Autors Tēma: vectēvs, kas bīstamāks par datoru  (Lasīts 4343 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

vectēvs, kas bīstamāks par datoru
« : 2017. gada 31. augusts, 20:22:48 »
Jaunà latv.filma, pirmā no LV simtgadei veidotā! :)
Režisors Varis Brasla šķiet komentàrus un ieteikumus neprasa. Režisors, kurš prot saskatīt smieklīgas nianses mūsos un tās parādīt filmā!...atceramies kaut vai tenkotàjas Ezera sonātē, kad viena sit pa roku otrai (skaties,skaties!) un piena pudele nokrīt uz asfalta! :D
Šajā kinodarbā arī daudzi mūsdienu akcenti, kurus neatrast vecajās Braslas filmās, jo sabiedrība ir mainījusies...arī ir jauni kinocitāti - "meitas vīrs stràdā par hokejistu!" :)
Kaķumīļiem arī ir lieliska epizode.
Vectēvu tēlo Màrtiņš Vilsons, kurš savos 60+ gados ir ar krampi, un nes uz rokām 100kg Akvelīnu kā spalviņu!
Vai filma labāka par Emìla nedarbiem? :)
Par to var parunāt! ;)

Atslēdzies Luīze

Re: vectēvs, kas bīstamāks par datoru
« Atbilde #1 : 2017. gada 31. augusts, 20:31:26 »
Filmu neesmu redzējusi.
Tiešām Akvelīnai 100 kg?!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2017. gada 31. augusts, 20:39:24 »
Filmu neesmu redzējusi.
Tiešām Akvelīnai 100 kg?!
svēris neesmu, bet kad tiek stāstītas varoņteikas, tad pàrspīlējumi autoram piedodami? ;)
Ok, vajadzēja rakstīt, ka Akvelīnai ir 200 kg, tad uzreiz visiem saprotams, ka džeki plātās! :)....nu, maziņa viņa navu, forša dāma savos gados! :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2017. gada 31. augusts, 20:56:15 »
Beidz murgot par Akvelīnas svaru

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #4 : 2017. gada 31. augusts, 21:02:49 »
Mani "nepatīkami pārsteidza" jaunās (nejaukt ar visjaunāko) paaudzes aktieri. Likās, ka tēlo slikti amatierteātra aktieri. Tas par  deputātu Modri Kalnākāpēju jeb aktieri Mārtiņu Meieru un Oskara mātes atveidotāju, seriāla ""Viņas melo labāk" "zvaigzni". Ja Akvelīnai Līvmanei tā patētiskā runāšana iederējās tēlā, tad par šiem aktieriem patiešām domāju, vai tad kāds atkal pieaicinājis "cilvēkus no malas", jo tēlojums un runa likās tik samāksloti. Tā kā neesmu seriālu fane, un arī teātrus apmeklēju pa retam, tad šos aktierus pat nebiju piefiksējusi...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2017. gada 01. septembris, 15:44:46 »
Tà ir ģimenes filma (ar bērniem) un arī komēdija, kur ļaundara tēls tiek kariķēts. Atceramies kaut vai "Viens pats màjàs", kur ļaundari galīgi neizskatījās pēc īstiem burlakiem.
Tā kā Vectēvā pret nosacīto ļaundari Modri cīnās 2.klases puika, tad tam tēlam galīgi nav sakara ar reāliem novada mēriem... Modris drīzāk asociējas ar deputātu, kàdu pieņemts šodien lamāt...un ar to Meiers ir ticis galà...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #6 : 2017. gada 02. septembris, 09:23:38 »
Katram savs. Man palika sajūta, ka līdz ļaunā tēla veiksmīgai kariķēšanai tur kā līdz Mēnesim...

