Aptauja

Vai jūs atbalstāt nepilsonības statusa likvidēšanu?

Nē, tiem padomju migrantiem dzīvojot Latvijā ir jābūt kauna zīmei!
1 (10%)
Jā, jo ātrāk jo labāk
2 (20%)
Jā, bet dabiski uz izmiršanas bāzes
7 (70%)
Jā, bet ar gada kvotām un rindas kārtībā
0 (0%)

Pavisam nobalsoja: 9

Balsošana ir beigusies: 2017. gada 24. septembris, 14:36:52

Autors Tēma: Nepilsoņi  (Lasīts 3920 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Nepilsoņi
« : 2017. gada 04. septembris, 14:34:11 »
Citāts
Rīgas pilī diskutēs par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu Latvijā
    Valsts prezidenta kanceleja
    04.09.2017

Valsts prezidents Raimonds Vējonis diskusiju "Nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšana Latvijas Republikā" organizē, lai ar ekspertiem apspriestu savu iniciatīvu dot iespēju Latvijā jaundzimušiem nepilsoņu bērniem kļūt par Latvijas pilsoņiem jau viņu piedzimšanas brīdī, ja vien viņu vecāki saviem bērniem neizvēlas citas esošas valsts pilsonību.

Es nekad neesmu atbalstījis Latvijas pilsonības ieviešanas mehānismu, bet pret nepilsonības statusu man vienmēr ir bijis naidīga nostāja - nu kas tas par kuriozu Latvijā un Igaunija? Nepatīk cilvēki - šaujiet nost, bet nemokiet!  Bet ja nevarat nošaut, nepazemojiet! Bet 1994 gadu man bija radies iespaids ka nepilsonība ir sakarīgi atrisināta, dzimusi beigta un jādod tik laiks, lai izbeigtos (par ko cīnījās van der Stuls). Bet tagad pēc 23 gadiem izrādās, ka tā īsti nav sanācis kā domāts - mūžīga kasta, pat pašatjaunojoša, kurai nav risinājuma. Vai jūs atbalstāt nepilsonības statusa likvidēšanu?

Atslēdzies nex

Re: Nepilsoņi
« Atbilde #1 : 2017. gada 04. septembris, 14:38:54 »
Es tā īsti nsaprotu, par ko Tu gribi parunāt. Vismaz - kāda saistība ar citātu ir Tavam jautājumam par statusa likvidēšanu? Tas, ka bērni automātiski kļūs vai nu par LV pilsoņiem, vai kādas citas valsts pilsoņiem pēc vecāku izvēles,  nenozīmē statusa likvidāciju.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #2 : 2017. gada 04. septembris, 14:41:28 »
Jā, izrādās ka nepilsoņu bērnu vecāki var izvēlēties saviem bērniem nepilsoņa statusu.  :veee:   Un nepilsoņu skaits Latvijā uz 2017 gadu bija: 242 560 cilvēki, t.s. , 1 198 latvieši.

Atslēdzies nex

« Atbilde #3 : 2017. gada 04. septembris, 14:47:01 »
Nepilsoņiem pārsvarā ir izdevīgi būt nepilsoņiem - var bez vīzām uz Krieviju braukt. Man pat ir nelāgas aizdomas, ka sāktos baigā činkstēšana, ja pēkšņi visus par pilsoņiem pārtaisītu...:D Nav izdevīgi...

A tgad i vīzu nevajag, i ar dūrēm pavicināties ir par ko...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #4 : 2017. gada 04. septembris, 14:50:35 »
Citāts
Starptautiskās rekomendācijas Latvijai, kas skar nepilsonības jautājumu, ietver ieteikumus:

• piešķirt nepilsoņiem balsstiesības pašvaldību vēlēšanās;
  • vienkāršot naturalizāciju;
  • mazināt atšķirības pilsoņu un nepilsoņu tiesībās;
  • neprasīt naturalizējamiem izteikt uzskatus, kas būtu pretrunā ar viņu savas kultūras kopienas vai nācijas vēstures redzējumu.
Patiesībā jau tā nepilsonība ir čekistu sazvērestība,  iestrādājot Latvijas konstitucionālajā kārtībā laika bumbu, ko var izmantot un izmanto Krievijas federācija savu tautiešu aizstāvēšanai. 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2017. gada 04. septembris, 15:11:34 »
Nepilsoņiem pārsvarā ir izdevīgi būt nepilsoņiem - var bez vīzām uz Krieviju braukt. Man pat ir nelāgas aizdomas, ka sāktos baigā činkstēšana, ja pēkšņi visus par pilsoņiem pārtaisītu... :D Nav izdevīgi...

A tgad i vīzu nevajag, i ar dūrēm pavicināties ir par ko...

tieši tā!!
visa latgale no šīs legālās kontrabandas pārtiek - vieni ved iekšā otri patērē...

Jebkāda 200-300k pēc kādas pazīmes identificējama grupa ir izdevīga dūru pavicināšanai...

