Autors Tēma: latviešu literatūra  (Lasīts 53177 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: latviešu literatūra
« Atbilde #405 : 2026. gada 22. marts, 23:09:53 »
https://www.diena.lv/raksts/kd/intervijas/teksts-ir-pabeigts-intervija-ar-andras-neiburgas-dienasgramatu-sastaditaju-ilmaru-slapinu-14329279

Pagari, bet ir arī par to ētiku... bet ja bērni neiebilst, tad jau vispār...
Kā vispār notiek ar literātu mantojumiem? Gleznas manto, mūziku šķiet arī... literāros darbus? Teorētiski jau laikam arī, pat nezinu...
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 22. marts, 23:16:19 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #406 : 2026. gada 23. marts, 00:15:34 »
Tas bija publisks teksts. Jā, it kā domāts konkrētam lokam, bet tomēr. Man arī bija sajūta, ka tā kā lūru.
Par to arī runāja, ka nosacīti publiskas personas savas dienasgrāmatas raksta ar apziņu, ka tās tiks publicētas. Viņa gan ar tādu domu nerakstīja. Dažreiz tās var uztvert kā vēstules
Izrādās, stukačīgajam Gunāram Priedem ir nez cik tur sējumi ar dienasgrāmatām. Esot diezgan smieklīgi lasīt, cik viņš no kompartijas darboņa pārmeties uz patriotu

Par bībeli  man arī bija pārsteidzoši. Kā to varēju nesaprast. Jo vienā Galbraitā tie telefonu īsziņu teksti, sadalīti slejās, bija tik kaitinoši. Desmitiem praktiski pustukšu lappušu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #407 : 2026. gada 23. marts, 01:35:52 »
Teksts publisks, tas tiesa, bet - rakstīts ar niku... kā Neiburgai paliekot anonīmai plašākam lokam.

Ar Galbraitu domāts Roberts Galbraits, tas kurš pseidonīms Potera sāgu autorei Roulingai?

Atslēdzies reno

« Atbilde #408 : 2026. gada 23. marts, 10:48:51 »
Mani arī mocīja šīs pārdomas. Pie tam viņa rakstīja ar 2 nikiem -skuka un blond. Bet, kad ielasās, sāk likties, ka lasīšanai domāts arī tev.  Pie tam tur tas formāts tāds, ka var grupēt, pārveidot, izdzēst. Ne tā kā mūsu čats, kurš aiziet nebūtībā. Darbojas joprojām, Š. tur rakstot.
Samērā ātri atšifrējušies cilvēki, kas  apmēram vienā lokā grozījušies un sadraudzējušies arī dzīvē.
Dienas rakstā ļoti labi viss izstāstīts

Galbraits (Roulinga) -jā, tur vienā grāmatā bija desmitiem lapu ar saraksti īsziņās telefonā

Atslēdzies daddy

« Atbilde #409 : 2026. gada 23. marts, 11:01:39 »
piekļūt operatoru īsziņu/wacap datiem, tad ar MI atrast interesantāko, +papildināt par sexu, kripto, ebrejiem, karu, ceļojumiem... kas vēl TOP??  :?:
pajautāju kopilotam... un gandrīz ap---os:  :f-palm: (nja. laiks pensijā laikam)

Populārākās meklēšanas frāzes 2026. gadā
🌍 Globāli populārākās frāzes
Šīs ir frāzes, kas bieži parādās starp top meklējumiem 2026. gadā:

“youtube” (platformas nosaukums tiek lietots kā frāze) [bloggerspassion.com]
“chatgpt” (lietotāji meklē AI rīkus) [bloggerspassion.com]
“whatsapp web” (ļoti populāra kā konkrēta frāze) [bloggerspassion.com]
“google translate” (tulkošanas vajadzībām) [explodingtopics.com]
“food near me” (biežākā lokālā meklēšanas frāze pasaulē) [explodingtopics.com]
“restaurants near me” (līdzīga kategorija) [backlinko.com]
“weather tomorrow” (ikdienas vajadzība) [demandsage.com]

Atslēdzies tuk

« Atbilde #410 : 2026. gada 23. marts, 11:09:47 »
  Pie tam tur tas formāts tāds, ka var grupēt, pārveidot, izdzēst. Ne tā kā mūsu čats...

