas latviešu un krievvalodīgo medijus lieto vienādā apmērā.
Latviešu valodā runājošo iedzīvotāju vidū dominē latviešu mediju lietojums, taču cittautiešu vidū - krievvalodīgo mediju patēriņš, no kā secināms, ka mediju telpas Latvijā ir nošķirtas, norādīts pētījumā. 90% latviešu norādīja, ka visbiežāk viņi patērē medijus latviešu valodā, 5% - krievu valodā, bet vēl 5% - citās valodās.
Cittautiešu vidū galvenokārt tiek patērēti mediji krievu valodā - šos medijus patērē 80% iedzīvotāju. Latviešu valodā raidošos medijus cittautiešu vidū izmanto 15% cittautiešu.
Šis ir vecumvecs kašķis, kur socioloģiskās aptaujas un vērojumi dabā ir pilnīgi atšķirīgi. Dienās pat Juta Str. atzina ka skatās Krievijas televīziju. Kā ar jums, vai jūs skatāties savai nacionalitātei neatbilstošus mēdijus?

Atslēdzies reno

Re: Latviešu un krievu mediju telpas Latvijā joprojām nošķirtas
« Atbilde #1 : 2017. gada 18. jūlijs, 15:32:52 »
Labi, atmetot kretīnisko formulējumu par nacionalitātei neatbilstošo mēdiju WTF!! -ja gadās atšķirt kādu krievu žurnālu, neatpazīstu nevienu personāžu un nevienu problēmu

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2017. gada 18. jūlijs, 15:39:29 »
Man tad vajag skaidrojumu vārdam "medijs". Ja domāta krieviska TV, tad nelietoju. Lasu un internetā skatos aptuveni vienādās proporcijās latviski, krieviski un angliski.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2017. gada 18. jūlijs, 16:20:05 »
Taisnību sakot, TV digitalizācija LV varas izpratnē ir radījusi situāciju, kad labāk redzu Krievijas kanālus nekā LV. Tad, kad TV bija par brīvu, abējos uztvēra vienādi, tā teikt, attiecībā uz mani, sagribot noplēst naudiņu par to, kas agrāk bija par brīvu, propagandas auditorijas aspektā, attiecinot to uz mani un ģimeni, LV vara ir iešāvusi pati sev kājā. Nekādas papildu  maksas (par papildu kvalitāti) maksāt netaisos (tā tikai vēl trūka, lai par personisko smadzeņu pie*iršanu es vēl piemaksātu!). Rezultātā piederu vairāk pie RUS kanālu auditorijas un nenožēloju. Kad salīdzinu visādus ugunsgrēkus un filmas RUS kanālos, - jo īpaši nenožēloju. Tieši tāpēc zinu, kas ir Madjanovs, Gļiņņikovs vai Asmus, piemēram, bet vienu otru jauno latv. aktieri nepazīstu.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2017. gada 18. jūlijs, 16:47:51 »
filmas ru kanālos neskatos, tikai ziņas fragmentāri -salīdzināšanai. Manis pēc tā ru tv varētu arī nebūt

lv seiālus arī nē

Atslēdzies Milka

« Atbilde #5 : 2017. gada 30. jūlijs, 00:10:41 »
Patiesībā latvieši un cittautieši dzīvo "paralēlās pasaulēs".
Attiecībā uz TV skatīšanos - priekšroku dodu Krievijas kanāliem. Es nespēju "sagremot" visādus dziesmu karus, ugunsgrēkus u.t.t.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2017. gada 30. jūlijs, 13:01:31 »
Nevaru iedomāties, kurš būtu manai nacionalitātei neatbilsošs mēdijs. Pastāv kādi noteikumi par atbilstību/neatbilstību?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2017. gada 30. jūlijs, 20:13:50 »
Nevaru iedomāties, kurš būtu manai nacionalitātei neatbilsošs mēdijs.
Pamēģini kādu arābu kanālu ;)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2017. gada 30. jūlijs, 21:08:49 »
Nu vot tas vieniigais kur neko nesapratīšu, viss pārējais +/- pat no bildes skaidrs

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2017. gada 30. jūlijs, 21:13:38 »
Pētījuši (un secinājuši) vispārzināmu lietu. Nez cik par pētījumu samaksāts?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #10 : 2017. gada 07. augusts, 21:45:34 »
Jundzis: Valsts drošībai vajag sabiedrības integrāciju un vienotību mērķos.

Valsts nemilitāro drošību stiprina sabiedrības integrācija un vienotība mērķos, un, lai gan šajā jomā ir daudz darīts, tā vēl nav pietiekama, intervijā LTV “Rīta panorāmai” sacīja Baltijas Stratēģisko pētījumu centra direktors Tālavs Jundzis.

Mja, mistiskie 25 gadi ir pagājuši un ir šaubas par sekmīgu Latvijas attīstību. :) 

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2017. gada 07. augusts, 22:20:27 »
Es nedalu TV kanālus uz latviešu vai krievu. Skatos vienkārši to, kam man nav žēl laika un tad vēl tas man notiek kaut kā fonā. Es pat īsti nezinu, kuri no tiem ir ru, kuri lv. Pārsvarā, kaut ko no LTV1, LTV7 dokumentālām filmām par ceļojumiem un valstīm, no seriāliem - Lielisko gadsimtu un Tvinpīku; ziņas nē - to es internetā izlasu. Pārsvarā no populārzinātniskā gala - History, Travel channel, Discovery channel, filmas no TV21, Fox un Fox live.  Nekad neesmu tos šķirojusi, kas ir lv, kas ru. Faktiski jau izvēles īpaši arī nav- LV reti kas ir saistošs, Ru ir pilns ar propagandu un krimiķiem un kara filmām... Ja to visu izsvītro, tas ļoti ieekonomē laiku.

Jā un Superbingo, protams!!! kur nu bez tā. Nespēlēju, man vienkārši patīk  cilvēku sejas tai mirklī kad viņi ir laimīgi ...