Autors Tēma: Dzeltena klacha- Maligini  (Lasīts 23907 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Re: Dzeltena klacha- Maligini
« Atbilde #120 : 2018. gada 16. janvāris, 19:32:01 »
bērniem... tas ir labi. Vismaz nekādu pārsteigumu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #121 : 2018. gada 16. janvāris, 20:54:40 »
bērniem... tas ir labi. Vismaz nekādu pārsteigumu.

Arī bērni ir neatraidāmie, un tāpat sliktākā scenārija gadījumā ko dabūtu.

Protams, vienmēr var karot par proporcijām un kumosu lielumu ;)

Atslēdzies Margo

« Atbilde #122 : 2018. gada 23. janvāris, 10:52:36 »
Turpināšu Inešuka iesākto! Liekam likmes, kas domā, ka atraitne dabūs savu pīrāga daļu? 
Viss ir labs,kas labi beidzās!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #123 : 2018. gada 23. janvāris, 11:07:59 »
Savu daļu viņa saņems

Atslēdzies daddy

« Atbilde #124 : 2018. gada 23. janvāris, 11:11:10 »
Turpināšu Inešuka iesākto! Liekam likmes, kas domā, ka atraitne dabūs savu pīrāga daļu?

Nesaprotu Tavu interesi... ;)
tipa pasapņot man kaut kā tas šķiet pilnīgi vienaldzīgi - dabūs, nedabūs, cik dabūs... :smoker:

Atslēdzies Margo

« Atbilde #125 : 2018. gada 23. janvāris, 11:35:20 »
Nē Daddy, turpinu uzturēt šo klaču ko iesāka Inešuks. Man savu mūžu tādu naudu negribētos, pārāk liels slogs, un Elīnas vietā es pat ienaidniekam nenovēlētu būt! Visvairāk šādās situācijās ir žēl aizgājēja mūža darba, nenodzīvoto dzīvi,kas pāragri apraujas...kaut kā netaisnīgi tas viss! :(
Viss ir labs,kas labi beidzās!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #126 : 2018. gada 23. janvāris, 11:44:48 »
viss atkarājās no tā, kā uz to paskatās - no materiālā, vai garīgā skatu punkta... gan par Maliginu, gan Inešuku...

ja no materiālā - tad ir pilnīgs PSC, piekrītu, vēl tak varēja dzert un dzīvot, un [ieraksti, kas pašai patīk] un [vēlreiz ieraksti]...

ja no garīgā, tb pieņemot, ka cilvēka dzīvei ir kāda augstāka jēga, nekā tikai pārstrādāt tik un tik tonnas pārtikas vai saražot  tik un tik pārstrādātājus... tad šie cilvēki ir šo to dzīvē izdarījuši, šo to sasnieguši, paldies viņiem par to...

bet tajā, ka Radītājs viņus aizsauca prom no šīs pasaules, nekā netaisnīga nesaskatu, jo ticu, ka viņi tagad ir pasaulē, kur nav sāpju, rūpju, baiļu... 

Atslēdzies Broms

« Atbilde #127 : 2018. gada 23. janvāris, 13:51:05 »
Paturpinot klaču..
Redz kas pie apvāršņa parādās:
http://m.pietiek.com/raksti/maligina_mantojuma_lietas_aizkulises_paradas_savickis

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #128 : 2018. gada 23. janvāris, 15:16:01 »

bet tajā, ka Radītājs viņus aizsauca prom no šīs pasaules, nekā netaisnīga nesaskatu, jo ticu, ka viņi tagad ir pasaulē, kur nav sāpju, rūpju, baiļu...

