Autors Tēma: granātābola izlobīšana  (Lasīts 2893 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

granātābola izlobīšana
« : 2014. gada 05. novembris, 10:08:37 »
pateicoties pff, manā redzes lokā nonāca šī pamācība.
https://www.facebook.com/video.php?v=408961069261624&set=vb.137720423052358&type=2&theater

izmēģināju un jau pirmajā reizē viss sanāca baigi fiksi un ērti:) tāpēc ieliku te, lai citi arī redz un pielieto , un milzīgā pateicībā pifucim par šo linku! Agrāk granātābola sadalīšana man nozī`meja kādu tv pāraidi un rimtu lēnu knibināšanos:) tagad žik!-un var sadalīt sēkliņas "patērētājiem".

p.s. Ceru, ka pff nebija jau te ielikusi, ja jā, tad sorī verī mač!

Atslēdzies Zazū

Re: granātābola izlobīšana
« Atbilde #1 : 2014. gada 05. novembris, 10:13:33 »
Turklāt ļoti estētiski :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2014. gada 05. novembris, 10:22:12 »
Ak tu jē, cik vienkārši un superīgi! Ne velti saka, ka mūžu dzīvo, mūžu mācies...
Paldies par pamācību! :smile:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2014. gada 05. novembris, 10:37:15 »
Perfekti! Šitas jāmēģina atcerēties. Video pamācībā auglis arī smuks un ideāli gatavs izskatās.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2014. gada 05. novembris, 11:08:48 »
šobrīd, manuprāt, pie mums nopērkamie lielveikalu granātāboli arī ir sarkani un gatavi - man viens bija no Rimi, viens no Mxmas. Nolobīju un secināju - ne velti, ne velti mums jāieklausās vectēvu gudrībās - šīs senlaiku fīčiņas taču gadsimtu gaitā izdomātas un strādā!!!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2014. gada 05. novembris, 12:59:59 »
Viņam tāds interesants nazītis, ar parasto arī sanāk?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2014. gada 05. novembris, 13:28:06 »
man sanāca  :rocking:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2014. gada 05. novembris, 16:35:34 »
Nu vot, fb neesmu, tā arī palieku nezinoša. Parasti nolupinu mizu, kožu un ēdu ar visām sēklām.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2014. gada 05. novembris, 16:38:10 »
Nu vot, fb neesmu, tā arī palieku nezinoša. Parasti nolupinu mizu, kožu un ēdu ar visām sēklām.

Es arī neesmu sejasgrāmatā, bet man links bez problēmām atvērās un video noskatījos.  :just_popcorn:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #9 : 2014. gada 05. novembris, 16:40:51 »

Es arī neesmu sejasgrāmatā, bet man links bez problēmām atvērās un video noskatījos.  :just_popcorn:
Mums neļauj šeit. :blushing:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #10 : 2014. gada 05. novembris, 20:22:14 »
Super!!! Paldies :))

Man 1 - 2 x gadā ir piekļuve fantastiskiem granātiem no koka ... tagad zināšu kā ... :)  :big_hug:

Atslēdzies j

« Atbilde #11 : 2014. gada 06. novembris, 06:49:06 »
Tas nazis tak ir visparastākais dārznieka nazis.
Vispār interesanti. Taču te varbūt nedarbosies, jo miza ir daudz vairāk sakaltusi un cieta ar

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2014. gada 06. novembris, 08:50:09 »
Kā es, visu mūžu uz akmeņiem dzīvodama, varu zināt, kas tas par nazi. Tam, izskatās, ir ieapaļš gals, lai to mizu var tā labi griezt, jo man nekad miza nav labi griezusies, jo cieta, tāpēc pārsteidz, ka viņam tik elementāri griežas.
Drīzāk sirpi atgādina.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #13 : 2014. gada 06. novembris, 09:06:39 »
nē, man nav mājās tāds turku kinžaliņš, bet es ar parasto nazi, tikai tuivāk pie gala turēju, snāk roku likt uz asmeņa, bet vai nu mums letiņiem tā pirmā reize:)
 ragana - varu izstāstīt domas būtōbu - sākumā kā jumtiņu nogriež aplīti tai galā, kur tas kronītis, griež tik lielu, lai atsedzas sēklas (vai paplatina rādiusu, lai sēklas jau redzamas, tad ar naža aso galu izceļ ārā "baltumu", kas bijis zem kronīša, tāda piramīdveida piltuve sanāk..  tad mizā vertikāli izdara iegriezumus mizā kā apelsīnam, bet - šos iegriezumus veic tajās vietās, kur granātābolam ir daiviņu vietas - kādi 5-6 iegriezumi sanāk. Tad atplēš kā ziedu vaļā. Voila!

Bet man traki patīk tā doma  kā tu ēd - grauz kā ābolu ar visām sēklām:) nekad neesmu tā redzējusi:) nav tā , ka sula pa gaisu un tiaki vannā to drīkst darīt?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #14 : 2014. gada 06. novembris, 09:26:09 »
Drusku jau ir - tāds patīkami sulīgs darbiņš. :smile:  Paldies par stāstu, būs jāiepērk kāds granātiņš šim vakaram un jāiemēģina.