Autors Tēma: varam uzvilkt šahīdu?  (Lasīts 7087 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Re: varam uzvilkt šahīdu?
« Atbilde #15 : 2017. gada 06. septembris, 21:36:00 »
Tas, kam mēs gatavojamies manuprāt ir kaitēšana un datu vākšana - nu diversijas un kvalitatīva informācija. Doma varētu būt, ka nelielas diversantu grupas aizkavē iebrukumu un nodod ziņas par pretinieku priekš lielajiem spēkiem. Vai lielie spēki neuzmetīs, es nezinu. Goč pendel Z zin.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #16 : 2017. gada 06. septembris, 21:42:04 »
Bet tur viss iet vienā lielā kombinācijā - kāmēr nebij reālu NATO spēku Latvijā, ZS aktivitāšu un politiķu centienu īsti labi viss negāja kopā. Tobiš iebrukuma riski ap 3 gadi apakaļam bij kudi lielāki.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #17 : 2017. gada 06. septembris, 21:47:09 »
Tas, kam mēs gatavojamies manuprāt ir kaitēšana un datu vākšana - nu diversijas un kvalitatīva informācija. Doma varētu būt, ka nelielas diversantu grupas aizkavē iebrukumu un nodod ziņas par pretinieku priekš lielajiem spēkiem. Vai lielie spēki neuzmetīs, es nezinu. Goč pendel Z zin.

Z nezina, Z ir pesimists - vienmēr gatavojas vissliktākajam scenārijam.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #18 : 2017. gada 06. septembris, 21:51:44 »

Z nezina, Z ir pesimists - vienmēr gatavojas vissliktākajam scenārijam.

To slikto scenāriju jau rakom bokom tie Kanādieši un Spāņi pie riska robežas arī nu it kā izslēdz. Bet skaidrs, ka pretinieks jau ar nav pirmo dienu ar vāli uz sveša jumta...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #19 : 2017. gada 06. septembris, 21:56:38 »
Nedomāju, ka PSRS bija tik satrunējusi, ka nevarēja uzrīkot asinspirti Baltijā... Drīzāk mēs bijām pārņemti ar neatkarības ideju...

Mūs izpirka, tāpat kā VDR, par multimiljonu kredītu. Amerikāņi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2017. gada 07. septembris, 09:13:13 »
Mūs izpirka, tāpat kā VDR, par multimiljonu kredītu. Amerikāņi.

Nē, tam es neticu, bet ja  iedosi faktus, varbūt noticēšu. :) 

pēc manas atmiņas viss bija tā:
88. gadā sāka plīvot sarkanbaltsarkanais, drosmīgi.
89. gada augustā mēs sastājāmies baltijas ceļā, smuki...
90. gada maijā mēs (LV) uzrakstījām Deklarāciju, pavicinājām un iebāzām atvilknē. Nekas nemainījās.
91. gada janvārī mēs noreaģējām uz grūstīšanos Viļņā ar barikādēm Rīgā. vairāki cilvēki krita, bet arī nekas nemainījās
91. gada augustā Maskavā bija pučs, kad Jeļcins nāca pie varas, viņam bija "ņe da mums" un tad arī mēs ieguvām faktisko neatkarību

par amīšu kredītu krieviem neko nezinu

Atslēdzies Mao

« Atbilde #21 : 2017. gada 07. septembris, 09:29:48 »
Tā jau ir, kā Tu saki.
Es gan pirmo Xerox aparātu ieraudzīju tieši pagrīdes šūniņā (diez priekš kam Daugavas vanagi tos mums pa kluso sūtīja), nevis kādā komjaunatnes jičeikā un šams bij tieši no Amerikas, bet savādāk jau visu pārējo gan paši.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #22 : 2017. gada 07. septembris, 09:58:00 »
Pēc daddy loģikas sanāk, ka krimieši paši tā pēkšņi sadomāja nobalsot par iestāšanos Krievijā, atnāca Krievija un tautas vēlmi piepildīja :D
PSRS vispār ļoti uzmanīga un labsirdīga valsts bija, vienmēr tautas vēlmes uzklausīja - gan 40.gadā tankus pēc darbaļaužus vēlēšanās Baltijā ieveda, gan 91., tiklīdz baltieši savus krāsainos karodziņus pavicināja, tā momentā brīvībā palaida.
 :sarcasm:
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 07. septembris, 10:25:53 no kvadra »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2017. gada 07. septembris, 10:23:32 »
Un vēl kas - neviena revolūcija nenotiek tāpat vien, "no apakšas", pēc darbaļaužu pašorganizēšanās. Katrai revolūcijai kaut kur ēnā ir režisors, kas rausta aukliņas un, galvenais - finansē ar naudu, lielu naudu. Protams, uz katru saukli atrodas darbaļaudis, kas pavelkas līdz, plivina karogus, iet uz barikādēm, balso referendumos un domājas, ka viņi to revolūciju uztaisījuši, jo tā avīzē rakstīts.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #24 : 2017. gada 07. septembris, 10:26:38 »
Pēc daddy loģikas sanāk, ka krimieši paši tā pēkšņi sadomāja nobalsot par iestāšanos Krievijā, atnāca Krievija un tautas vēlmi piepildīja :D