Tie jūsu "Gandrīz blogi" drīzāk, pēc pārcelšanās citos medību laukos Spārka varēs apkopot un izdot grāmatās...  :rofl:   ;)   :P

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #411 : 2026. gada 05. aprīlis, 16:47:08 »
Tagad būs antireklāma -
Vineta Ivanovska "Kaisle lagūnā"
Jau nosaukums pasaka, ka gaidāma vieglā lasāmviela, bet ka TIK (pa)viegla un pavirša... Īss satura izklāsts: galvenā varone - čipšu rūpnīcas vadītāja -  dodas uz Fidži, kur satiek savas rūpnīcas strādnieku. Abi izglābjas helikoptera avārijā un nokļūst uz neapdzīvotas salas. Iemīlas. Pēc tam Rīgā visādas greizsirdības scēnas un kaislīga salabšana.
Neesmu pētījusi, kā nokļūt līdz Fidži, bet samulsināja tekstā izlasītais, ka ceļš no Rīgas līdz Losandželosai ar lidmašīnu ilga 36 (!) stundas. Nopietni??? Grāmatas varoņi nopirka "lielu un plašu" dzīvokli Jūrmalā, ar kopējo platību 62 kv.m (kas nu kuram skaitās "liels" dzīvoklis)  :rofl:  Teksts ir samocīts, vārdu krājums bieži atkārtojas, dialogi diezgan primitīvi.
Bet autore turpina cept jaunu romānus...  :faint:

Atslēdzies reno

« Atbilde #412 : 2026. gada 06. aprīlis, 19:05:33 »
Kaislīgie čipsi. Kas izdevis?

Man ļoti nopietnais gals -Kristīne Ilziņa  Soļu skaitīšana. Mikroromāns
Patiešām pavisam plāna grāmatiņa, bet dzīve kādu 25 gadu garumā.
Diez vai kaut kas apturēs deģenerātus laist pasaulē bērnus un pamest. Varmākas bērnudārzos un skolās vajadzētu prast atpazīt. Stāsts no sākuma smeldzīgs, tālāk jau arī biedējošs. Bet ļoti, ļoti labs. Tieši arī ar savu koncentrētību.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #413 : 2026. gada 06. aprīlis, 21:49:27 »
Kaislīgie čipsi. Kas izdevis?
Apgāds "LatBooks".

Atslēdzies reno

« Atbilde #414 : 2026. gada 22. aprīlis, 09:51:33 »
Te rakstīja, ka latviešu rakstīto literatūru nē nē un nē. Slikta esot, visa pēc kārtas.
Man tā neliekas. Cik tad ir tās cittautu izcilības? Tulkojot jau tiek atlasīts tas relatīvi labākais, vienalga, kurā žanrā.

Inga Žolude    Tēvs     *****
Lielā mērā autobiogrāfiska. Par jaukto ģimeni, tēvu krievu, kas pamazām aiziet Alcheimerā. Par padomjlaiku atmiņām, kas katram citādas.
Lasot jāpārcilā savas atmiņas, jāsalīdzina

Kā daudzas pēdējā laikā -paplāna. Man patīk, ka spēj iztikt bez tās liekvārdības, kas gāzās pāri izslavētajos tulkotajos romānos

Atslēdzies reno

« Atbilde #415 : 2026. gada 15. maijs, 19:04:47 »
Stipri slavēta un populāra
Virdžīnija Lejiņa  Reizēm Vienmēr Nekad ***

Līdz apm. pusei tiešām patika, interesanti sabūvēts sižets. Un tad pievīlos. Mazliet par daudz visādi prātojumi, un mistiskās šūpoles ozolā vispār...ezotērika un burvestības.
Sižetā par daudz neatrisinātu galu, nepamatotu situāciju. Es tiešām gaidīju pāris atrisinājumus, bet nekā. Nē, kopumā interesanti.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #416 : 2026. gada 15. maijs, 19:29:58 »

Inga Žolude    Tēvs     *****
Lielā mērā autobiogrāfiska. Par jaukto ģimeni, tēvu krievu, kas pamazām aiziet Alcheimerā. Par padomjlaiku atmiņām, kas katram citādas.
Lasot jāpārcilā savas atmiņas, jāsalīdzina

Kā daudzas pēdējā laikā -paplāna. Man patīk, ka spēj iztikt bez tās liekvārdības, kas gāzās pāri izslavētajos tulkotajos romānos

..............

Tiko izlasīju. Vislabāk man patika Zeļļa pēcvārds. Grāmata man lasījās smagi. Ne dēļ tēmas, bet pasmagi uzrakstīts.
Par Alcheimeru kā dakteri bija interesanti.
Bet lika padomāt. Par to, ko paužam, ko atceramies, ko nestāstām. Iegrimu arī pārdomās par savu dzīvi.