Autors Tēma: latviešu literatūra  (Lasīts 53459 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: latviešu literatūra
« Atbilde #330 : 2024. gada 10. janvāris, 12:43:44 »
Tāds pamatīgs uznāciens latviešu rakstītājām, visas jau uzreiz par rakstniecēm nesauksi. Bet šī man patiešām patika.  Jā, romantiska, ar laimīgām beigām, varone -tradicionāli neveiksmīgā, mazliet depresīvā sieviete ap 30, bet lasot jāsmaida un beigās visu tik labi sapin kopā.
Astra Filipsone  Draugu tarifs *****

Kas tā par "atbilstības novērtēšanas joma", kurā autore ir strādājusi, gan nevaru iedomāties :mrgr:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #331 : 2024. gada 10. janvāris, 13:14:57 »
Savedēja, varbūt prieka mājas saimniece.

Atslēdzies reno

« Atbilde #332 : 2024. gada 10. janvāris, 20:03:01 »
nu gan, Lumbi :fp: :smej:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #333 : 2024. gada 27. janvāris, 12:49:51 »
Tālivaldis Margēvičs "Dzīves melnā montāža" *****
Paņēmu lasīt pēc Amālijas reklāmas tarkšķī. Diemžēl no tarkšķa sarunām atceros tikai faktu par Marksa "Kapitāla" likvidēšanu pēc Godmaņa rīkojuma. Ja grāmata būtu apspriesta tēmā, ieraksti saglabātos, un es varētu komentēt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #334 : 2024. gada 27. janvāris, 13:54:11 »
laikam tiešām tikai tarkšķī viss palika, es jau arī lasīju un komentēju
Daudzas lietas tādas šaubīgas, brīžiem bija sajūta ka dzelteno presi lasot, tā kā kauns, tā kā ziņkārība
izdarīšanās ar vācbaltietēm un francūzi galīgi nepatika

Atslēdzies reno

« Atbilde #335 : 2024. gada 20. februāris, 08:24:13 »
Daudz ūdeņu aiztecējis, daudz lapu pāršķirtas...un nepāršķirtas
Slimošana iecirta pamatīgi, faktiski vairāk kā 2 nedēļas.
Īss komentārs -
Klišāna  Trakie deviņdesmitie ** ir vnk tāds tehniskais pārskats par robežu šķērsošanu
Dzintra Šulce Melnā suņa kabinets -nepabeidzu, detektīvs nepārliecinoši mīcījās uz vietas
Ikstena  Jona -vēl nelasīta, varbūt paturēšu vēl kādu brīdi. Atklāti sakot, īsti nevilina, bet iespējams, tas ir mana apvārgušā prāta stāvoklis. Varbūt te būs kāda objektīva atsauksme

Atslēdzies reno

« Atbilde #336 : 2024. gada 20. februāris, 08:49:22 »
Īsi teksti man patīk, un es esmu no tiem, kas mazliet lasa arī dzeju un  Kārlis Vērdiņš starp tiem, kas patīk. Šoreiz  dzejoļu grāmatiņas
Kārlis Vērdiņš
Dilles tante  poēma

Vairāk gan tāds joks pieaugušajiem, lai arī noformēta kā bērnu grāmata. Šo es nemaz negribēju pirkt, pat nezināju par tādu poēmu. Veikalā ieeju, prasu Vērdiņa dzejoļus bērniem ,lūgtum, kundze, pie kases 12 eur, un tikai mājās skatos, ka tas nav īsti tas, lai arī stāsts smieklīgi savārsmots

Īstā ir Jandāliņš
Patiešām īsti dzejoļi bērniem viss, kā nākas, ritms, atskaņas un stāsts. Daži dzejoļi  vairāk mammām un tētiem, daži pat tādi skumīgi, lai arī tādā bērnu stilistikā. Man patīk katrā dzejolī ieliktais humora/ironijas graudiņš.

Par vilcienu uz Čučumuižu, pēdējais pantiņš garajā dzejolī:
visās kupejās dus bērni
vilciens ilgi stāvēs te
tēti mammas aiziet klusu
meklēt kur šeit bufete

un protams skaitāmpants -desiņa-panniņā/pīlīte -vanniņā/čuriņa -podiņā/magone -vāzītē, suliņa-glāzītē/datorā -multene /šķīvī -olu kultenis

Vēl, par jaunajiem vecākiem:

mani vecāki reiz bija mīlnieki
bet tagad viņi ir ķīlnieki
jo sešos no rīta kad viss ir kluss
es mostos un sagrābju ķīlniekus

OK, veselu palagu saliku. Visām vecmāmiņām (sveiciens, Lumberg!) iesaku pirkt dāvanai

Atslēdzies daddy

« Atbilde #337 : 2024. gada 20. februāris, 09:00:38 »
laba ideja dāvanai vecākiem/vecvecākiem
 :yes: :yes:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #338 : 2024. gada 23. februāris, 17:22:33 »
Tiku pie vairākām latviešu autoru grāmatām.