Es pilnīgi piekrītu. Teikšu vēl vairāk. Ko nozīmē "netaisnīgi"? Cilvēce, ko, ir spējīga jebkā prognozēt indivīdu dzīves ilgumu? Vai zina, kur un kā var likteni cilvēkam izveidot/pamainīt? Un vai ir kāds, kurš ar 100% personisku pieredzi var pateikt, ka nāve ir ārprāta mocības? "Netaisnīgi" vai "taisnīgi", tas ir pēc kādiem likumiem? Pēc tiem, par kuriem mums ir tikai miglaina nojausma?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #129 : 2018. gada 23. janvāris, 15:24:20 »
Protams, ko mēs zinām par pasaules kārtību...Taču, ja man, kas šķiet netaisnīgi, tad man tas IR netaisnīgi. Ar likumiem cilvēki mēģina taisnīgumam/netaisnīgumam piešķirt kādus loģikas rāmjus, tomēr joprojām vērtējums "pēc likuma burta" mēdz atšķirties no vērtējuma "pēc būtības".
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #130 : 2018. gada 23. janvāris, 15:29:48 »
Tad, atvainojiet, ir jāiet tālāk.
Es, teiksim, vakar ēdu liellopa gaļu. Tas ir vai nav taisnīgi, - nokaut un apēst?
Daddy regulāri velk zivis ārā no to dabiskās vides, pateicoties kam, tās nobeidzas. Arī tas - ir vai nav taisnīgi? Citurīt laupīju pēdējās cerības izšķilties vairākiem cāļiem, - brokastīs ceptas olas ...
Dzīve bija, ir un paliek caurcaurēm netaisnīga padarīšana, un ar to ir jāsamierinās. Arī attiecībā uz sevi, - ne tikai citiem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #131 : 2018. gada 23. janvāris, 15:42:03 »
Tad, atvainojiet, ir jāiet tālāk.
Es, teiksim, vakar ēdu liellopa gaļu. Tas ir vai nav taisnīgi, - nokaut un apēst?
Daddy regulāri velk zivis ārā no to dabiskās vides, pateicoties kam, tās nobeidzas. Arī tas - ir vai nav taisnīgi? Citurīt laupīju pēdējās cerības izšķilties vairākiem cāļiem, - brokastīs ceptas olas ...
Dzīve bija, ir un paliek caurcaurēm netaisnīga padarīšana, un ar to ir jāsamierinās. Arī attiecībā uz sevi, - ne tikai citiem.

man Tu nepiesienies, es esmu taisnīgs - noēdu visu, ko dabūju rokā... pilnīga līdztiesība :D

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #132 : 2018. gada 23. janvāris, 15:44:00 »
Samierināšanās neatceļ sajūtas. Nezinu, kādam robotam jābūt, lai ar klikšķi ko izslēgtu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #133 : 2018. gada 23. janvāris, 16:09:27 »
Es laikam esmu no robotiem. Tas izstrādājas ar gadiem. Vispirms sapratu, ka "gaidīt" un "uztraukties" ir divas visneproduktīvākās nodarbes (varbūt vēl kāda līdzīga, kuru esmu palaidis garām). Vispirms iemācījos neuztraukties (īsts robots, ne?). Par konkrēto jautājumu man ir prasti skaidrs, ka ne es zinu tos likumus un likumsakarības, kāpēc manas sievas krustmātei drīz 100, kamēr vienai viņas radiniecei uz kapa pieminekļa ir tikai viens gada skaitlis, ne man kāds jautās, kad un kā es gribu nomirt, ne es tur varu ko ietekmēt. Un gala secinājums - ir vērts iespringt? Kaut, jā, ir reizēm sajūta "kāpēc tā?" vai "Kāpēc tieši viņu?" Bet es skaidri apzinos savu dumjumu un mazspējību, salīdzinot ar X., kurš tos jautājumus lemj, un ne man viņu mācīt, kas ir taisnīgi un kas - nē.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #134 : 2018. gada 23. janvāris, 16:23:44 »
Bet es skaidri apzinos savu dumjumu un mazspējību, salīdzinot ar X., kurš tos jautājumus lemj, un ne man viņu mācīt, kas ir taisnīgi un kas - nē.

Tieši tā! mums nav "pilnas bildes", ir tik kaut kādas kripatas no pagātnes un tagadnes, bet nākotni kāda tā varētu būt un ir šim cilvēkam tikusi aiztaupīta, mēs nezinām, tāpat nezinām viņa iekšējo pasauli, patiesās viņa ciešanas un ilgas...