Autors Tēma: Latviešu filmas  (Lasīts 3122 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Latviešu filmas
« : 2017. gada 22. jūlijs, 21:02:37 »
Gan jau neatkarīgajās Latvijas laika filmas, gan arī padomju okupācijas laika filmas par latviešiem un Latvijas kultūrai nozīmīgas filmas.
Sāksim ar Indrāniem

Sižets:
Vecāki dzīvo ilūzijās, ka viņu dēls Edvarts reiz pārņems saimniekošanu "Indrānu" saimniecībā. Plāni mainās, kad viņš par sievu apņem vecākiem netīkamo Ievu. Jaunais pāris gan ar viltu "Indrānus" saņem. Jaunais pāris ir čakls un taupīgs, taču tādēļ pat liedz Indrānu mātei siena laikā ņemt zirgu, lai dotos pie ārsta. Konflikts abu paaudžu starpā aug līdz vecie tiek nosūtīti dzīvot uz pirtiņu. Konfliktā zaudē veco Indrānu cilvēciskās attiecības, kuras līdz ar sevi nes atpalikušu saimniekošanu, taču uzvar jauno daudz spējīgākā saimniekošana, taču līdz ar to arī necilvēcīgās attiecības
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Filmas režisors ir Gunārs Cilinskis.

Lomās:
Kārlis_Sebris
Velta_Līne
Juris_Kaminskis
Dace Eversa
Alfrēds Jaunušāns

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Latviešu filmas
« Atbilde #1 : 2017. gada 23. jūlijs, 15:53:34 »

pa ceļam aizejot... (2001)

Deviņgadīgs puika un pasaule. Filma tika filmēta nabadzīgākajā un skaistākajā Latvijas reģionā Latgalē. Tajā spēlē gan profesionāli aktieri, gan vietējie iedzīvotāji. Skaudrie apstākļi arī diktēja filmas vizuālo valodu, tās "provinciālo" estētiku. Filmas darbības vidi droši var uztvert kā ar globalizāciju apsēstās pasaules nomali. Tādu Eiropas Tvinpīku vai Fargo. Kur cilvēki dedzina sevi kaislību ugunīs, mīl, krāpj, tic Dievam, bet var arī noindēt. Un pāri visam - Daba - neaptveramu ilgu simbols.

Patiesībā filma ir par seksu un buršanos :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #2 : 2017. gada 23. jūlijs, 21:19:30 »
Es nesaprotu, tplv, tu te vienkārši atzīmē filmas, kuras noskaties? Vai kā? Varbūt savā blogā liec.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #3 : 2017. gada 23. jūlijs, 21:48:28 »
Es nesaprotu, tplv, tu te vienkārši atzīmē filmas, kuras noskaties? Vai kā? Varbūt savā blogā liec.

Es ceru, ka Broņa vai Emilija vai kāda cita varēs padalīties ar kādu latviešu filmu, ko es neesmu redzējis. :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2017. gada 23. jūlijs, 21:52:19 »
Tplv, ir veseli saiti ar latviešu filmām. Skaties, cik gribi, nav vajadzīgas ne Broņas, ne Emīlijas. Vai arī tu gribi mūs aicināt uz kino vakaru?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #5 : 2017. gada 23. jūlijs, 21:57:19 »
Tplv, ir veseli saiti ar latviešu filmām. Skaties, cik gribi, nav vajadzīgas ne Broņas, ne Emīlijas. Vai arī tu gribi mūs aicināt uz kino vakaru?

Piemēram, un ko tu iesāki?
p.s. Es ar varu postulēt, ka pasaulē visiem bez Broņas viss ir kārtībā, bet tā nebūt nav ;)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2017. gada 23. jūlijs, 22:00:48 »
Es neko neiesāku. Bet varbūt tev labāk beigt?

Atslēdzies dip

« Atbilde #7 : 2017. gada 23. jūlijs, 22:03:55 »
"Indrāni"  ir Blaumanis. "Pa ceļam aizejot" - scenārijs. Varbūt es kļūdos?
Pa ceļam aizejot nesen pamanīju. Vērts noskatīties kaut vai dēļ aktieriem. Tiesa gan - es nonoskatījos līdz galam:)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2017. gada 23. jūlijs, 22:11:12 »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2017. gada 23. jūlijs, 22:22:13 »
Vispār, stāstīt latvietim "Indrānu" saturu ir, mazākais, dīvaini ;)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #10 : 2017. gada 23. jūlijs, 22:25:04 »
Broņa vēlas parunāt par dokumentālo kino, es esmu vairāk esmu spēlfilmu piekritējs, kuras tavā uzdotajā vietnē ir tikai 487 gab. Un pēc 1990 gada ir daudz neredzētu filmu, jo filmu izplatīšanas tīkls ir sabojājies pilnībā t.s. uz dokumentālajām filmām. Tāpēc es dodu priekšroku brīvi pieejamiem filmu video materiāliem, kur ir ļoti ierobežots piedāvājums.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2017. gada 23. jūlijs, 22:29:07 »
Nu ja jau tik gudrs, ko te vēl prasi.
Man gan dokumentālās patīk, latviešu dokumentālisti kotējas pasaulē. Dokumentālais kino noteikti ir daudz augstākā līmenī kā aktierfilmas.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #12 : 2017. gada 23. jūlijs, 22:53:27 »
Vispār, stāstīt latvietim "Indrānu" saturu ir, mazākais, dīvaini ;)

Man šo viedokli atsita 1997 gadā, kad es biju spiest atzīt un samaksāt par šādu vīzdegunību balzamu, ka latviešu bērniem nav sevišķi lielas saprašanas, kas ir 11.novembris ;)

Jā un tie vecie aktieri - Kārlis Sebris, Velta Līne ... :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2017. gada 23. jūlijs, 22:55:21 »
Ai, Tplv, par 11. novembri arī pieaugušiem nav skaidrs.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2017. gada 23. jūlijs, 22:56:29 »
latviešu bērniem nav sevišķi lielas saprašanas
Reģistrējoties šeit, tiek apliecināts, ka ir vismaz 18.
Nekas, man nav pretenziju pret "Indrānu" satura izklāstu, tikai dīvaini.