Autors Tēma: Tīnis  (Lasīts 8503 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Tīnis
« Atbilde #15 : 2017. gada 09. augusts, 22:00:41 »
Lai iet strādāt. No tā gan nevajag atturēt. Bet kas viņai to alkoholu pērk? 16-gadīgai tak nepārdos.

Atslēdzies magda

« Atbilde #16 : 2017. gada 09. augusts, 22:11:49 »
...esmu "pārdzīvojusi un izdzīvojusi " divus tīņus, tādēļ vairs nemoralizēju un nebrīnos :) . Pirmais (vecākais dēls) - nekādu  problēmu! Vienīgi,kad meitenes (!!) sāka skriet bariem pakaļ un pie mājas gaidīt, korekti atgādināju "Zīlītē" apgūtās pamatzināšanas , tā teikt- drošam seksam. Toties jaunākais puika, pēc sešiem gadiem "atrāvās" pa diviem. Klasiski tīņu gājieni- strauji kritās sekmes, bastošana,pīpēšana, tusiņi. Likās,ka bērns samainīts. Raudāju,runāju, lūdzos, bāros, arī pa ausi uzšāvu(pēc tam raudājām abi))). Tagad, puisis ir pabeidzis augstskolu,attiecības mums ir ļoti  draudzīgas! Ar savu tagadējo prātu un pieredzi- saprotu,ka daudzās lietās cepos par daudz!Galvenā atziņa-nezaudēt kontaktu ar tīni, runāt, runāt un runāt.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #17 : 2017. gada 09. augusts, 22:18:01 »
Kā tā var būt - 16 gadi un cigaretes un alko...un neslēpjoties? Man bērni izauga bez kkādiem tīņu niķiem, arī draudzenēm un man līdz šim likās, ka tā ir tikai žurnālos vai nelabvēlīgās ģimenēs. Manuprāt, kkas pašos pamatos greizi ar audzināšanu. Piedod.
Un vēl - ja ģimenē nav stingra tēva.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 09. augusts, 22:24:17 no Nāra »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2017. gada 09. augusts, 22:19:54 »
Klasiski tīņu gājieni bija man, es biju ļoti nejauks tīnis. Viss pārgāja, tad, kad pārgāja. Vecāku runas neko īpaši nelīdzēja. Nu, vienīgi tik daudz, ka kontaktu nezaudējām.
Ar manējiem tīņiem - gandrīz nekādu problēmu, vismaz ar meitu pavisam nekādu. Viņai bija atļauts gandrīz viss, piemēram, vienai braukt ar stopiem apceļot Eiropu. Nekad nekas slikts neatgadījās.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #19 : 2017. gada 09. augusts, 22:25:17 »
Magda, paldies Tev. Laikam jau līdzīgas situācijas.
Spārkai - lai nu ko, bet ar stopiem neļāvu (vecakajai) un neļaušu (jaunākajai) ceļot.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #20 : 2017. gada 09. augusts, 22:32:36 »
Kā tā var būt - 16 gadi un cigaretes un alko...un neslēpjoties? ... Un vēl - ja ģimenē nav stingra tēva.
Ne visur jāuzrāda pase un jābūt 18 gadiem, turklāt mūsmājās nav dubultmorāles un alkohols netiek slēpts, drīzāk skaidrots, ko, kā un kad labāk dzert vai nedzert.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #21 : 2017. gada 09. augusts, 22:36:51 »
Jā, un par tēvu tev taisnība, protams.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #22 : 2017. gada 09. augusts, 22:42:33 »
Man laikam labāk dzeršanas jautājumā patīk dubultmorāle  :).
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 09. augusts, 23:10:34 no Nāra »

Atslēdzies magda

« Atbilde #23 : 2017. gada 09. augusts, 22:50:32 »
Jā, Nāra, starplaikā starp abu dēlu tīņu gadiem (6 gadi) , arī man bija pārliecība,ka TĀ notiek tikai nelabvēlīgās ģimenēs! Kā sak- pazemībai, dabūju pa degunu,lai tik augstu neceļu! :cool: . Tāgad- ar laika atstarpi skatoties, nebija jau nekas ārprātīgs , "normāli" tīņu gājieni :)))). Zinu mammu,kura svēti ticēja,ka viņas dēls NAV TĀDS KĀ PĀRĒJIE- lai nu kurš ,bet viņas puisītis videnē ne pīpoja, ne vīnu malkoja!Kā tad!!! Vot , tas gan (manuprāt) ir traki- jau tīņu gados dzīvot ar dubultseju! Puisim tagad viss ir štokos! Lai cik banāli neskanētu- kaļ visai veiksmīgu karjeru politiķu rindās!  :cool: 

Atslēdzies magda

« Atbilde #24 : 2017. gada 09. augusts, 22:51:32 »
Nāra, Tu nopietni???? :faint:

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #25 : 2017. gada 09. augusts, 23:02:40 »
Man laikam labāk dzeršanas jautājumā patīk dubultmorāle  :). Es vēl tagad jau ar pieaugušiem bērniem kopā alko nelietoju.

Oi, apsmējos, tiešām.....

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2017. gada 09. augusts, 23:02:54 »
Interesanti, vai tad, kad meitām būs 40, Nāra arī izliksies,ka nedzer. Vai ieraus aiz stūra
Bet nekādus īpašus padomus dot nevaru, man abi kaut kā bez tādiem trakumiem izauga. Ar puiku grūtāk bija, kad 9 -10

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #27 : 2017. gada 09. augusts, 23:20:44 »
nu es jau arī domāju, ka mani tas neskars - kolēģīšu stāstos klausījos un priecājos, ka man tā nav. Jā, ar vecāko nebija tādu problēmu, ar jaunāko ir papilnam un visādas. Nu i nezinu, kas pie vainas, tāds laiks vai mana vaina (gribētos zināt, kur).

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2017. gada 09. augusts, 23:22:16 »
Manējiem arī ap gadiem 12/14 bija.
Bet nekas pārmērīgs, iespējams tādēļ, ka brīva laika pamaz,
apkārtējie draugi sakarīgi un arī pāris gadus vecāki un viņu viedoklis bija svarīgs
 un tajā ieklausījās, varbūt tādēļ, ka mēs uz to lecīgumu īpaši nereaģējām.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 09. augusts, 23:29:12 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #29 : 2017. gada 09. augusts, 23:46:26 »
Tā iedomājos -abiem bija vecāku  draugu kompānija, īpaši dēlam. Kaimiņu bērni, bet visi 2-4 g vecāki, ļoti sakarīgi. Tas gan nav nekāds padoms, bet varbūt vari draugu kompāniju pamainīt