Es jums labāk varu pastāstīt ka es līdz kādiem 18 gadiem no latviešu literatūras lasīju tikai obligāto literatūru, lai būtu sacerējumos rakstīt. Jāatzīst ka ap 18 gadiem sāku lasīt arī pārējo literatūru, jau aiz intereses, J.V. Gregri , Čaku, Vācieti, utt , bet nu vienalga ir jāatzīst ka viņa ir gana drūma vai brutāli sekla. Varbūt tas saistīts ar to ka es esmu audzināts ļoti patriotiska garā, jeb politiskā slengā izsakoties: "Latvia first!", kas uzliek arī augstas prasības visam ar Latvijas kultūru notiekošo. No mūsdienu latviešu autoriem pat grūti pateikt, kuru es varētu uzlielīt ... t.i., man nav latviešu autoru darbi, ko es būtu lasījis pēdējā laikā un viņi būtu mani pārsteiguši ar lielu iederību pasaules attīstībā. Nav tā ka vispār nav, man patīk M.Velbeks, bet nu jā, laikam nebūs, proti, ir jāmeklē, un to kā jau norādīja Reno ir jālasa citā sarunā.
Drīzāk šij saruna varētu būt par taviem 100 latviešu autoru darbiem, kam tu likti atzīmi izcils (gan literāli gan iespaida ziņa) arī mūsdienās!??