Autors Tēma: Kašmars  (Lasīts 9108 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Re: Kašmars
« Atbilde #30 : 2014. gada 06. novembris, 13:02:32 »
smaka izvēdinājās, man logi visu laiku stāv uz ziemas vēdināšanas režīmu.
Bija bailes par rosola kvalitāti, jo tur tai katlā viss ir kopā vārījies...  ziņoju - viss OK. Lietojams
Vecais labais krievu laiku rosols, kuru bērnībā mammucis mācīja ( 7 sastāvdaļas)
 Zirņus nemizoju  un nevārīju ...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #31 : 2014. gada 06. novembris, 13:13:56 »

tad jau tas nav rosols, bet kkadi salati...
rosolam kartoškus vara ar mizu ...

Jā, tie ir olivjē salāti  :rocking: Esmu taisījusi visādi, bet man te ēd tikai tad, ja kartupeļi bijuši mizoti

daddy

• Viesi
« Atbilde #32 : 2014. gada 06. novembris, 13:57:36 »
vispār olivjē salāti ir tas pats rosols.
Mēs LV šos salātus saucam par rosolu, domājot, ka tas nāk no krievijas. A ŅIFIGA!  :laugh:
Pajautājot 2 dažādām krievu ģimenēm (no pēterburgas un Sočiem) - kā RU jūs saucat šo ēdienu? - viņi atbildēja olivjē salāti. Kad jautāju ko nozīmē rosols - grozīja galvu - neko nenozīmē. Kad jautāju par zupu rosoļīks, viņi palaboja, ka esot zupa rAssoļņiks ar gurķu sālījumu, bet tā nav nekādā sakarā ar rosolu vai olivjē salātiem. tā lūk!  :talking:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #33 : 2014. gada 06. novembris, 14:01:10 »
vispār olivjē salāti ir tas pats rosols.
Mēs LV šos salātus saucam par rosolu, domājot, ka tas nāk no krievijas. A ŅIFIGA!  :laugh:
Pajautājot 2 dažādām krievu ģimenēm (no pēterburgas un Sočiem) - kā RU jūs saucat šo ēdienu? - viņi atbildēja olivjē salāti. Kad jautāju ko nozīmē rosols - grozīja galvu - neko nenozīmē. Kad jautāju par zupu rosoļīks, viņi palaboja, ka esot zupa rAssoļņiks ar gurķu sālījumu, bet tā nav nekādā sakarā ar rosolu vai olivjē salātiem. tā lūk!  :talking:

Ja Tu to man, tad tieši tāpēc to rakstīju, ka tas ir vispārzināms fakts... Nedomāju, ka kādam tas ir jaunums.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #34 : 2014. gada 06. novembris, 14:03:42 »
kulīnārija un pavārmāksla  ir viena smalka padarīšana :talking:
P.S. Starp citu kartupeļi tika mizoti! :banhead:

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #35 : 2014. gada 06. novembris, 14:05:30 »
[..] esot zupa rAssoļņiks ar gurķu sālījumu, bet tā nav nekādā sakarā ar rosolu vai olivjē salātiem. tā lūk!  :talking:

Man skaidroja, ka pareizi esot rAsols, tieši no tās pašas gurķu suslas, jo to daži lej klāt salātiem...
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

daddy

• Viesi
« Atbilde #36 : 2014. gada 06. novembris, 14:09:00 »
bācien, man tas bija reāls atklājums, tāpēc padalījos :)

zazū, salāti tak paši atsulojas... īsu brīdi pirms izmešanas :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #37 : 2014. gada 06. novembris, 14:33:17 »
Es zinu, ka daži grib, lai būtu rasols, bet man bija, ir un būs rOsols. Starp citu par šo blakus mājās reiz bija plaša diskusija, līdzīga desu sāgai. Par šo strīdējos reiz ar profesori Dr.philol., bet katra palikām pie sava :D

daddy

• Viesi
« Atbilde #38 : 2014. gada 06. novembris, 14:37:51 »
kas par desām? :D
nu to desu sāgu? servilāde vs servelāde? :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #39 : 2014. gada 06. novembris, 15:06:44 »
Es zinu, ka daži grib, lai būtu rasols, bet man bija, ir un būs rOsols. Starp citu par šo blakus mājās reiz bija plaša diskusija, līdzīga desu sāgai. Par šo strīdējos reiz ar profesori Dr.philol., bet katra palikām pie sava :D

Tie, kam ir RASOLS, tiem ir arī PAROLONS  :rocking: . Man joprojām ir rOsols un pOrolons  :thumbsup:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #40 : 2014. gada 06. novembris, 15:35:48 »
Ņe figa, Beton. Tie, kam ir rAsols, tiem kāreiz ir gan pOrOlons, gan ginekOlogs, un komplektā šāda tāda nojausma par literāro valodu un tās lietojumu. (Tas, ka ne viss, kas ir pareizi, ir ausij un iekšām tīkams, ir cits stāsts...). Aber tiem, kas ar literāro valodu tikai skolā sasviecinājušies, un arī tad, ja neizdevās nobastot, ir gan pArAlons, gan ginekAlogs, gan tOlete, aizSkari, maDracis un citas pērles. :D
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #41 : 2014. gada 06. novembris, 15:48:26 »
Olivjē: http://en.wikipedia.org/wiki/Olivier_salad

Principā neeksistējošais rosols ir padomju gadu nabadzības versija par mītiskajiem Olivjē salātiem, kas bija pilni ar visādām delikatesēm.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #42 : 2014. gada 06. novembris, 16:01:21 »
 :blushing: es katkā visu laiku  biju iedomājusies, ka rasols ir ēdams a rosols (gurķu dzēriens) dzerams ... nu tāda fantāzija

Atslēdzies Camma

« Atbilde #43 : 2014. gada 06. novembris, 16:07:59 »
Vispābā jau krieviski ir "рассол" - patiešām no gurķu sālījuma...
Visus sakost!

daddy

• Viesi
« Atbilde #44 : 2014. gada 06. novembris, 17:20:10 »
Olivjē: http://en.wikipedia.org/wiki/Olivier_salad

par šitādiem linkiem pienākas nošaušana uz vietas...

...ar izpirkšanās tiesībām, apsolot sagatavot ĪSTUS Olivjē salātus :))))