Autors Tēma: Banānu siera kūka (mazkaloriju)  (Lasīts 1751 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Banānu siera kūka (mazkaloriju)
« : 2017. gada 24. jūlijs, 10:43:32 »
Nav ne jausmas, no kurienes ņēmu recepti - kārtojot papīrus, atradu pierakstītu uz lapiņas. Izmēģināju.

Vajag: 500 g vājpiena biezpiena (man bija 400 g)
5 - 6 ļoti gatavi banāni (man bija 5)
2 ēdamkarotes miltu
1 ola

Darba apraksta nebija, tāpēc piegāju radoši, samīcīju banānus ar dakšiņu, piemīcīju klāt biezpienu, pieliku olu un miltus. Biezpienu prasījās novest līdz smalkākai konsistencei, bet garšai tas netraucēja. Tā kā cukurs receptē nav paredzēts, dažādībai pieliku žāvētas dzērvenes un ananāsu sukādes.
Man bija pierakstīts, ka cep 30 minūtes 180 grādos, bet es cepu stundu, jo pēc pusstundas kūka vēl nebija gatava.
Garšoja labi, salduma pietika un vairāk neprasījās.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Raimonds1

Re: Banānu siera kūka (mazkaloriju)
« Atbilde #1 : 2017. gada 24. jūlijs, 21:03:50 »
Aizvakar uzcepu banānu-rudzu miltu maizi.

Krūzītē samīca banānus, pieber cukuru, drusku sāli, miltus, sauso raugu un to visu stundas 4 noliek saulītē.
Tas ir ieraugs. tad to visu sajauc ar 3 banāniem un pusi no pakas rudzu miltiem. Stundas 5 lai uzbriest.

190°C kādas 40 minūtes.
Knifs ir neuztaisīt to maizi pārāk biezu, jo mīkstums ir gana labs, bet drusku karamelizējusies, nepiedegusi garoziņa ir pats labums.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2017. gada 24. jūlijs, 21:49:06 »
Raimond, taisi atsevišķu tēmu, lai neputrojas biezpiens un rudzu milti
pusi pakas -no 1 kg pakas vai 1,5 kg pakas?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2017. gada 24. jūlijs, 22:09:16 »
Nav ne jausmas, no kurienes ņēmu recepti - kārtojot papīrus, atradu pierakstītu uz lapiņas. Izmēģināju.

Vajag: 500 g vājpiena biezpiena (man bija 400 g)
5 - 6 ļoti gatavi banāni (man bija 5)
2 ēdamkarotes miltu
1 ola

Darba apraksta nebija, tāpēc piegāju radoši, samīcīju banānus ar dakšiņu, piemīcīju klāt biezpienu, pieliku olu un miltus. Biezpienu prasījās novest līdz smalkākai konsistencei, bet garšai tas netraucēja. Tā kā cukurs receptē nav paredzēts, dažādībai pieliku žāvētas dzērvenes un ananāsu sukādes.
Man bija pierakstīts, ka cep 30 minūtes 180 grādos, bet es cepu stundu, jo pēc pusstundas kūka vēl nebija gatava.
Garšoja labi, salduma pietika un vairāk neprasījās.

O, šità ir tieši tàda, lai es spētu pagatavot.
Es vispār dziļi sirdī esmu konditors. Bet dziļi..ļoti, ļoti dziļi..

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2017. gada 24. jūlijs, 23:31:06 »
Tādā gadījumā speciāli Bromam, kurš dziļi, ļoti dziļi... :)  - banānu cepumu recepte!

Divus ļoti gatavus banānus samīca ar dakšiņu un sajauc ar vienu glāzi auzu pārslu. Liek piciņas uz plāts un cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes. Viss. :)

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #5 : 2017. gada 25. jūlijs, 19:14:38 »
pusi pakas -no 1 kg pakas vai 1,5 kg pakas?

puskilogramu
Banānu maize vien ir.