Autors Tēma: latviešu literatūra  (Lasīts 53191 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: latviešu literatūra
« Atbilde #135 : 2019. gada 24. aprīlis, 14:20:55 »
Gaile un Roze, šķiet, gan ar īstajiem vārdiem.
Rozes vārdu atceros vēl no žurnālistikas, laikam kkas ar kino vai kultūru saistīts

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #136 : 2019. gada 25. aprīlis, 11:09:44 »
Kàdu pseodonīmu Sabaļauskaitei?...nu, šis par garu priekš pasaules

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #137 : 2019. gada 02. maijs, 11:52:36 »
Alvils Bergs "Divi stàsti par Barsu" (2018)

Alvils (1958) ir mans vienaudzis un cik var internetā atras, tad pirmā grāmata...un uzreiz ar LKKFonda atbalstu.
Divi atsevišķi stāsti par 2 jauniem vīriešiem emigrācijā Britu salās...Barsa (Barselona) ir kā sapņu zeme, kur aizlaist, lai izrautos no ikdienas..
Rakstnieks, mans vienaudzis, ir ietekmējies no Hemingveja "Un saule lec"...kad divi latvieši nonāk gultā, tad ir tēma par "zudušo paaudzi"...§o tēmu no Hema pats esmu daudz apspriedis, kad vēl biju jauns.man smaidu izsauca, ka galvenais varonis dejo kā Banderass, īsts mačo - tā tiek kompensēti savi sapņi? :)
Dinārs ir "multimākslinieks", kurš no vienas sievietes pie otras..
Otrs stāsts par tetovētāju kā màkslinieku, - ja agrāk rakstnieki šàdus stàstus rakstīja par jauniem gleznotājiem, tad tagad ir puisis no Rēzeknes, kurš grib zemapziņā atpakaļ uz Adamovas ezeru....
Dažas lieliskas sex ainas izmantojot zilo sieru!
Teksts grāmatà ļoti labi uzrakstīts, poētisks...es saprotu, kāpēc LKKFonds atbalsta!
Iesaku! :) http://www.dgramata.lv/dg-izdotas-gramatas/dailliteratura/originalliteratura-latviesu/stasti/divi-stasti-par-barsu
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 02. maijs, 11:58:22 no nakata kngs »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #138 : 2019. gada 04. maijs, 15:33:53 »
Ārija Cine "Zis iz ze rasol"

Vēl viens stāsts par ārzemēs strādājošajiem. Šoreiz Īrijā. Vieglā, humorīgā valodā uzrakstīts, patīkama atslodze vienam vakaram.  Galvenie varoņi ir 2 dāmas un kungs labākajos gados - starp 50 un 60, kuri dažādu apstākļu sagadīšanās dēļ nolemj ķerties pie biznesa - pārvadāt paciņas no Īrijas uz Latviju un otrādi.

Atslēdzies dip

« Atbilde #139 : 2020. gada 07. augusts, 17:49:51 »
Paņēmu bibliotēkā Gabrielas Cīrules " Kritiens uz augšu". Gaidot tramvaju, pāris lapas izlasīju. Man jau šķita, ka es viena ar putniem (sakarā ar diētu). Lasīju un smējos. Cik pazīstami.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #140 : 2020. gada 07. augusts, 18:57:06 »
Esmu lasījusi. Kaut kad. Ja atmiņa neviļ, tad beigas diez ko nepatika, lai gan vairs neatceros, kas tieši beigās notika. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #141 : 2020. gada 24. augusts, 20:39:59 »
Kristīne Ulberga "Kariete uz Santjago" ***
Bija interesanti lasīt, lai gan brīžiem nesapratu, kur beidzas personīgā pieredze un sākas daiļrade :) Noejot 900 km, no sevis nav iespējams aizbēgt, bet var paskatīties uz problēmām savādāk.

