Autors Tēma: latviešu literatūra  (Lasīts 53190 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: latviešu literatūra
« Atbilde #150 : 2020. gada 26. oktobris, 23:29:39 »
Inguna Bauere   Mazā klusā sirds     Dārta un Krišjānis pirms tautasdziesmas

labi būtu arī kādas kartes un  foto

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #151 : 2020. gada 11. novembris, 11:42:04 »
Andra Rušmane-Vēja "Ar kastani kabatā"
Romāns vienam vakaram. Labā valodā uzrakstīts, dinamisks un tuvu realitātei.

Atslēdzies reno

« Atbilde #152 : 2020. gada 17. novembris, 09:50:56 »
Guntis Enģelis  Koncerts vectēva pagalmā **** -sen nebija tik smieklīgi un asprātīgi savērpts itkā kriminālgabals lasīts

Būs turpinājums -Cerības asfalta krāsā

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #153 : 2020. gada 25. novembris, 21:57:23 »
Maija Pohodņeva, Modris Pelsis "Kaķu vārdotāja" *****
Rakstniece labākajos gados tiek pierunāta paņemt kaķi pēc tam, kad pieaugušie bērni sāk dzīvot atsevišķi. Jautri piedzīvojumi mijas ar dažām vēsturiskām atkāpēm, sarunām ar kaķi (ja viņš prastu runāt) un pašu autoru zīmējumiem.
Uzdrošinos domāt, ka grāmata varētu patikt Lumbergam, Cammai, Amālijai un varbūt vēl kādam :)
Daddy, iespējams, būtu šokā par makšķerēšanas aprakstiem :D
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 26. novembris, 07:08:30 no Luīze »

Atslēdzies magda

« Atbilde #154 : 2020. gada 06. decembris, 13:30:02 »
Silvija Brice "Baigās piezīmes". Izcili!!! Ar 100 izsaukuma zīmēm! :clap: :clap: :clap: :clap:

Atslēdzies reno

« Atbilde #155 : 2020. gada 06. decembris, 16:37:19 »
Brices piezīmes ļoti gribētu izlasīt, diez kad līdz bibliotekai nonāk, ja vispār, jo tik maza tirāža

Atslēdzies dip

« Atbilde #156 : 2020. gada 06. decembris, 17:00:56 »
Tikko paskatījos zvaigznē. Var pasūtīt internetā. Cena 13.eiro. Ja netā, tad 10% atlaide. Ja sūta 2, tad piegāde bez maksas. Padomā. Es arī padomāšu:)

Nē, nav vis 10% atlaide.

Piemeklē vēl kādu grāmatu un pasūti - būs laba dāvana. Kilboka FB ļoti lielīja Leldes Jaujas " Vīrs, bērni un 5 randiņi".
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 06. decembris, 17:06:07 no dip »

Atslēdzies dip

« Atbilde #157 : 2020. gada 06. decembris, 17:07:07 »
Silvija Brice "Baigās piezīmes". Izcili!!! Ar 100 izsaukuma zīmēm! :clap: :clap: :clap: :clap:

Kāpēc izcili? Zinu, ka visi priecājas, ka dabūjuši šo grāmatu. Bet tieši kāpēc?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #158 : 2020. gada 06. decembris, 18:44:54 »
Tas skaitās smalki- Brices tulkotās grāmatas  :talking: Es mazliet iesmaidu. Bet nu skaitās smalki. Zīmols.
Minētā gan nav tulkojums, bet nu...Pērku tiki tad, ja esmu pašķirstījusi un sapratusi- der man vai nē. Diemžēl bieži tipa smalkās latviešu gramatas ir neatvērtas celofānā.

Atslēdzies magda

« Atbilde #159 : 2020. gada 06. decembris, 20:19:44 »
Nāra..vot, nunemazam nepabrīnos par Tavu viedokli! :)  Katram savs! Kam Stīla šedevrs, kam Brices tulkotās/raxtītās grāmatas! Tas ir kā ar ēdienu- kādam vajag prosta karbonādi/kartupeļus un daudzdaudz miltu mērces, citam- nelielu, bet delikatesi!  :)

Neuzbāžos ar savu viedokli, bet tas tāds ir un paliek- izcili! :yes:

Atslēdzies dip

« Atbilde #160 : 2020. gada 06. decembris, 20:32:38 »
Rīt sakombinēšu kādas trīs grāmatas un pasūtīšu. Varbūt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #161 : 2020. gada 07. decembris, 08:48:59 »
Tas skaitās smalki- Brices tulkotās grāmatas  :talking: Es mazliet iesmaidu. Bet nu skaitās smalki. Zīmols.
Minētā gan nav tulkojums, bet nu...Pērku tiki tad, ja esmu pašķirstījusi un sapratusi- der man vai nē. Diemžēl bieži tipa smalkās latviešu gramatas ir neatvērtas celofānā.

Brices tulkotās grāmatas pirkt ir nevis smalki, bet saprātīgi, vienmēr būs labas

Atslēdzies reno

« Atbilde #162 : 2020. gada 22. decembris, 13:08:01 »
vēl daži latviešu autori
Laura Vinogradova -Upe   ** -tā arī nepasaka, kas notika ar pazudušo māsu, viss pārējais tādas saraustītas refleksijas, galvenā varone cieš un tas ir arī galvenais. Nekas sižeta gaitā neatrisinās
Lelde Jauja -Vīrs, bērni un 3 randiņi, ***, vēl tikai pašķirstīju, humorīgā stilā 30+ sievietes problēmas, viss dzīvē it kā ir, bet garlaicīgi un krīt uz nerviem. Klasiskais "s žiru besittsa"
Arnolds Auziņš   Virves dejotāja *. Šo nu vispār nevar saukt  par romānu, bet par konspektu, uzmetumu. Autors frāžainā stilā rauj cauri padomju laikiem no kāda 60. gada. Čakla skolniece kāpj pa partijnieces kāpnēm provinces rajonā un 80. gados kļūst par izpildkomitejas vadītāju, aizrautīgi cīnās par labāku dzīvi. Nevienu mirkli nejautājot, vai tāda dzīve un iekārta vispār ir normāla.   Skan cauri tāda vecišķa nostaļģija -lai nu cik slikti bija, bet cilvēkiem bija darbs. Pilnīgi bezcerīgs darbs, izskatās, ka nav pabeigts.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #163 : 2020. gada 25. decembris, 17:04:40 »
Pievienošu latviešu autoru detektīvus:
Jana Veinberga "Mākoņaina nakts" *** Raiti lasās, atrisinājums loģisks, bet motīvs nepārliecināja.

Anna Burga "Tētis" *** Nav slikti priekš debijas romāna. Autore ir strādājusi bērnu namā un tur ir smēlusies idejas iz dzīves.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #164 : 2020. gada 25. decembris, 21:32:42 »
A es... a es atklāju Hariju Poteru... :D

Labs tomēr. Lasās arī labi, no tulkojuma netek acis ārā (kas tulkotajām grāmatām ir bieža problēma, nepanesu tās klaudzošās nelatviskās konstrukcijas ar latviešu vārdiem). Uz pāris loģikas defektiem pieveram acis.
Es visu atceros, Ričard...