Autors Tēma: Arī- par vecām mēbēlēm .  (Lasīts 6193 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies danu

Arī- par vecām mēbēlēm .
« : 2014. gada 05. novembris, 09:20:40 »
Lauku mājā ir vairākas senlaiku mēbeles, ne nu smalkas un glaunas rokoko bufetes, bet kā jau mierlaiku mēbeles- fundamentālas! Mums tās, pavisam noteikti, nevajadzēs. Izmest, vai sadedzināt- īsti roka neceļas.. Šķūni kārtojot "atradu" i vērpjamo ratiņu i citādus sadzīves priekšmetus no "aizlaikiem". Pieņemu, ka kādam tas viss varētu likties kaut kas vērtīgs.
Ir tak tādi veclaiku mēbeļu fani/restauratori? Varbūt ir kāds forums kur šamie apmainās ar info? jeb vienkārši- nobildēt un SS.lv ?

Atslēdzies Betons

Re: Arī- par vecām mēbēlēm .
« Atbilde #1 : 2014. gada 05. novembris, 09:32:07 »
Es domāju - notīri kārtīgi. Redzēsi vai nav salauzts vai sabojāts. Nofočē katru lietu, bet arī to dari kārtīgi - katru mantu iznesot ārā tīrā un kārtīgā vidē. Tad vari likt ss.lv.
Kvalitatīvi restaurēt diez vai sanāks pašu spēkiem. Kaut kā uz ātro - nav vērts.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2014. gada 05. novembris, 09:36:31 »
http://www.vesturesklubs.lv/, bet šie tur vairāk ar metāliem nodarbojas, lai gan ir arī sludinājumu sadaļa Antikvariāts. Šķiet, priekš sludinājuma nevajag būt reģistrētam lietotājam.
http://www.vesturesklubs.lv/forum/46-2903-2 - diskusija par sadzīves priekšmetiem, varbūt tos lietotājus var sakontaktēt.
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 05. novembris, 09:40:12 no Spārka »

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2014. gada 05. novembris, 09:58:41 »
Un apdomā labi, vai tiešām nevajadzēs. Varbūt notīri un,ja vieta atļauj,  noliec, lai sagaida savu laiku. Tāpat ratiņu -varbūt kādam pēcnācējam patiks. Lauku mājām tak bēniņi priekš tā domāti

Esmu redzējusi pašrestaurētas mēbeles -nabaga bufete nolakota ar spožu laku. Vispār tas var būt lielisks hobijs, bet kaut kādām zināšanām jābūt.

Man šķūnītī ir dažādi vecie darbarīki -un lai stāv laimīgi. manās acīs jebkurai vecai lietai ir sava vērtība. Bet es jau esmu pasista:)
Vakar par 10 centiem  nopirku dažas novelkamās bildītes ar visu instrukciju -atcerieties tādas?

Atslēdzies danu

« Atbilde #4 : 2014. gada 05. novembris, 10:29:58 »
Spārka, paldies! Tie varētu būt īstie!
Reno- māja tiks pārbūvēta. Bēniņu nebūs, un mana fobija ir piebāzti šķūnīši,pakši un bēniņi!
Jo vecāka kļūstu, jo vairāk man vajag "visu tīru, kārtīgu un lietderīgi izmantojamu". Negribas aiz sevis atstāt tik biezu kultūras slāni,ka pēcnācējiem jālauza galvas kur to visu likt.
Laikam tā ir trauma- pēc tam,kad vecāki aizgāja, abas ar māsu izvācām viņu dzīvokli raudādamas- no vienas puses- piemiņa un atmiņas, no otras- kur to visu likt???

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 05. novembris, 10:32:10 »
Klau, atzveltņu krēsli arī ir?

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2014. gada 05. novembris, 10:34:08 »
un vispār -kas tev tur ir? Veci papīri, kartiņas, aploksnes, plaukti

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2014. gada 05. novembris, 10:36:07 »
Tūlīt viss forums sadalīs tavu mantību savā starpā :)

Atslēdzies danu

« Atbilde #8 : 2014. gada 05. novembris, 10:44:40 »
Ir papīri , kartiņas (pārsvarā- agrīnie pad.laiki), fotogrāfijas, dažas grāmatas.
Bufetes, skapji, viens intresents krēsls- masīvs ar kokgriezumiem (pabēdīgā stāvoklī), skapji, ratiņš, sietiņš.
Ir arī agrīno pad. laiku mēbeles(esmu dzirdējusi,ka tās ir cieņā) - trimo, apaļais galds, skapis.
Atrodas Madonas rajonā. Visu var sarunāt par simbolisku šokonaudu :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2014. gada 05. novembris, 10:54:33 »
Klau, kad sanāk, pabildēsi?

Atslēdzies alex

« Atbilde #10 : 2014. gada 05. novembris, 10:55:05 »
Es jau ilgāku laiku meklēju skapi drēbēm. Neceļas roka likt istabā mūsdienu izstrādājumus :( Kumode, tāda ar atvilknēm, arī interesē.

Atslēdzies danu

« Atbilde #11 : 2014. gada 05. novembris, 11:00:34 »
Skapis (agrīnie pad.gadi)  ar apaļiem stūriem ir- un labā stāvoklī!

Māju gan esam jau "ieziemojuši", bet ja sanāks, tad aizbrauksim un sabildēsim,
Ja ne- tad jāgaida līdz pavasarim, tad varēsiet braukt un skatīt uz vietas! Pie viena- varētu sanākt neliels foruma tuss skaistā vietā, ezera krastā :)

Atslēdzies alex

« Atbilde #12 : 2014. gada 05. novembris, 11:02:33 »
Agrīnais ar apaļajiem stūriem man par lielu. Man pārak maz miteklis :( Man vajag 2/3 no tāda.

Atslēdzies danu

« Atbilde #13 : 2014. gada 05. novembris, 11:32:07 »
Alex- kā reiz, ir arī tāda izmēra! :) Tas gan ir stāvējis klēts stūrītī, kautri ar zirnekļu tīkliem piesedzies, un gaida prasmīgu roku apkopi, bet stāvoklis NAV  gauži bēdīgs!

Atslēdzies alex

« Atbilde #14 : 2014. gada 05. novembris, 12:56:18 »
Ja nav pavisam strupējis un ķirmji nav pārvērtuši galīgā sietā, tad izklausās makten labi! :D