Autors Tēma: ķirbja sautēšana- ar visu mizu?  (Lasīts 1283 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

ķirbja sautēšana- ar visu mizu?
« : 2017. gada 04. oktobris, 13:46:34 »
http://www.gardezi.lv/receptes/kirbju-siera-kuka-606
es jau vienmēr saku, ka Rimi "gardēžu" receptēs allaž ir kāds gļuks, skaties, kuru gribi. Un tā`pec nemaz nelasīju tās, bet tagad - iekārdināja, paskatos un še tev - man atkal ir jautājums - par frāzi "Gatavo ķirbju masu: sagriez nelielos gabaliņos ķirbi ar visu mizu un liec katlā. Pievieno sviestu, kanēļa standziņas. Visu sautē uz lēnas uguns 10 minūtes, ja nepieciešams, pievieno 50 ml ūdens."

Ja ķirbja mizu 10 minūtes sautēs, pie tam ūdeni pielejot tikai tad, ja gribās, vai tad pēc tam to varēs ar karoti samaizīt biezenī?

Atslēdzies ragana

Re: ķirbja sautēšana- ar visu mizu?
« Atbilde #1 : 2017. gada 04. oktobris, 13:54:01 »
Cauri sietam un viss. Čakars gan krietni lielāks kā mizojot, bet katrs izklaidējas kā māk.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2017. gada 04. oktobris, 13:56:52 »
Receptē teikts - izņemam kanēļa standziņas un visu samaisam biezenī. Ne par sietu , ne kādām mokām  - nekas nav teikts - paņemam mizaino katla saturu un maigi samaisām biezenī. Gandrīz vai būs jāizmēģina - kas notiek ar to mizu, ja tā izdara.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2017. gada 04. oktobris, 14:11:35 »
 :) es gan neredzu jēgu. Ja nu kā kulinārais eksperiments.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2017. gada 04. oktobris, 14:12:46 »
Ir gadījies, ka ķirbim miza nenormāli cieta, tad varētu vārīt ar visu un pēc tam zvejot ārā vai berzt caur sietu. Es vienmēr mizoju pirms vārīšanas, tā liekas vienkāršāk. Labi savārītu/ sasautētu ķirbi viegli ar karoti samaisīt. :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #5 : 2017. gada 04. oktobris, 14:32:31 »
:) es gan neredzu jēgu. Ja nu kā kulinārais eksperiments.

nu tieši tā!
Manā stāstā šokējošākais ir tas, ka es biju apskaitusies uz Gardēžiem, ka vīniem gļukainas receptes, n-tos mēnešus nelasīju un tagad - atveru vienu un še tev , kārtējā muļķība nodrukāta.
Nu kāpēc bija jāuzsver, ka katla jāliek ķirbja gabali ar visu mizu? Un protams , jā - varbūt arī var sutināt ar mizu, ja nu gadījumā kulināram-iesācējam bail nogriezt pirkstu galus, mizojot to cieto ķirbi, bet tad taču varēja uzrakstīt - izņemam kanēļa standziņas, noskrubinam mīkstumu no mizām un samaisām....

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2017. gada 04. oktobris, 15:02:50 »
Droši vien kārtējo reizi neiespringa uz procesa korektu aprakstīšanu. :(

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2017. gada 04. oktobris, 16:30:09 »
Ļoti cietām mizām tas varētu būt risinājums -nokasīt mīkstumu pēc tam.Un atcerēties to ierakstīt receptē.
Tieši nopirku ķirbja gabalu, redzēs, kāda tā miza būs

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #8 : 2017. gada 04. oktobris, 21:29:22 »
Nu vispār man nav bijis tā, ka sautějumos ķirbim paliek cieta miza. Savārās mīksta. Ja vajadzětu biezenim, tad mizotu gan. Bet vārīts ķirbis man negaršo.  Cepeně gabalus cepu tikai ar mizu, arī nav cieta.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #9 : 2017. gada 04. oktobris, 22:12:01 »
Ņem hokaido ķirbi to tā varēs izsautēt
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/