Autors Tēma: Lasīšanas paradumi un fināla prognoze  (Lasīts 1540 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Lasīšanas paradumi un fināla prognoze
« : 2017. gada 04. augusts, 10:30:36 »
Patiesība par Harija Kebēra lietu.  Žoels Dikērs. Vakar sāku lasīt, jau ir interesanti, bet ne par grāmatas saturu es gribu parunāt.

Vai nu tas ir vecums, vai par daudz lasīts, bet esmu pieķērusi sevi, ka 95% gadījumu (tos 5% atstājam, kad autors ir piepinis pilnīgu mistiku un saturs neko nav liecinājis par fināla iznākumu) es jau grāmatas sākumā uzminu, "kurš vainīgs". Mīlaastāstus nemaz neapskatām - tur jau skaidrs, ka pēc daudziem samezglojumiem princis tiks dabūts utt.

Un te ir otrā problēma - gribās atšķirt grāmatas beigas, un pārliecināties.

Dikērs man šķiet baudāmi lasāms, tāpēc pagaidām turos :)

Hmm, kurš gan nogalināja Nolu? Es lieku likmi uz vecākiem... (Esmu pašā sākumā, viss vēl tikai sākas)

Atslēdzies Luīze

Re: Lasīšanas paradumi un fināla prognoze
« Atbilde #1 : 2017. gada 04. augusts, 10:35:51 »
Turpini lasīt... ;)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2017. gada 04. augusts, 10:46:59 »
Emīlij, vēl 3 reizes mainīsi savas domas par slepkavu un nelaupi sev prieku tikt līdz beigām!
Sasodīti labs detektīvgabals!
Un, atceries, ka nebiju tas maita, kurš pateica finālu...bet par skabūzi varbūt vajag? ;)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2017. gada 04. augusts, 11:04:07 »
es spēju ne tikai grāmatas fnālu nelasīt (ja grāmata intersanta), bet pat šo tēmu neatvērt, kamēr grāmata būs galā :)

tā laikam jādara, bet jūs droši runājiet, runājiet....

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4 : 2017. gada 04. augusts, 14:24:34 »
Pasen lasīju šo grāmatu, neko neatceros, tikai to, ka patika.
Man toties liekas, ka mūsdienu detejtīvi tā savērpti, ka gandrīz nekad nevar nojaust beigas. Un detektīvus es lasu daudz...ja ne visus.
Par mīlasstāstism gan piekrītu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2017. gada 07. septembris, 08:37:42 »
Nelaimīgas beigas ir tikai latv. literatūrā

Detektīviem  rakstnieki dažreiz izmanto neatļauto paņēmienu -beigās piesviež lasītājam nezināmu faktu, bet ja galīgi netiek galā -visus nobendē

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2017. gada 07. septembris, 09:06:17 »
Detektīviem  rakstnieki dažreiz izmanto neatļauto paņēmienu -beigās piesviež lasītājam nezināmu faktu, bet ja galīgi netiek galā -visus nobendē

Atcerējos, ka pasen lasīju vienu grāmatu (autoru un nosaukumu, dabiski, esmu aizmirsusi), bija notikumi, labie un sliktie tēli, intriga, kurai nu jau teju teju vajadzēja atklāties... un tad beigās 11.septembris, visi tajā tornī iet (vai neiet) bojā, nekas nav atrisināts, nekas nav pateikts. Grāmatas beigas.  :evil:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #7 : 2017. gada 07. septembris, 12:59:52 »
Atcerējos, ka pasen lasīju vienu grāmatu (autoru un nosaukumu, dabiski, esmu aizmirsusi), bija notikumi, labie un sliktie tēli, intriga, kurai nu jau teju teju vajadzēja atklāties... un tad beigās 11.septembris, visi tajā tornī iet (vai neiet) bojā, nekas nav atrisināts, nekas nav pateikts. Grāmatas beigas.  :evil:
tā bija nelsons demills " kad iestàjas nakts" ! - baigi labà, man tur patika izmeklētāja pratināšanas metodes - pats neko nezin, bet jautà tā, ka viņam visu izstāsta....ļooti talantīgs izmeklētājs....nu, un , piemēram, Kenediju nošaušana - cik grāmatas lasi, visas beidzas ar galiem ūdenī....kā jau reālajā dzīvē un nevajag puktēties! :D

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #8 : 2017. gada 09. septembris, 10:30:14 »
Atvaļinājuma laikā nopirku ( pa lēto caur fb grāmatām), izlasīju. Sajūsmā krēslus nelauzu, bet ir ok. Slepkava ... kaut kāds neloģisms tur piemita, manuprāt. Kkādā mirklī padomāju, ka autoram kkas ar domu samisējies.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #9 : 2017. gada 10. septembris, 18:57:54 »
Lielākā škrobe ir bijusi, kad esmu ielūkojusies grāmatas beigās, bet tur kas tik nesaprotams, citi tēli un vispār  neko nevar saprast! :) Nākas vien lasīt visu no viena gala līdz otram.