Autors Tēma: Pirmais mēnesis ar autiņu  (Lasīts 4963 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Pirmais mēnesis ar autiņu
« : 2017. gada 27. jūlijs, 11:36:20 »
 :brauc:  Es viņu nosaucu par Mākonīti. Ja vēlies kādu mīlēt vispirms ir jāzina viņa vārds.
Tātad ar Mākoni sākas jauns etaps manā braukšanas vēsturē. Sarunāju kādu kaimiņu, tas aizveda mani ar Ķirsi uz salonu un atveda ar Mākoni atpakaļ (Ķirsi atstājām). Jautāju, kā brauc, atbildēja, ka nav pat ko salīdzināt. Atjēdzos no tā, ka Mākonītis jau bija pagalmā, atslēgas rokā un prasījās pēc iemēģināšanas. Dienas trīs baidījos iziet no mājas, jo šis tur stāvēja un bija gatavs novērtēt ar ko  viņam būs darīšana. Beidzot tas jau palika smieklīgi, saņēmu drosmi  un vēru vaļā durvis. Vāks, pirmais, ko sapratu – pedāļus es sasniedzu, bet tos vajadzēja arī nospiest. Čerts, man pietrūka kāju garumam pāris centimetru! Tagad es saprotu, kālab  večiem tās garkājainās patīk – viņām nav problēmu ar sajūgu! Labi, kaut kā nebūt ierūmējos un sāku savu pirmo riņķi. Mākonītis bija foršs, klusi iedūcās, pieslēdza kondicionieri un maigi sāka ripot. Pie pirmā pagrieziena šams kaut ko no manis nesaprata … es cīnījos ko var, prātā bija, ka nevar taču viss būt tik slikti - grozīju atslēgu, spiedu pedāļus- Vāks! Bet kaut kā  vienā brīdī iekustējās un mēs turpinājām ceļu. Es ar šausmām iedomājos cik pilsētā ir krustojumu. Tad pēkšņi uzmetu acis kompim un man palika nelabi – tur parādījās kaut kāds autiņa attēls, bultiņa un pulksteņa zīme -  vienīgais, kas man ienāca prātā - ka Mākonīša stundas ir skaitītas. Neatceros, kā tiku mājās. Vakarā zvanīja pārdevējs, jautāja, kā iespaidi, es nošņukstēju, - Es neko no viņa nesaprotu! No rīta šams bija klāt, nosēdināja mani pie stūres un sāka ar vārdiem,- Olguci, ar mašīnām ir tā kā ar sievietēm,- lietošanas princips ir viens, bet katram modelim  ir savas nianses… Tad mēs izlaidām pāris riņķus pa pilsētu . Tieši tā, ka es reiz sapņoju- sēdēju uz sudraba mākonīša maliņas (savādāk nevar sasniegt pedāļus ) un kustināju kājas.
Nākošajā dienā man ienāca prātā, vai nevar kaut kā nebūt uzlabot to sajūga garumu. Man prātā bija divi varianti - viens jāpielīmē pedāļa gumijai virsū biezāku gumiju, otrs jāpagarina sajūgs. Abi varianti likās pieņemami. Aizbraucu ar savām fantāzijām pie pazīstama kurpnieka, izstāstīju savu problēmu un tās risināšanas variantu.  Atkrīt! Varu iedomāties kā šis uzjautrinājis pēc manas aizbraukšanas. Tad braucu uz servisu. Darba vadītājs mani uzmanīgi uzklausīja. Teica, ja kas ir jādara, tad jāpagarina visi trīs pedāļi, savādāk nevarēs iziet tehnisko skati un tā jau ir pārbūve, kur nepieciešama speciāla atļauja. Tad viņš mani pavadīja līdz Mākonītim. Atzinīgi izteicās par modeli kā tādu un teica, ka tas ir tieši tas, kas sievietei ir nepieciešamas . Tad pārbīdīja  šofera beņķi zemāk un divus iedalījumus uz priekšu… Līdz ar to man vairs nebija kompleksu dēļ kāju garuma un mēs nolēmām ka kādu laiku atturēsimies no autiņa pārbūves. Tas manāmi ieekonomēja manas finanses un es braucu uz benzīna tanku, bet tas ir pavisam cits stāsts, par to, kā es meklēju salonā pogu ar kuru  jāatver benzīna bākas durtiņas. Tie būtu pirmā mēneša iespaidi.

Atslēdzies reno

Re: Pirmais mēnesis ar autiņu
« Atbilde #1 : 2017. gada 27. jūlijs, 11:44:03 »
Nu jau tu mazliet koķetē -par tiem pedāļiem

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2017. gada 27. jūlijs, 11:48:04 »
 :sad_smiley:  nē , nu es kad pirku iesēdos, pedāļus var sasniegt un pat pakustināt. Ķirsism bija jūtīgs sajūgs- šams klausīja no  pieskāriena. Te izrādās ne tikai nospiest vajag, bet tas ir jādara  Līdz Galam! Man pat liekas, ka viņš tāpēc arī uz krustojuma nesaprata, ko es no viņa  gribu. Bet man atkal sirds pušu - liekas, ka es Mākonītim pāri daru .