...būtu nu paklusējusi par lietām, kas Tev, šķiet, ir galīgi tumšas  :faint:

ja Tu paskatīsies etnisko sastāvu Krimā, piemēram 2013. gadā (pateikšu priekšā - 60% krievu), kā arī salīdzināsi Ukrainas un Krievijas IKP (atšķirās 3x par labu Krievijai) un ņemsi vērā, ka viens no pirmajiem likumiem, ko pieņēma jaunā Ukrainas valdība pēc maidana, bija likums par valsts valodu, tad sapratīsi, ka šāds referendums ir likumsakarīgs!

Jā, varam piekasīties, ka tas notika citas valsts bruņoto spēku klātbūtnē,  kā arī vienprātība 97% ir apšaubāma... bet pa lielām šaibām mums, kas paši esam izlekuši no vienas savienības un ielekuši otrā, vajadzētu atbalstīt VISU tautu centienus pēc laimīgas nākotnes, kādu nu tās saskata, ne tikai kataloņus, kosoviešus, kurdus, bet arī abhāzus, osetīnus u.c., neatkarīgi no tā, kurai valstij vai savienībai viņi vēlas pievienoties.

Bet tā, kā Latvijai nav savas ārpolitikas, tad mums nākas pūst tajā stabulē kādu nu mums iedod tēvocis...   

Ja Ukraina būtu attīstījusi Krimu (piejūras kūrorts!!) un Doņecku, un tur dzīves līmenis būtu augstāks vai vismaz līdzīgs kā pārējā Ukrainā, tici man, nekāds referendums nebūtu iespējams. T.i arī Ukrainas vara nav gluži bez vainas šajā situācijā, tāpat kā Latvijas vara 1940. gadā.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #25 : 2017. gada 07. septembris, 10:43:29 »

...būtu nu paklusējusi par lietām, kas Tev, šķiet, ir galīgi tumšas  :faint:

ja Tu paskatīsies etnisko sastāvu Krimā, piemēram 2013. gadā (pateikšu priekšā - 60% krievu), kā arī salīdzināsi Ukrainas un Krievijas IKP (atšķirās 3x par labu Krievijai) un ņemsi vērā, ka viens no pirmajiem likumiem, ko pieņēma jaunā Ukrainas valdība pēc maidana, bija likums par valsts valodu, tad sapratīsi, ka šāds referendums ir likumsakarīgs!

Jā, varam piekasīties, ka tas notika citas valsts bruņoto spēku klātbūtnē,  kā arī vienprātība 97% ir apšaubāma... bet pa lielām šaibām mums, kas paši esam izlekuši no vienas savienības un ielekuši otrā, vajadzētu atbalstīt VISU tautu centienus pēc laimīgas nākotnes, kādu nu tās saskata, ne tikai kataloņus, kosoviešus, kurdus, bet arī abhāzus, osetīnus u.c., neatkarīgi no tā, kurai valstij vai savienībai viņi vēlas pievienoties.

Bet tā, kā Latvijai nav savas ārpolitikas, tad mums nākas pūst tajā stabulē kādu nu mums iedod tēvocis...   

Ja Ukraina būtu attīstījusi Krimu (piejūras kūrorts!!) un Doņecku, un tur dzīves līmenis būtu augstāks vai vismaz līdzīgs kā pārējā Ukrainā, tici man, nekāds referendums nebūtu iespējams. T.i arī Ukrainas vara nav gluži bez vainas šajā situācijā, tāpat kā Latvijas vara 1940. gadā.

