Autors Tēma: Kašmars  (Lasīts 9109 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Tille

Re: Kašmars
« Atbilde #45 : 2014. gada 06. novembris, 17:24:57 »
:blushing: es katkā visu laiku  biju iedomājusies, ka rasols ir ēdams a rosols (gurķu dzēriens) dzerams ... nu tāda fantāzija

A man domāt, ka otrādi ...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #46 : 2014. gada 07. novembris, 20:23:34 »
Ņe figa, Beton. Tie, kam ir rAsols, tiem kāreiz ir gan pOrOlons, gan ginekOlogs, un komplektā šāda tāda nojausma par literāro valodu un tās lietojumu. (Tas, ka ne viss, kas ir pareizi, ir ausij un iekšām tīkams, ir cits stāsts...). Aber tiem, kas ar literāro valodu tikai skolā sasviecinājušies, un arī tad, ja neizdevās nobastot, ir gan pArAlons, gan ginekAlogs, gan tOlete, aizSkari, maDracis un citas pērles. :D

Tev nav taisnība !!!!!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #47 : 2014. gada 07. novembris, 22:12:13 »
Ņe figa, Beton. Tie, kam ir rAsols, tiem kāreiz ir gan pOrOlons, gan ginekOlogs, un komplektā šāda tāda nojausma par literāro valodu un tās lietojumu. (Tas, ka ne viss, kas ir pareizi, ir ausij un iekšām tīkams, ir cits stāsts...). Aber tiem, kas ar literāro valodu tikai skolā sasviecinājušies, un arī tad, ja neizdevās nobastot, ir gan pArAlons, gan ginekAlogs, gan tOlete, aizSkari, maDracis un citas pērles. :D

Tev nav taisnība !!!!!

Paskaidrosi?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #48 : 2014. gada 07. novembris, 22:21:43 »
Paskaidrošu. Man ir un būs "rosols"; "poralons"; "ginekolgs"; ""tualete" .....  Man ir klikšķis tikai uz šo vienu vārdu .... un kaut reiz lietoju darmantīnu un pārgāju uz darmatīnu; lietoju želantīnu un pārgāju uz želatīnu, tomēr ROSOLS ir rOsols.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #49 : 2014. gada 07. novembris, 22:24:21 »
Kopsh kura laika zhelantiins ir zhelatiins? Juus mani mulsinat. Vai valodnieki atkal pienjeemushi jaunus likumus?

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #50 : 2014. gada 07. novembris, 22:28:28 »
Kopsh kura laika zhelantiins ir zhelatiins? Juus mani mulsinat. Vai valodnieki atkal pienjeemushi jaunus likumus?
Likumi ir tie paši vecie un latviešu valodā ir gan Š gan Ž burti gan Ē gan Ū utt Nekas vēl nav atcelts

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #51 : 2014. gada 07. novembris, 22:33:04 »
Tu, drais Labveeli, ar savaam gudriibaam pastaavi pie ratiem.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #52 : 2014. gada 07. novembris, 22:55:24 »

Shkjiet, ka vienmeer taa ir bijis, nevis jauni likumi.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #53 : 2014. gada 07. novembris, 23:00:01 »
Nu nee, uz pacinjas tak kaadreiz bija rakstiits zhelantiins. Vai tagad raksta zhelatiins?

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #54 : 2014. gada 07. novembris, 23:05:27 »
Tiešām bija rakstīts? Mēs gan mājās arī tā teicām. Jā, pareizrakstības vārdnīcā ir "želatīns".
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Camma

« Atbilde #55 : 2014. gada 08. novembris, 01:41:49 »
Kas ir darmatīns? Kaut kas no "darom"? Vai tomēr dermantīns no "derma" -ādas aizstājējs? Sliktākā gadījumā no "derjmo"....
Visu mūžu latviski bijis želantīns un krieviski "želatin". Tāpat kā bijis patologs, nevis patAlogs.
Ausguss...
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #56 : 2014. gada 08. novembris, 01:44:22 »
Un ja nezina vārda "tualete" pareizrakstību, var lietot "havaja"!
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #57 : 2014. gada 08. novembris, 02:03:14 »
Es zinu tikai dermantiinu.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #58 : 2014. gada 08. novembris, 02:07:35 »

Atslēdzies Murenīte

« Atbilde #59 : 2014. gada 11. novembris, 18:33:22 »