Autors Tēma: Mediķu pofigisms, meli, ļaunprātība un nolaidība  (Lasīts 5539 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Mediķu pofigisms, meli, ļaunprātība un nolaidība
« : 2017. gada 07. oktobris, 09:35:37 »
Onkologjijaa adekvaati straadaat ir visai maziespeejami... ja esi spiests lietot zaales, kuru zemaa efektivitaate Tev zinaama, bet citas valsts nedod... faktiski-sanaak dariit bezjeedziigu darbu... tur nevar psihe nedeformeeties...
Viens piemērs no citas tēmas, kur šo virzienu attīstīt nebūtu piemēroti.
Valsts nedod?! A pateikt, iespējams, maksātspējīgiem radiem un draugiem, ka IR citas?! Ka valsts nedod, bet saucas tā un tā , maksā apmēram tik, ja paši izlemjat tādas lietot, traucēt tak neviens nevar.
Bet tur būtu jābūt kaut nelielai rūpei par pacientu. Un jā, iespējams, ka radi izgāzuši baisu piķi un palielinājuši pacienta izredzes no 10 uz 30%, vienalga būs nikni, kad iestāsies tie 70 nevis 90%...

Bet to, ka nedrīkst likt vienā palātā clv bez imūnsistēmas ar clv, kam ir gripa, spēj apjēgt any plebejs pat bez med. izglītības. Un clv joprojām bija maksātspējīgs vismaz tik, lai apmaksātu atsevišķu palātu. Nekādus lielus/valsts līdzekļus tur nevajag, bet mazliet smadzeņu darbības. 

Tad vēl pašai nesen nācies saskarties ar privātu med. iestādi un veselu kolektīvu ļautiņu, kas par lielu € (uz vidējā latvieša fona) vnk melo. Neievēro lv likumus, Ok daļa no kuriem ir arhaiski un sen būtu jāmaina ( ja savu smadzeņu nav, tad vismaz jāpielīdzina civilizētajai Eiropas daļai) un vienkārši melo. Pats dīvainākais, ka arī situācijās, kur nekādu tiešu labumu negūst. Melo melošanas pēc cilvēkam, kas var pieņemt un vēlas patiesu info laicīgi, un viss, bet nē d**š bezjēgā trakāk kā zariņa govis.... un tā arī nesaproti, kas, ko, kā par kaudzi naudas sadarījis ... un vai to fiksi citur nevajag sākt no 0,kamēr vēl var...

Un jā, mēle vairs īsti neceļas tiem mediķiem ar deformētajām psihēm ieteikt psihoterapeitus, jo no tiem arī vismaz puse (mana pazinu loka statistikā 4 šarlatāni/muļķi/kaitnieki/atzīti par bezhēdzīgiem; 1 labs, 1-pretrunīgas atsauksmes)...

Ko ar šo 670?mio gadā finansēto badakāšu un pofigistu ordu iesākt?
Maksāt vairāk? Tad lai saka, cik konkrētam gadījumam vajag! Ja jau tagad maksā, cik prasa privātajiem, bet vienalga melo un cūkojas?! Vai tiem € jau nav daudz par daudz? Tik daudz, ka viss pofig? Tad lai taču ņem savu piķi un nafig vācas uz kkādām Kanāriju salām/40-50gadoes iet pensijā/whatever un beidz čakarēt cilvēkus, izliekoties ka grib strādāt!

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 07. oktobris, 10:06:18 no tex »

