Autors Tēma: garšaugu dārziņš  (Lasīts 2613 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

garšaugu dārziņš
« : 2017. gada 18. jūlijs, 21:54:54 »
Sen atpakaļ rakstīju, ka ir tāds plāns dārzu kursos taisīts -šovakar beidzot papīros atradu. Projektēts konkrētai vietai,tādēļ orientēt  vajadzētu tā, lai ziemeļi pa labi.
Augi -sākot no maurlokiem, estragona , sarkanajām skābenēm un kresēm, beidzot ar daudzgadīgajiem un aizmugurē vīnogām

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies reno

Re: garšaugu dārziņš
« Atbilde #1 : 2017. gada 18. jūlijs, 21:57:48 »
augu specifikācija -pēc speciāla lūguma :) :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2017. gada 18. jūlijs, 22:40:56 »
Tas jau būs kādam pilsdārzam projektēts, tik simetriski klasiska kompozīcija :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #3 : 2017. gada 19. jūlijs, 00:07:09 »
Oij nē...šits nav man..  :thinking:
šis variants tādām stabilām personībām,kas zin KO un Kā  grib un zin cik par to maksās. Tad atnāk dārznieku brigāde un visu divās dienās izdara. Pēcāk  apmierinātais īpašnieks rāda draugiem un apmierināts staigā apkārt.
 Man kā daži saka ir neirozīte(izklausās,kā mairozīte  :smile: )  es atstiepju krūmu..un ar to krūmu zobos staigāju pa dārzu, vietu piemeklēdama, kad vieta atrasta, tad vēl nekur nav zvanīts,ka 3x nepārstādīšu,jo cita vieta tomēr liksies labāka :)
 un pēc mēneša vai trijiem atstiepšu vēl kādu krūmu ,jeb sēklu paciņu..skaidri zinot,ka vietas nav vairs nekur... bet apejot 7o apli,tomēr kādu kaktu atradīšu....
Njā... neder man plāni,kā suga :) es improvizators :)
p.s bet plāns ir vizuāli smuks..tādu var iestrādāt kā bildi pie .....teiksim šķūnīša sienas :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2017. gada 19. jūlijs, 07:16:07 »
Tāda bija iecere -kā senlaiku dārziņš klusā vietā pie pils mūra :) Un šis jau pa maksimumu

Man arī tā indeve piemita -nopirkt un tad gudrot, kur stādīt un 3x pārstādīt. Tagad ļoti stingri esmu šo indevi apkarojusi un cenšos sakārtot to, kas ir.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2017. gada 19. jūlijs, 08:25:19 »
Ziemeļi uz augšu iezīmēti... Rozes ir ziemeļu pusē un vīnogām visas dienas sauli aizsegs žogs, ja tas būs necaurredzams.
Saules pulkstenis izsauca smaidu :) Vai tas nav aiz mūra, kur saule dienas laikā tā arī neiespīd? Vai nedaudz virs tā mūra?

Nu, ja ziemeļus pārliek pa labi :) tad jau ir  o.k.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2017. gada 19. jūlijs, 08:58:38 »
Nekaitini mani.
Rakstīju, ka taisīts konkrētam dārzam, kur citāda novietne nav iespējama
Par klājeniskām rozēm neesi dzirdējis?
utt. Rrrrrrr

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2017. gada 19. jūlijs, 11:38:22 »
Reno-
Ja es būtu savos LV laukos gan jau ka arī kārtotu to,kas jau savilkts pa gadiem un neko jaunu i neprasītos.
Tagad man cita situācija. apgūstams jauns zemes pleķis un man nav nekādas sajēgas kas te augs un kas neaugs, ko norīs mošķi un kas paliks pašiem..tāpēc nāksies vien eksperimentēt.
šonedēļ piemēram iesēju otro reiz redīsus ...ziemeļu pusē un vēl speciāl noēnoju. jo nezinu kas notika pirmajiem, visi izšāvās ziedos.
Zirņi jau novākti, tagad zinu ,ka tos var audzēt ja vien maziņus izdomā kā paglābt no rijīgajiem ūķiem.
Divas jaunās kāpelējošās rozes ir pilnīga vilšanās, bet došu viņām vēl nākamo gadu... ceru,ka pārdomās( :scratch: ) un sāks uzvesties...ja nē jāplēš laukā...uz miseni žēl...tā ar veidojas tā staipīšanās.....

ja vien varētu izmest misenē, būtu man vieglāk :)
bet jā, mani jau te apsmēja,kad es teicu-man visi augi ir dzīvi  :thinking:
p.s upssss..laikam galīgi aizgāju no tēmas  :blushing:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies faraons

« Atbilde #8 : 2017. gada 19. jūlijs, 17:51:12 »
man viss dārziņš tik divreiz lielāks par šito kompozīciju.
būtu jauki redzēt dārziņus apciemojošo bomžu sejas, aplūkojot saules pulksteni :rat:
ieliec, ieliec specifikāciju, daiļā dārzniece :)

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #9 : 2017. gada 19. jūlijs, 19:21:10 »
Tur vēl kaut kas jāzin par tā auga, ko esat nodomājuši ieplānot, augšanas īpatnībām.
Tāds estragons, piemēram, gribēs plesties uz visām pusēm un audzēs jaunus stādus, tāpat lielās mētras, tās arī pļavas zāli var izkonkurēt. Tādi smukiņi vienā konkrētā vietiņā augošie tad ir jāatlasa.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2017. gada 19. jūlijs, 20:09:36 »
Jau plānojot to dārziņu, sapratu,ka tas būtu baigais darbs un pāris gadu, lai tādu iekoptu nevainojamā izskatā. It īpaši mūsu klimatā -te lavanda izsalst, te rozes. Un viena daļa visu vasaru nemaz nevarētu tur augt, būtu jāmaina pret kaut ko izskatīgāku, kad pārzied

Zināmā mērā iedvesmojos Parīzē, Antuanetes Mazajā Trianonā, tur ir tāds spēļu sakņudārziņš ar cūku pupām, kartupeļiem. Jūnijā tas viss izskatījās skaisti

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2017. gada 20. jūlijs, 09:39:22 »
Tajā laikā šķiet, dikti ar ehinācijām esmu aizrāvusies.

Atslēdzies faraons

« Atbilde #13 : 2017. gada 20. jūlijs, 19:41:53 »
man liekas, ar vienu, diviem gadiem būs par maz, lai izveidotu. un pa to laiku,kamēr peonijas un vīnogas niķosies, estragons un piparmētra līdīs,kur nevajag.
bet, tik un tā, paldies  :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2017. gada 20. jūlijs, 19:49:33 »
“Līdējus“ stādu konteinerā, konteineru ieroku dobē un nekas nekur nelien :)