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2017. gada 04. septembris, 15:12:01 »
Nepilsoņiem ir bijis tik daudz laika kļūt par pilsoņiem, ka tā tiešām ir viņu pārliecināta izvēle tādam palikt. Tātad ir savs izdevīgums. Gan jau pamazām izzudīs paši

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #7 : 2017. gada 04. septembris, 15:15:10 »
Tur jau tā lieta, ka "neizsūksies dabiski", jo Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem nepiešķir pilsonību par piedzimšanas faktu. Man kaut kā bija šķitis, ka tā bija solīts, bet  izrādās nē - ir jau 5 gadīgi, 15 gadīgi nepilsoņi, kas pilnīgi stulbi! :(  :wtf:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2017. gada 04. septembris, 15:24:47 »
Piešķir par piedzimšanas faktu, bet - ja vecāki tā vēlas. Ja ne, tad ar varu nespiež.

No vienas puses, tā nepilsonība tiešām ir nejēdzība, kas būtu izbeidzama. Bet no otras - man kaut kā bail domāt, kas notiktu, ja visi tie 200000 obižennije un uščemļonnije pēkšņi iegūtu vēlēšanu tiesības... Mož labāk lai tā arī sēž nepilsoņos?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #9 : 2017. gada 04. septembris, 15:37:22 »
Piešķir par piedzimšanas faktu, bet - ja vecāki tā vēlas. Ja ne, tad ar varu nespiež.
To ka izvēlēties bērnām Nepilsonību būtu stulbums, bija skaidrs jau pirms 20 gadiem, bet tagad mēs zinām, ka šo stulbumu kultivē! 

No vienas puses, tā nepilsonība tiešām ir nejēdzība, kas būtu izbeidzama. Bet no otras - man kaut kā bail domāt, kas notiktu, ja visi tie 200000 obižennije un uščemļonnije pēkšņi iegūtu vēlēšanu tiesības... Mož labāk lai tā arī sēž nepilsoņos?

Nu par jebkādu integrācijas politiku varam aizmirst, ja mēs turam šādu "aparteīda klasi" sabiedrībā. Diemžēl tā jau nav vienīgā nepadarītā lieta integrācijai. Un uz šobrīd visizdevīgāk, jo viss vienkāršāk, ir kurināt nacionālo naidu, kamēr aizkadra kāds nepilda savus pienākumus un (vai) klaji zog.   

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2017. gada 04. septembris, 15:58:59 »
Nu par jebkādu integrācijas politiku varam aizmirst...

Vai tad tāda nopietna integrācijas politika vispār ir bijusi?

Pastāsti ko Tu personīgi saproti ar integrāciju? (paturot prātā vārdu "asimilācija") - runājam latviski, lamājamiem krieviski, vai kā?? :)
Ja integrāciju saprot kā "piekāpšanos no abām pusēm", vai integrējot nelatviešus, mēs esam gatavi zaudēt daļiņu savas "latvietības"... es drīzāk, ka nē... tad kā gan es varu prasīt, lai viņš atsakās no savas "krievestības"??  tai pat laikā man nav nekas pret cittautiešiem, lai viņi te dzīvo un strādā, kamēr nebuntojas...

Manuprāt tā "integrācija" ir viena tautas muļķošana un gumijas stiepšana... un nepilsoņu jautājums ir tam labākais piemērs, ka neviens nekur neintegrēsies.       

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #11 : 2017. gada 04. septembris, 16:08:07 »
Vai tad tāda nopietna integrācijas politika vispār ir bijusi?

Es Tev varu tikai piekrist ka nekas bez papīru smērēšanas interpretācijas jomā īsti nenotiek, jo zaglīgie latvieši ir tajā ieinteresēti - zagt no Latvijas kamēr valsts ir novājināta ar nacionālo konfliktu un pretrunām.   Vai to vajadzētu turpināt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2017. gada 04. septembris, 16:24:24 »
katra no pusēm integrāciju saprot atšķirīgi

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #13 : 2017. gada 04. septembris, 17:37:08 »
katra no pusēm integrāciju saprot atšķirīgi

Nu ir viena - atbildīgā puse par šo valsti - kurai šķiet ka visam jānotiek bez piepulēs, kaut kā pats no sevis. Šādu brāķu gadījumā, tā nebūs, jo rēķiniet ka šāda situācija bojā gan Latvijas ekonomiku, gan sociālo kārtību valstī, gan politisko kārtību, kā arī starptautisko drošību un ārlietu situāciju. Protams, ka šī ir tikai viena no problēmām, ko jārisina, bet arī šī bēda ir jārisina.

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2017. gada 04. septembris, 17:58:05 »
Atkal tava aptauja ar kaut kādu dīvainu novirzi. Kāpēc ir tikai viens un provokatīvs jautājums ar atbildi "nē"?Ja jau esi tik aizrautīgs , pasēdi un pagudro vēl kādus variantus ar atbildi "nē"