Atslēdzies Mangusts

Re: Mediķu pofigisms, meli, ļaunprātība un nolaidība
« Atbilde #1 : 2017. gada 07. oktobris, 10:43:13 »
To, ka ārsts nepastāsta visus iespējamos variantus, esmu pieredzējusi pati. Par laimi, situācijas nav bijušas kritiskas, tomēr jautājums radies - vai nesaka, tāpēc ka neiedomājās, uztver kā pašsaprotamu, paslinko vai pats nezina. Taču pacients to nezina netik.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2017. gada 07. oktobris, 10:48:11 »
Te ir jārok drusku dziļāk.
Jājautā mūsu mediķiem, kā īsti ir? Man, ikdienā saskaroties ar visādām valsts amatpersonām, ir radies priekšstats, ka tai vidē melo visi. Vienkārši, tāda sistēma, kur IR jāiemācās melot/jāmelo, ja gribi palikt un turpināt strādāt, un jo glumāks tips tu esi, jo tālāk pa karjeras kāpnēm vari uzkāpt. Cilvēks ar gadiem pierod ... vai saprot, ka tā ir izdevīgāk, un tad jau ir tas, ko autore raksta tēmas pieteikumā. Tad vienkārši citādi nemāk/negrib.
Bez šaubām, šāda situācija nav nodiktēta šai sabiedrībai no Marsa. Pašu cilvēki to radījuši, pašu cilvēki to uztura, pašu cilvēki ar to samierinās un pašu cilvēki to sargā/apsargā/piesedz iespēju robežās, t.i., tēmu varētu paplašināt/vispārināt līdz mūsu cilvēku cilvēciskās kvalitātes iztirzāšanai, bet es to šoreiz nedarīšu, - tāpat jau esmu daudziem ar to apnicis.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2017. gada 07. oktobris, 19:01:10 »
Vienubriid bi oficiaali neoficiaala nostaaja, ka valsts apmaksaatas programmas, taatad arii onkologjijas, pacientam nedriikst piedaavaat makas th... jo tas noziimeetu atziit, ka valsts lazho...
Otra lieta- peec aciim nepateiksi, kursh maksaatspeejiigs... kuram teikt- mees dodam juns hernju un kuram ne?
Atliek privaati praktizeejoshie, kas arii ne vnm noziimee kvalitaati...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #4 : 2017. gada 07. oktobris, 19:04:10 »
Es toch uz rasiiti nevaru iedomaaties situaaciju, kad buutu melojusi pacientam...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2017. gada 07. oktobris, 20:08:33 »
Pirmais, ko es izdarītu - ar likumu aizliegtu visādas vadlīnijas. Tas ir aizsegs kretīniem, kam pašiem savu smadzeņu nav. Kāda hrena pēc jāmācās 6 gadus pamatus un vēl 3-4 specializāciju, lai lūrētu shēmā, kas prasta kā zirga deķis? Nu tad likvidē specializāciju un iedod ģā tās shēmas, lai šiverē - smadzeņu tāpat nav, Nu nevar shēmot! NEVAR. Jo katrs cilvēks ir ar savām blakuskaitēm un ne visiem viena un tā pati slimība izpaužas vienādi. Tāpēc ārstam ir jādomā. Un ja netiek galā pats, tad ir konsīliji.
Par valsts apmaksātajiem pasākumiem vispār atsevišķa runa - tur būtu jākompensē tikai tās zāles, kuras der konkrētās slimības ārstēšanai. Kā var ārstēt (ķimija+stari) vēzi, kurš nav histoloģiski apstiprināts? Zinu gadījumus ar pazaudētiem stikliņiem (vispār absurds - ziniet, mēs jūs tomēr zāļosim, jo a ja nu bija vēzis?!). Vai nav zināma jutība pret konkrēto preparātu (cik noprotu, tad tieši tas ir Pūkas gadījums).
Laikam jau pofigisms nav tikai mediķu iezīme. Ja paskatās visapkārt, vērtība ir zudusi jebkam - jebkurā vietā labi padarīts darbs ir pārsteigums. Sākot no pieklājīgi apgrieztiem matiem, beidzot ar profesionālu pārdevēju, kas ieteiks labāko, nevis nogrūdīs sūda preci.
Vēl aizvakar dabūju kauna plankumus pa visu ģīmi. Divas vecas kundzes jautāja pēc pareizā virziena uz izeju mediestādei. Redzu, ka vienai kundzei grūti ar staigāšanu un neizskatās pēc braucējām ar autiņu. Izstāstīju, kā iziet pa īsāko ceļu uz sabtransu. Viņas man pateicās ar vārdiem ''jūs esat viscilvēcīgākā no šejienes darbiniekiem, šodien mūs aplamāja gan par to, ka atnācām dienu par ātru, gan par to, ka vajadzēja tualetes atslēgu, gan par to, ka slapjo mēteli mamma neaiznesa uz garderobi (pagrabā!)''. Man bija kauns. Toties visām čuņkām ar ģenerāļa pagoniem un švabru - it nemaz ar ne.
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2017. gada 07. oktobris, 20:16:58 »
Visas vadliinijas es gluzhi neaizliegtu viss...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2017. gada 07. oktobris, 20:56:53 »
Vienubriid bi oficiaali neoficiaala nostaaja, ka valsts apmaksaatas programmas, taatad arii onkologjijas, pacientam nedriikst piedaavaat makas th... jo tas noziimeetu atziit, ka valsts lazho...
Otra lieta- peec aciim nepateiksi, kursh maksaatspeejiigs... kuram teikt- mees dodam juns hernju un kuram ne?
Atliek privaati praktizeejoshie, kas arii ne vnm noziimee kvalitaati...

