Autors Tēma: Latviešu filmas  (Lasīts 3118 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Latviešu filmas
« Atbilde #15 : 2017. gada 23. jūlijs, 23:39:02 »
Kāda ģimene, tāda saprašana bērniem
Vājas filmas skatīties, tikai tādēļ, ka latviešu -nē, paldies, nē

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #16 : 2017. gada 24. jūlijs, 00:36:13 »
Lāčplēsis (1930)
Filmas darbība risinās divos laikmetos - mītiskajā pasaulē, kur darbojas Lāčplēsis, Laimdota un Melnais bruņinieks, un 1919. gada Latvijas brīvības cīņu laikā, kuru laikā risinās mīlas stāsts starp Jāni Vanagu un Mirdzu Saulīti, bet tajā iejaucas Svešais.
Mēmā filma :)
Save

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #17 : 2017. gada 24. jūlijs, 13:59:22 »
Tēmai kā tādai jau nav vainas....vienīgi saturs nabadzīgs...
Man šķiet, ka runājot par vecām filmàm, var kàrtīgi izrunāties - kas patīk, kas slikts utt...kurš aktieris ir perfekts, bet kurš haltūrē...tas ir, var kritizēt un slavēt uz nebēdu, lai tad arī man rastos vēlme to skatīt...
Piemēram, pieminēt, ka filmā ir apskatāmas Lilitas Bērziņas seksīgās kāju potītes!...nu, vecajās filmās jau vairàk navu...koroče, ja runā par konkrētu filmu, tad izcelt, nokritizēt, nopelt konkrētu lietu, lai rastos sajūta, ka pats tēmas autors skatàs...tagad ir sajūta, ka viņš uzbàžas, bet pats neskatàs...
Tas_pats_lv, lūdzu, konkrētāk, jo filmas kā tādas atrast protam (Broņa) ! :)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #18 : 2017. gada 24. jūlijs, 17:57:12 »
Cienītais Nakata kungs, tu ar mani runā tā it kā algu maksātu  :)
Vai moralizēšanas vietā, nevarētu izvēlēties vienu latviešu filmu un aprakstīt tā kā tu vēlies (visi laipni gaidīti!), jo, kā jau tu nojaut, man īsti tam nav laika, jo kā vēsturē rakstīts, es mēģinu ielīst **** biksiņās ;) ?   
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 24. jūlijs, 18:50:36 no Spārka »

Atslēdzies faraons

« Atbilde #19 : 2017. gada 24. jūlijs, 20:20:02 »
Vispār, stāstīt latvietim "Indrānu" saturu ir, mazākais, dīvaini ;)

jā, piekrītu. bet, no otras puses, atgādināt par Blaumani nav slikti. un Indrāni ir , manuprāt, izdevusies satriecoši laba filma.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #20 : 2017. gada 25. jūlijs, 01:41:07 »
Par filmu "Lāčplēsis" ir jāsaka ka tā ir demokrātiskās Latvijas propagandas filma, ko uzņēmuši paramilitarā apvienība "Aizsargi", kas no vēstures ir zināmi kā pamata militārais spēks, lai atņemtu latvju tautai varu Latvijā, ar bēdīgo galu - varas "einuhisko" nodošanu Josifam Staliņam. Bet filma jau no tā nemaina lietas būtību, jo filmā galvenajā lomā spēlē Lilita Bērziņa (īstajā vārdā: Lilija Priede-Bērziņa), kurai liktenis atvēlēja loti skarbu laiku, ar diviem pasaules kariem, un vēlāko Staļinismu. Savā ziņa viņa pilnvērtīgi izdzīvo, ko realitātē nozīme būt Spīdolai (kā Rainim) (es ceru, ka visi zini, kāda ir starpība starp Raiņa Spīdolu un Pumpura Spīdolu - viņa ir gana ievērojama) - Lilita Bērziņa bija Dailes teātra aktrise. Vel pirms kara paspēja uzspēlēt labākās lomas: Asnate (1933), Dezdemona (1937), Džuljeta (1943), to viņai izgādā Smiļģis, bet dzīve prasa savu Lilita samīlas , un piedzimst meita, bet tas traucē aktrises karjerai. Isāk sakot, vairāk Nekropoles materiālā. Un 80 gadu Brežņevisma piekritēji viņu zin, ka slaveno Mirtantiņu :) Bet Lilita, kas iesākumā bija aktrises tēla vārds, bija arī labs un interesants cilvēks.
Citāts
Lilita pārvalda sievietes izpausmes noslēpumus; kādreiz šādas sievietes sauca par dāmām, piešķirot šim jēdzienam vislabāko, viscilvēciskāko nozīmi.
Sirsnīgā un nepieejamā Lilita Bērziņa
Save

Atslēdzies Minne

« Atbilde #21 : 2017. gada 31. jūlijs, 01:18:15 »
Es cerēju, ka būsi konsekvents un bez Indrāniem atzīmēsi arī pārējo filmu veidotājus un aktierus. Varbūt Bērziņas potītes iedvesmotu arī mani noskatīties Lāčplēsi ;)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #22 : 2017. gada 31. jūlijs, 11:29:17 »
Es cerēju, ka būsi konsekvents un bez Indrāniem atzīmēsi arī pārējo filmu veidotājus un aktierus. Varbūt Bērziņas potītes iedvesmotu arī mani noskatīties Lāčplēsi ;)
Es jau arī esmu konsekvents, un sekoju Pitona gara pavēlēm nekopēt, bet tā vietā ielieku zilo saiti uz datiem par filmu, es uzmanīgāka - viss ir uzzināms ja interesē :)   
Lai Tev enerģiska diena! :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #23 : 2017. gada 31. jūlijs, 21:20:04 »
Es jau arī esmu konsekvents, un sekoju Pitona gara pavēlēm nekopēt, bet tā vietā ielieku zilo saiti uz datiem par filmu, es uzmanīgāka - viss ir uzzināms ja interesē :)   
Lai Tev enerģiska diena! :)

Tad nesaprotu, kādēļ nekonsekventi Indrāniem ar roku pierakstīji :P

Paldies, enerģiskā diena beidzot garām!

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #24 : 2017. gada 15. septembris, 18:37:04 »

Rūgtais vīns (2007)
 Ironiski romantisks stāsts par cilvēku, kurš tiecas dzīvot pa īstam, dzīves garšu saskatot mīlestībā. Dizaineru biroja darbiniekam Donatam ir piecas sievietes, katra ar savu mīlestību. Tomēr, lai cik patiess ir Donats pret katru no savām sievietēm, tā tomēr ir spēle, kurā donžuānam nākas zaudēt.
detaļas

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #25 : 2017. gada 15. septembris, 21:07:29 »
Noskatījos gandrīz 28 minūtes ... Vairs nevaru - apnika.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #26 : 2017. gada 16. septembris, 16:08:26 »
Noskatījos gandrīz 28 minūtes ... Vairs nevaru - apnika.

Tev droši vien patiks filmas no padomju Latvijas laikiem

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #27 : 2017. gada 27. oktobris, 01:31:54 »

Atslēdzies hm@

« Atbilde #28 : 2017. gada 27. oktobris, 09:08:27 »
palasīju tēmas sākumu, tā arī nesapratu, kas bija par problēmu, kāpēc nebija drīkstēts likt filmu linkus:D  Par šo paldies - vienmēr esmu gribējusi zināt, kas notiek šajā filmā (šķiet, arī Austrumu robežā notika izrādes ar tādu nosaukumu)