Šiten lūdzu ļoti lēnam pār tiltu!
Man djēlas, bet es ieskicēšu diskusiju:
Pēc vietējo vērojumiem referenduma apmeklētība nav pārsniegusi 30%, un pats Girkins (pozivnoi Strelkov) intervijā, kuru arī es redzēju, atzina, ka Krimas AR parlamenta deputātus zem stobriem un ar spēku šis ar savu bandu saveda uz parlamentu, lai šie to referendumu ierosinātu, jo šie bij pamukuši un netaisījās nemaz ir kolaboracionēties.

Un glupības par dzīvi Doņeckā un līmeni pret pārējo Ukrainu vispār lūdzu izbeigt - debesskrāpji, jauni stadioni un lidosta, promenādes un dotācijas no centra, milzu algas un piemaksas par darbu šahtās, 1-2 līmeņa rokzvaigžņu koncerti un lielais futbols - šie tur diezgan labi bij iekārtojušies...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #26 : 2017. gada 07. septembris, 10:45:48 »
80.gados PSRS bija satrunējusi - visi, arī partija un čeka, gribēja tikt vaļā no komunisma celšanas... Visus interesēja džinsi, importa zābaki utt...man bija viena mīļākā, kurai vīrs strādāja čekā...alga tur štrunts - kàdi 200 rbļ, importa zābākus un dzinšus sievai nenopirksi, tad nu šie slauca tā saucamos valùtas spekulantus, šeptmaņus utt...
Lūk, piemērs - atnāk uz bàru Malvīne kāds letiņu lielībnieks, kurš ir gaļas izcirtējs tirgū un dzērumā bārmenim lielās, ka taisīs mājās videoseansu ar Rembo un porņukiem....bàrmenis no Malvīnes to noziņo savam čekas kuratoram, kurš ar kolēģiem ierodas pie šī miesnieka naktī un konfiscē videomaģi, kuru vēlāk realizē un sievai var nopirkt zābakus...
Čeka, visa vara bija sapuvusi un pēc tam nevajag brīnīties, ka šie kļuva par biznesmeņiem kopā ar bārmeņiem ! ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2017. gada 07. septembris, 10:58:16 »
Es jau tik par to, ka nevajag cēloņus ar sekām vietām mainīt. Neba nu tāpēc Krievija pievāca Krimu, ka vietējie darbaļaudis to pēkšņi sagribēja, bet tāpēc, ka Krima tai stratēģiski nepieciešama. A referendumu sarīkoja, lai piedotu šai aneksijai kaut kādu likumisku paskatu, sak, tauta tā nobalsoja! Kā panāca vēlamo referenduma balsojumu, tas jau pakārtots jautājums, kam faktiski nav nekādas nozīmes, kādu skaitli vajadzēja, tādu arī dabūja. Ka bija daļa tautas, kas par pievienošanos Krievijai priecājās (tādi noteikti atradās un arī pie mums tādu netrūktu, ja kas), labprāt ticu, tikai ne jau viņi bija aneksijas virzītājspēks.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #28 : 2017. gada 07. septembris, 11:18:58 »
Es jau tik par to, ka nevajag cēloņus ar sekām vietām mainīt. Neba nu tāpēc Krievija pievāca Krimu, ka vietējie darbaļaudis to pēkšņi sagribēja, bet tāpēc, ka Krima tai stratēģiski nepieciešama.

Arī tas, protams!!
Krievijai tak nevienas citas pieklājīgas kara ostas Melnajā jūrā nav, kā Sevastopole! Cik par viņu asiņu izliets jau kopš krievu-turku kariem... Jā, bija līgums ar Ukrainu, par karabāzes izmantošanu, bet ukraiņi sāka sprēgāt, ka cauri būs ar to līgumu... un tad krievu Melnās jūras flote būtu pagātne...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #29 : 2017. gada 07. septembris, 11:28:02 »
Krievu - Turku karš nebij par ostu, bet gan pret/par Britāniju. Un Ukraiņi līgumu jau bij pagarinājuši. Un ja Bosforā paklūp kāds tankers, tad tā osta pārvēršās par slazdu...