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 27. jūlijs, 11:53:21 »
Es par to, ka šofera sēdekli pati nesaregulēji, kaut vai tuvāk iesākumā. Var jau arī slīpumu regulēt, lai ērtāk, gan sēdeklim, gan atzveltnei :) :hi:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2017. gada 27. jūlijs, 11:58:53 »
Tur jau tā fiška , ka es regulēju, man gribējās kaut ko augstāk... lai var visus kaķus uz ielas redzēt. Bet man paskaidroja, ka ja kaķis jau būs pie riteņiem, tad jau vairs nav jēgas redzi tu viņu vai neredzi. Šamos  jāspēj saskatīt  kādus 10 metrus tālumā, tad vēl ko var glābt vai labot.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2017. gada 27. jūlijs, 12:14:47 »
Kaķiem tiešām nav cerību, bet šitās šausmas  tak redzēsi:

http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/novados/video-mangalsalas-cuska-baida-braucejus-cela-uz-mersragu-un-izbeg-ilguciema.d?id=49074261

Man vispār bija bail skatīties līdz galam :(

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2017. gada 27. jūlijs, 12:22:56 »
Čūskai jau patīk siltums uz pārsega, nav brīnums. Man vairāk pārsteidz Delfu rakstītājs ka čūska "aizbēga"... tas droši vien bija skats ne pa jokam. Nu labi, pieņemu , ka viņai bija "ausis", bet no kurienes pēkšņi kājas atauga ...  :confused:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2017. gada 27. jūlijs, 12:28:47 »
Olguc, es no Tevis negaidīju šitttttādu blondumu! Visnotaļ prātīga sieviete, a beņķi saregulēt nejēdz, kašmars.
Visus sakost!

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2017. gada 27. jūlijs, 12:37:47 »
ai, es vienkārši aizrāvos ar visiem tiem regulējumiem, stūre un beņķis visādos leņķos. Galu galā es taču nevarēju pieļaut, ka kāds padomā, ka man kājas par īsu! Bet laikam jau servisā no večiem tāpat , kā pie ginekologa - neko nenoslēpsi. Es uz to servisu vairs nebraukšu!!! Jo viņi zina, ka man ir īsas kājas ! 
Un vispār... es esmu tehnisks idiots. Nu un pofig

Atslēdzies Broms

« Atbilde #9 : 2017. gada 27. jūlijs, 13:26:24 »
Ne braucot, protams, bet īsas kajas mašīna ir pat pie plusiem skaitāma "īpašība";)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #10 : 2017. gada 27. jūlijs, 14:14:39 »
Brom, es tik tālu pirmajā mēnesī vēl netiku  :blushing:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2017. gada 27. jūlijs, 15:44:19 »
Nē nu, ja man kāds servisa vecis šito stāstītu, ka viena dāma atbraukusi pedāļus pagarināt, nemūžam neticētu, es domātu, ka man anekdoti no blondīņu sērijas stāsta!  Nu, tā kā to - par detaļu Nr.710  :smej:

P.S. Olguci, novērtēju Tavu humorīgo atstāstu  :yes:
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 27. jūlijs, 15:50:11 no kvadra »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2017. gada 27. jūlijs, 18:31:32 »
Par mani bez humora nevar. Ja kāds to uztvertu nopietni, tad man anulētu šofera tiesības no sākta gala ar piezīmi, ka drīkst  pārvietoties autotransportā tikai pasažiera sēdekli un ar aizvērtu muti.
Es jau nemaz nepieminēju, ka bija vēl trešais variants, kā to sajūgu padarīt sev tuvāku, - uzmaukt šamam kādu bērna kurpi. Un arī tas, ka vienīgais, kas mani atturēja - doma, ka šis ceļā var atpogāties... un vispār tur nebija nekā ar pietiekoši biezu zoli. Šad tad man pašai no sevis bailes.
Starp citu, man tiesības ir  jau 20 gadu un tikai divas piezīmes. Abas pat ceļazīmes neievērošanu. Un man ir attaisnojums abos gadījumos - pirmā reize, kad vedu kaķi pie vetārsta un izrādījās, ka iepriekšējā dienā ceļš bija palicis par vien-virzienu, bet es biju pārņemta ar kaķa mierināšanu. Protams, ka ielas galā tieši pie vetārsta klīnikas mani gaidīja policists un prasīja pēc paskaidrojumiem. Otrreiz pēkšņi pie mammuča mājas uzrādījās tas miets ar "stāvēt aizliegts". Es vienkārši nenoticēju- mājai 30 gadu, visu laiku stāvēja mašīnas, pēkšņi nedrīkst. Pēc trim dienām zīmi novāca- laikam, es biju viena, kas iekrita un zīmes uzlikšana sevi neatmaksāja. Vienkārši pasaule nenojauš, kad jau izbraucot no pagalma es jau apdraudu ceļa satiksmi. Man no tā protams, nav vieglāk

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #13 : 2017. gada 27. jūlijs, 18:45:57 »
starp citu, pēkšņi ienāca prātā, ka nebūtu nekādu problēmu ja man būtu statistiski vidējas sievietes pēdas izmērs, teiksim 38. Es ar savu 35-36 izmēru vienkārši neiederos valsts noteiktajos standartos. Autiņi ir aprēķināti uz kaut kādu vidējo izmēra lietotāju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2017. gada 27. jūlijs, 18:54:01 »
starp citu, pēkšņi ienāca prātā, ka nebūtu nekādu problēmu ja man būtu statistiski vidējas sievietes pēdas izmērs, teiksim 38. Es ar savu 35-36 izmēru vienkārši neiederos valsts noteiktajos standartos. Autiņi ir aprēķināti uz kaut kādu vidējo izmēra lietotāju.

Tas man arī ir ienācis prātā -pēdas varētu būt no 35 līdz 55 izmēram, bet pedāļi mašīnās vienādi