Autors Tēma: Gatavojoties Mazsalacas pilsētas svētkim un velosvētkim "Ērenpreisam 126"  (Lasīts 1493 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Šogad no 21. jūlija līdz 23. jūlijam norisināsies Mazsalacas pilsētas svētki un velosvētki “Ērenpreisam 126" :)

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Zigfrids

Tu no Mazsalacas?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies ...(cita)

Tagad jau vairs nē, esmu tur dzimusi...

Atslēdzies ...(cita)

Interesants eksponāts svētku izstādē "Priekšauti" - vīrieša priekšauts :)

Atslēdzies ...(cita)

Sienas gleznojums tagad pilnībā pabeigts.

Atslēdzies ...(cita)

Ainiņas no velobrauciena.

Atslēdzies Bobs

Nāra jau gatavojas, - minas ka dulla ar ričuku. Cik tur tālu viņai līdz Mazsalacai :)

Atslēdzies Zigfrids

Kaut ko jaunieši mēģina atjaunot, veloražošana it kā notiek, tik' nezinu, ar kādiem panākumiem? Stāsta, ka Erenpreisa produkcija padārga esot. Bet lai jau veicas jauniešiem!

Nepatēma: Varbūt autore var pastāstīt, kas Mazsalacas linu cehā šodien notiek?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

Kaut ko jaunieši mēģina atjaunot, veloražošana it kā notiek, tik' nezinu, ar kādiem panākumiem?

Vācieši viņiem noņemot produkciju. LV tik smalku mantu reti kurš pērk.

Atslēdzies ...(cita)

Par Mazsalacu. Kā jau minēju, jau gadus 30 vairs nedzīvoju Mazsalacā. Tur dzīvoja mani vecāki, kas tagad miruši. Tagad šeit dzīvo mana māsa. Pēc mātes nāves gadus trīs sanācis tā, ka vasaras vidū apmēram 1 nedēļu dzīvoju Mazsalacā, jo pieskatu kaķi (-us), kamēr māsa ekskursijā. Tad nu izstaigāju un ar riteni izbraukāju pilsētiņu. Varbūt kļūdos, bet no bijušajiem uzņēmumiem nekas nav palicis pāri - ne tekstilfabrika (tā bija domāta tā linu fabrika?), ne "pajūgi"... (nosaukumi minēti tie, ko lietoja mazsalacieši). Arī toreiz lielais MRS (mežrūpnieku saimniecība) nav mācējusi izturēt konkurenci ar citiem kokmateriālu pārstrādātājiem. Bijušās lauktehnikas vietā īpašas "dzīvības zīmes" neredzēju, bet bija sakrautas kokmateriālu grēdas...  Kaut kas notiek ceļinieku kantorī. Izdzīvojusi ir Lauksalaca (bijušais kolhozs "Mazsalaca")...