Inešuk, labi, nesauksim to par "melot", bet - "noklusēt"! Oficiālā nostāja saka, ka teikt pacientam, ka tiek ārstēts ar herņu, nedrīkst un? Ārsts klusē, vai ne? Nu, tieši par to ir runa. Pat, ja pacients grib un var samaksāt par neherņu, tad viņam pat tāda iespēja netiek dota, jo augšā kāds ir izdomājis, ka viņam tā iespēja nav jādod. Un kā vārdā tas viss? Pogu spodrināšanai uz noplukuša mundiera, - vēlme kādam iestāstīt, ka vēlamais ir esošais, bet par tādu kā Pūka dzīvībām - pofig. Tāda pati situācija bija pavisam nesen ar valsts "rūpēm" par to, lai vecākiem nebūtu mācību grāmatas jāpērk. Skolā plāta rokas, - iedeva 17 (?) Eur uz skolnieku, - 3 grāmatas no 5 nopirkt varam, bet ne vairāk. Tai pat laikā ministri gudri muld, ka, ja tev, zigi, kko liek pirkt pašam, tad zini, - tev ir darīšana ar zagļiem un afēristiem. Nu, tātad secinājums ir viens, - tā ir sistēma šajā valstī. Pieprasīt nenodrošinot.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #8 : 2017. gada 07. oktobris, 20:58:26 »
Zigfriid... Tu domaa Tu kko jaunu pateici?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2017. gada 07. oktobris, 21:00:44 »
Un onkologjijaa to pashu samaksaat speejosho ir vb viens procents... pat mazaak... kas nenoziimee, ka vinjiem nebuutu jaadod iespeeja... bet taas summas ir afigennas...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2017. gada 07. oktobris, 21:06:28 »
Un onkologjijaa to pashu samaksaat speejosho ir vb viens procents... pat mazaak... kas nenoziimee, ka vinjiem nebuutu jaadod iespeeja... bet taas summas ir afigennas...

Ja runa ir par dzīvību, es domāju, gana daudzi izdomās, kā saskrāpēt arī to afigenno summu, ja vajadzēs, jo kam mironim auto, piemēram?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #11 : 2017. gada 07. oktobris, 21:16:01 »
Tu nesaprati vaarda "aigenna" noziimi...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2017. gada 07. oktobris, 21:17:45 »
Ispējams. :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2017. gada 08. oktobris, 00:05:00 »
Deram, ka tas valsts “sū@@“ arī kādu pusafigenno  € maksā. Tātad katram 3. vai 3. Varētu atļauties to afigenno.

A kāpēc privātās iestādēs,kur tāpat viss overpriced, vēl jāmelo pat par lietām, kas nekādu papildus pakalpojumu pirkšanu neizraisīs??? Kur viņiem tā īsti nekas nemainītos ...

Atslēdzies itta

« Atbilde #14 : 2017. gada 08. oktobris, 18:51:08 »
Visu laiku gribu kliegt, bet kā viens no zinaamiem faktoriem ir jaunaakaas paaudzes medikamenti pret C hepatiitu, nu diemzeel, tos arii dod ne visiem tik jau pie attieciigiem bojaajumiem un tie medikamenti pie mums maksaa fantastiskas summas, tai pasaa laikaa ir Indijaa analogi, kur cenas nebuut nav tik fantastiskas un var atljauties arii mirstiigais ne buut tikai bagaatie, pie tam nenobeidzot ar leetajaam teraapijaam veseliibu, tik akal ir dilemma, ka tos medikamentus LV var ievest tikai tad, ja kaads aarsts izrakstiis recepti, ja izdosies Indijaa atrast godpraatiigu piegaadaataaju, kur nebuus tuksas kapsulas, bet reaali medikaments un peec tam veel naaksies izpildiit visas muitas formalitaates...

Cik daudzi zin, par saadaam iespeejaam, un cik daudz ir medikju, kas izrakstiis recepti un plus veel ir arii taadi, kas protams haljavas deelj ir ar mieru kapinjos doties, tur nu sorriiii....
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...