Sandra Kalniete Tev būs četri vīri ***,5
Nav nekāda dižā literatūra, bet patiesi. Tā nepavisam nav autobiogrāfija, lai gan protams daudz kas personīgs ieskanas. Stāsts pirmajā personā -sieviete 70.-80-.90. gadi. Man patika, lai arī brīžiem tā hrestomātiski vēsture ielavījās, bet arī tas bija pietiekošo kompakti un patiesi. Nupat gobzems laikam ņēmās pētīt Kalnietes naudas maku. Nu tad, jefiņ, tiec tu arī tālāk par ākstīšanos tirgus laukumā.
Baiba Zīle Alma -pasaules mala **
Varbūt, ka lasīju nepareizajā mēness fāzē. Lai jau būtu mazliet fantastiskais sižets. Mani nepatīkami pārsteidza pēkšņi pilnīgi citādas, tādas kā stīvas un panaivas stāsta daļas. Pie tam laiks tas pats, kas Kalnietei -90.gadi. Nez kādēļ tādā patētiskā stilā. Tālāk sākas kaut kāda fantāzijas tēma, man nepatika, bet Notre Dame degšanas apraksts gan ļoti patiess. Godīgi sakot, tik tālu tiku, tās ir apm. divas trešdaļas, tālāk nevaru sevi piespiest izlasīt. bet jāsaņemas acīmredzot, tad droši vien varēšu dot vēl kādu zvaigzni.
Kāpēc man liekas, ka mūsu literātiem katastrofāli trūkst piekasīgi redaktori, kas sižetus pa īstam izķidā un liek pārstrādāt, ja vajag.