Atslēdzies reno

« Atbilde #142 : 2020. gada 24. augusts, 21:02:45 »
Kristīne Ulberga "Kariete uz Santjago" ***
Bija interesanti lasīt, lai gan brīžiem nesapratu, kur beidzas personīgā pieredze un sākas daiļrade :) Noejot 900 km, no sevis nav iespējams aizbēgt, bet var paskatīties uz problēmām savādāk.

Jā, bija interesanti. Lasot gan domāju -vai tiešām arī tā bija personīgā pieredze -tādā ceļā ar noplīsušām kedām, kas izjūk, sliktu mugursomu un 200 eur kabatā. Tas man mazliet pat sabojāja iespaidu kā par cilvēku

Atslēdzies dip

« Atbilde #143 : 2020. gada 24. augusts, 21:36:11 »
Esmu lasījusi. Kaut kad. Ja atmiņa neviļ, tad beigas diez ko nepatika, lai gan vairs neatceros, kas tieši beigās notika. :)

Līdz beigām netiku. Apnika pirmajā ceturtdaļā. Viens un tas pats.

Atslēdzies reno

« Atbilde #144 : 2020. gada 02. septembris, 08:05:19 »
Mēģinu lasīt Paula Bankovska "Pasaules vēsturi". Laikam jau līdz galam netikšu.Apnīk tā liekvārdība, tukšās rindkopas, kas neko nedod -ne noskaņai, ne darbībai. Ideja jau interesanta, literatūrā un kino izspēlēta nez cik reižu -tāltāla nākotne ar miglainām atmiņām par pagātni.Par daudz didaktikas.Atsevišķās epizodēs uzšķiļas kustība, bet tā...Laikam rīt  vedīšu uz bibleni, varbūt kādam citam patiks labāk

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #145 : 2020. gada 08. septembris, 17:05:54 »
Mēģinu lasīt Paula Bankovska "Pasaules vēsturi". Laikam jau līdz galam netikšu.Apnīk tā liekvārdība, tukšās rindkopas, kas neko nedod -ne noskaņai, ne darbībai. Ideja jau interesanta, literatūrā un kino izspēlēta nez cik reižu -tāltāla nākotne ar miglainām atmiņām par pagātni.Par daudz didaktikas.Atsevišķās epizodēs uzšķiļas kustība, bet tā...Laikam rīt  vedīšu uz bibleni, varbūt kādam citam patiks labāk
Bankovska vietā paņēmi lubenes?....bet pareizi darīji, ka atdevi, gan jau Tavā bibliotēkas  pusē ir nelaiķa cienītāji...kas ar viņu īsti notika? ...saprata, ka nespēj vairs sakarīgi rakstīt par "tāltālu nākotni ar miglainām atmiņām par pagātni", ka pat Reno k-dze mūk no trases?  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #146 : 2020. gada 09. septembris, 19:02:03 »
Māris Bērziņš      Aizliegtais pianīns *****

Birokrātijas indīgie ziedi nabaga bērnudārzu mēģina nosmacēt. Lasu, smejos un šausminos. Pieļauju, ka visi minētie MK noteikumi ir reāli

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #147 : 2020. gada 09. septembris, 19:08:26 »
Protams, viss ir reāls. Varam mēģināt uzminēt, no kurienes autoram informācija. Varbūt sieva strādā bērnudārzā? :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #148 : 2020. gada 19. septembris, 21:05:47 »
Māris Bērziņš      Aizliegtais pianīns *****

Birokrātijas indīgie ziedi nabaga bērnudārzu mēģina nosmacēt. Lasu, smejos un šausminos. Pieļauju, ka visi minētie MK noteikumi ir reāli

Komentārs par grāmatu -ja gribi ieriebt Domei, uzdāvini viņiem kaut ko

Atslēdzies Luīze

Atb: latviešu literatūra
« Atbilde #149 : 2020. gada 28. septembris, 21:11:14 »
Guntis Eņģelis "Koncerts vectēva pagalmā" *****
Sen nebiju tā smējusies. :) Kolorīti tēli, sulīga valoda (stiliņš līdzīgs kā Cammai), dažādi notikumi un visam pa vidu vēl maisās kaķis  :murmur:
Grāmatai būs turpinājums.