Autors Tēma: Tualetes krēsls  (Lasīts 2355 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Tualetes krēsls
« : 2017. gada 04. septembris, 22:08:13 »
Varbūt kādam ir pieredze tualetes krēsla lietošanā, kopjot piederīgos vai tml.?

Kādiem kritērijiem būtu jāpievērš uzmanība, to iegādājoties? Un vispār - labāk pirkt vai nomāt?
Varbūt vēl kkādas svarīgas nianses, par kurām neiedomājos pajautāt?
Būšu pateicīga kā par konkrētiem ieteikumiem, tā arī vnk prātuļojumiem par tēmu - arī tie var uzvest uz kādām idejām.

Atslēdzies vecinja

Re: Tualetes krēsls
« Atbilde #1 : 2017. gada 04. septembris, 22:20:25 »
Man būs tikai prātuļojumi, jo ir nācies kopt gulošus tuviniekus.Iedomājos, ka nebūtu slikti, ja tam būtu maināms augstums - cilvēkiem kāju garumi mēdz būt atšķirīgi.Un vēl - vajadzētu būt uz ritenīšiem, bet FIKSĒJAMAM.
Pirkt vai īrēt - būšu ciniska - ja paredzama ilgstoša lietošana, tad pirkt, ja nē - īrēt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2017. gada 04. septembris, 22:37:39 »
Augstumu regulējamu, obligāti ar roku balstiem, arī ideāli ja regulējami, krēsla kājas ar
pretslīdes fiksāciju. Lai konteineru ērti, viegli izņemt, ielikt. Ideāli, ja materiāls
no kā virsma ir silts.
Ja paredzēts lietot ilgstoši, izdevīgāk pirkt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2017. gada 04. septembris, 22:40:09 »
Jā, augstuma regulējums ir laba lieta.

večiņa, Tu piemini ritenīšus - kādēļ tas būtu labi?

tuk, paldies, neiedomājos par materiāla "siltumu" un konteinera izņemšanas ērtumu.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #4 : 2017. gada 04. septembris, 22:44:05 »
Nu - es jau vairāk tikai iztēlojos, jo pati neesmu lietojusi.Iedomājos, ka tam krēslam varbūt nebūtu visu laiku pie gultas jāatrodas - kad nevajag, aizstum kaut kur tālāk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2017. gada 04. septembris, 22:53:35 »
Tie ar riteņiem ir divi vienā, var izmantot gan kā pārvietošanās līdzekli aizstumjot piem. uz dušu, vai virtuvi, vai ārā, gan arī tualetei.
Kas nav ērti - apakšā atlokāmi kāju balstiņi, kuros var “sapīties“ un apsist potītes.
Labums tas, ka nav jāgādā vai jāīrē divas vienības.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #6 : 2017. gada 04. septembris, 23:30:17 »
Es te fantazēju par ideālo variantu - vai tad tos ritenīšu fiksatorus nevar tā pielikt, lai nebūtu aizmugurējo riteņu ārpusē?Domāju, ka kaut kur pasaulē jau tas sen aprobēts, tikai vai pieejams - tas cits jautājums.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2017. gada 04. septembris, 23:38:55 »
Esmu, protams, visādas bildes pētījusi. Ir tādi, ar ritenīšiem un, manuprāt, tie fiksatori vai bremzes arī atrodas pakaļējo riteņu aizmugurē.

Un priekšā ir kāju balsti - atlokāmi, paceļami un, liekas arī noņemami. Ja krēslu nav vajadzības pārvietot, diez vai tie kāju balsti vispār vajadzīgi, bet, ja cilvēks kkur jāstumj, tad tāda noderīga lieta, jā..

Ok, štukošu, prātošu... :scratch: Paldies jums, meitenes!

Atslēdzies faraons

« Atbilde #8 : 2017. gada 05. septembris, 00:39:45 »

es nezinu, vai tie krēsli mēdz būt arī bez roku balstiem.
sēžot jau tādi rokbalstiņi labi. bet, ja cilvēks no gultas faktiski jāuzstumj uz krēsla, tad labāk, ka rokbalstiņu nav, var stumt un vilkt vienā plaknē. un gulta stipri vēlama viena augstuma ar krēslu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2017. gada 05. septembris, 00:57:01 »
es nezinu, vai tie krēsli mēdz būt arī bez roku balstiem.
sēžot jau tādi rokbalstiņi labi. bet, ja cilvēks no gultas faktiski jāuzstumj uz krēsla, tad labāk, ka rokbalstiņu nav, var stumt un vilkt vienā plaknē. un gulta stipri vēlama viena augstuma ar krēslu.

Jā, šī bija vēl viena nianse, par ko domāju - vai tie balsti, kas ir derīga lieta, kamēr cilvēks pats daudzmaz tiek galā, var neizrādīties sķērslis. Kkādam modelim gan laikam manīju tādus, uz augšu paceļamus un pie krēsla atzveltnes sāna piespiežamus.

Nu, jā, jo krutāks, jo dargāks

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2017. gada 05. septembris, 08:46:58 »
Nu, apdomā arī vai vajag tieši multifunkcionālo.
Mums bija ērtāk un arī lētāk, kad podkrēsls un pārvietojamais atsevišķi.
Pārvietojamais bija saliekams, lai var ievietot auto, kad jānokļūst piem. pie zobārsta.