Evita Hofmane "Simulacra"
Manai gaumei romāns ir par daudz moderns. Skarbas atmiņas no bērnības, erotiskas performances, mūzikas grupas iekšējās intrigas, sarunas ar mirušajiem... Nē, nu visu var saprast, bet tas nav man.

Māra Jakubovska "Tante Vilhelmīne"
Nu šis bija riktīgi reālistisks stāsts par vientuļu, kašķīgu un kontrolējošu tanti gados, kurai pieder māja. Kā veicās ar viņu sadzīvot radu ģimenei un kas no tā visa beigās sanāca.

Eleonora Troja "Krīzes menedžere"
Izklaidējošs un asprātīgs romāns par norisēm un intrigām mediju uzņēmumā.

Dace Judina "Mantojums"
Šo es nebūtu vispār pieminējusi, BET.... viens no romāna varoņiem bija dīdžejs Trix. Dzimis kā Teofils Rikšāns, nomainījis dokumentus uz Teo Riksis. Īsumā - T.Rix jeb DJ Trix. :D Galvenais, ka pozitīvais tēls.  :clap: 

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #339 : 2024. gada 23. februāris, 17:36:51 »
Man patīk Judina. Esmu visēdājs, tāpēc ik pa laikam nopērku gan vakara romānu kādu, gan Judinu- pasakas pieaugušajiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #340 : 2024. gada 02. marts, 00:06:47 »
Sāku lasīt
Džena Andersone  Krīta apļi
Stāsti, labi, bet šerminoši

Atslēdzies reno

« Atbilde #341 : 2024. gada 12. marts, 08:53:54 »
Vēlreiz par Džena Andersone    Krīta apļi *****

Ļoti iesaku, labākais, ko no LV pēdējā laikā esmu lasījusi. Šodien atdošu bibliotēkā, vēl pāršķirstu. Būs jāieliek kāds citāts

Stāstu "Boženas pēdējais vārds" lasot, atcerējos mūsu sarunu un atmiņas par skolas laikiem un vardarbīgām skolotājām. Amālij, pistoli tomēr labāk nepērc, lai arī neīstu!

Patiesībā gandrīz visi stāsti ir par atbrīvošanos
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 12. marts, 09:07:34 no reno »

Atslēdzies reno

« Atbilde #342 : 2024. gada 15. marts, 16:00:36 »
Bibliotēkā bija pilnīgs tukšums, paņēmu kārtējās latvietes. Tagad viņām jau vesels plaukts atvēlēts
Eleonora Troja  Krīzes menedžere ***
      Autores patiesībā ir divas -Inga Gorbunova un Dana Sinkeviča. Par tādu tandēmu nezināju, bet lasot likās tā kā salipināta -pietiekami komiski notikumi un gari pārspriedumi. Ir pāris interesantas epizodes par "lielo čiekuru" darbību.

Zane Nuts  Praktiskā kokvilna **
      Šo jau gandrīz sākumā liku nost, bet tomēr pāršķirstīju līdz galam. Vismaz galvenā varone nebija apsēsta ar uztrenētu presīti un tvirtu dibenu, kā menedžere. Bet tikpat apsēsta ar vīrieša meklēšanu, taureņiem vēderā un zemāk un gariem aprakstiem par  dvēseles mokām, īsto meklējot.

Ja nu nekā cita nav, tad Menedžeri var arī lasīt 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #343 : 2024. gada 28. maijs, 12:16:17 »
Elita Ieva Puķe "Pagātnes spogulī" **
Savdabīgs romāns, un es pilnīgi noteikti neesmu mērķauditorija. Tās 2* ieliku par gramatiku un kopējo sižeta līniju.
Kas man nepatika:
1) tēli konsekventi lieto deminutīvus, visādus uķi puķi
2) sīki tiek aprakstītas norises, kas neveicina sižeta attīstību - kādus salātus taisīja, kā skābputru gatavoja, galdu klāja un sūtīja visus mazgāt rokas
3) atkārtojās notikumu pārstāsts
4) tiesas procesam pilnībā zūd ticamības moments
5) u.c. dīvaini sīkumi

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #344 : 2024. gada 28. maijs, 14:49:38 »
Nespēju lasīt tādas kā Krīzes menedžere. Savu komētu nedzird. Amazones neraud. Zināju sen par šo tandēmu, vēl kad 1.romāns iznāca sen-sen, man liekas, drukāja kāda žurnālā ar turpinājumiem.
Judinu nelasu, reiz mēģināju.
Latviešus nesen paņēmu, jo nekā cita nebija, bij tīri ok, bet jau atdevu un neatceros, kas tas bij par grāmatām.
Stāstus nelasu, liekas jocīgi, ka kāds tos raksta.
Ā, Grencbergas Mariju izlasīju, jo bij tik milzu reklāma visur, arī biju uz tikšanos ar viņu, tur Nuts arī bija.