Inga Ābele "Duna".
Nākošais romāns no sērijas "MĒS.Latvija XX gadsimts", kam ķēros klāt.
Šeit arī Reno komentārs -
" Atbildēt #297 : Jūlijs 12, 2017, 23:04:56 » Inga Ābele Duna *****
Neesmu vēl pabeigusi, nelasās viegli un ātri, gribas izbaudīt tekstu. Nebiju domājusi, ka latviešu autorei ar pārliecību likšu 5 zvaigznes.
Notikumi risinās dienās pirms 25. marta deportācijas, ar atkāpēm uz kara laiku un mūsdienām. Fantastiski ievīti vēsturiski fakti -par hipodromu un zirgiem, par Daugavu, plostniekiem, Tentelberģi, Krustpili un iedzīvotājiem -visi bodnieki vārdā saukti. Pat radinieks miertiesnesis Lūkins iekļuvis tekstā.
Protams, lasīt ir smagi, gan par leģionāru kaujām pret sarkanajiem, gan par Stūra mājas čekas pagrabiem. Toties par Daugavu, krācēm un sēkļiem, katrs ar savu nsaukumu vienkārši skaisti.
Šī ir grāmata, kas varētu būt arī ģimenes īpašumā." (c) Mans viedoklis, ka Inga Ābele ir labākā šodienas latv.rakstniece, kura pamatīgi strādā un gatavojas jaunam romānam, savāc milzum daudz faktus par cilvēkiem, notikumiem, vietām utt...man tomēr šķiet, ka "Klūgu mūks" ir labāks...es no "Dunas" gaidīju tomēr vairāk par zirgu...gaidīju vairāk sacīkšu, hipodroma utt...tā tāda mikroskopiska vilšanās, bet viss pārējais ir lieliski - kā jau Reno uzrakstīja.
Mans top "Mēs. Latvija, XX gadsimts"
1. Guntis Berelis "Vārdiem nebija vietas"
2. Nora Ikstena "Mātes piens"
3. Māris Bērziņš "Svina garša"
4. Inga Ābele "Duna"
5. Kristīne Ulberga "Tur"
6. Laima Kota "Istaba"
7. Arno Jundze "Sarkanais dzīvsudrabs"
p.s.
Nora ir augstāk par Ingu, jo "Mātes piens" ir vispersoniskākais un diez vai labāku X10a uzrakstīs , kamēr Ābele ir kvalitatīvi ražīga un ceru, ka būs jauns un vēl labāks...