Atslēdzies dr.no

« Atbilde #7 : 2018. gada 17. februāris, 13:57:08 »
Svētdien 18.02. LTV1 "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru"
21.35

Atslēdzies itta

« Atbilde #8 : 2018. gada 17. februāris, 15:48:15 »
Svētdien 18.02. LTV1 "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru"
21.35

Žēļ, ka man nav TV :(
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2018. gada 17. februāris, 18:48:38 »
Par Kalnākapēju- tēls varētu būt ok, bet balss!!! Man radās iespaids, ka viņš tekstu ir ierunājis viens pats savā vannasistabā un aizsūtījis flešku, un skanu inzenieris vinu iemontējis. Pilnīgi nekādas atsaycības vai sadarbības ar partnera tekstu:(

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2018. gada 18. februāris, 09:58:56 »
Žēļ, ka man nav TV :(

Nu dators taču ir?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2018. gada 18. februāris, 23:54:54 »
Dīvainā kārtā šodien mani aizmirsa pēc Panorāmas atslēgt un man izdevās noskatīties gandrīz visu filmu, tikai pašas beigas norāva.

Man ļoti patika. Varbūt mazliet mazāk par Ūdensbumba resnajam runcim, bet dauuuudz, daudz labāk par Emīla nedarbiem.
Viegls, gaumīgs humors, mazliet sentimenta, mazliet patriotisma, kas nekļūst nomācošs vai smagnējs.
Asprātīgi tēli, katrs ar savu rozīni. Dzelzīša policists ar savu košļeni, ko uzlipina uz rācijas antenas, Meijera Kalnākāpējs ar savu patosu.
Vecākās paaudzes aktieri - Dumpis, Līvmane, Vilsons - dabiski, vitāli.
Komiskās situācijas - vectēva n-tās štrāfēšanas, krūzītes mazgāšanas tēma utt.,utjpr.
Es arī tāpat kā nakata kngs normali uztvēru tieši kariķēšanu nevis aktieru nespēju nospēlēt savu lomu.

Pašai sevi jāpapildina, jo atcerējos gan, kurš aktieris nebija ok - Meļu Jolanta - bet viņai tik maza lomiņa, ka filmai netraucēja ;)

Vēl viena latviešu filma, par kuru nav kauns

p.s.Līvmane nudien nav smaga :P
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 19. februāris, 00:10:41 no Minne »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2018. gada 19. februāris, 07:13:24 »
Es arī vakar noskatījos. Ar domu, ja nepatiks/paliks garlaicīgi, izslēgšu un iešu gulēt. Bet noskatījos līdz galam, un man nebija garlaicīgi nevienu brīdi.
Oskara lomas tēlotājs bija labs  :yes:  un ne ar ko neatpalika no pieredzējušajiem aktieriem. Lai gan pirmā doma bija, ka tā tak meitene.  Droši vien matu dēļ. :D
To, ka policistu tēloja Dzelzītis, sapratu tikai pie beigu titriem, jo filmā neatpazinu. :D
Deputātiņš man arī patika, bet nu jauniņš gan, izskatījās kā tikko skolu pabeidzis - tas vienīgais nelīmējās kopā ar deputāta statusu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2018. gada 19. februāris, 07:20:52 »
Man nav pie kā īsti piekasīties, uzņemts labi, aktieri spēlēja labi, sižets pamācošs, bet filma kaut kā bija tik ļoti paredzama un vienkārša, ka līdz "odziņai" kaut kas pietrūka. Vismaz man.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2018. gada 19. februāris, 09:37:16 »
Oi, nevajag par to "Vectēvu"...es kino skatos stipri reti, jo liels resurss jāiegulda, lai kaut ko normālu atrastu... tad nu šito vectēvu bērni ieteica un es pazaudēju modrību un noskatījos...

nu fuj un pē... par ko ir šī filma?? NE-PAR-KO...

valkā vecas klišejas - krievi slikti, vara slikta, policija slikta, viss slikti...   baudiet

vai tiešām mūs par tādiem muļķiem uzskata, vai tiešām tik sekli ir vidusmēra latvieši?? :(