Autors Tēma: dīvaini  (Lasīts 2409 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

dīvaini
« : 2017. gada 14. oktobris, 13:48:54 »

Sākums stāstam ir traģisks, nekāds viedoklis man nav, bet šāds lēmums mani tomēr pārsteidza: LAD līdzekļus saņēmušais pilsonis saistības nav pildījis, uz aizdomu pamata par citu nodarījumu sēž cietumā un laikus "ziņojis LAD par ārkārtas apstākļiem, dienests atzina, ka atrašanās apcietinājuma neesot uzskatāms par ārkārtas apstākli vai šķērsli savu pienākumu pildīšanai lauksaimniecības zemes apkopšanai."

Atslēdzies Pifs

Re: dīvaini
« Atbilde #1 : 2017. gada 14. oktobris, 17:20:25 »
Vairākas reizes pārlasīju, vienalga neko nesapratu.(kaut kā no konteksta pārlieku izrauts)..bet, no tā ko sapratu, ...sapratu, ka LAD (kas ir LAD?) lēmums ir visnotaļ pamatots. Ja cilvēks sēž cietumā, tas nu dien, viņu neatbrīvo no dažādu saistību izpildes.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2017. gada 14. oktobris, 17:21:44 »
LAD - Lauku atbalsta dienests

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #3 : 2017. gada 14. oktobris, 18:37:58 »
Citāts
Ja cilvēks sēž cietumā, tas nu dien, viņu neatbrīvo no dažādu saistību izpildes.

Man gan arī tas šķiet dīvaini, jo, kā tad apsaimniekot zemi, sēžot uz nārām?
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #4 : 2017. gada 14. oktobris, 18:54:16 »
Ja cilvēks ir cietumā, slims vai kā citādi, viņa saistības, par nelaimi tuviniekiem, pāriet "uz viņu (tuvinieku (radu)) pleciem".
Manuprāt, tas ir tikai un vienīgi pareizi.
( Es gan, protams, negribu būt to radu vietā).

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #5 : 2017. gada 14. oktobris, 19:17:19 »
Nu es domāju ka šis gadījuma ir līdzīgs, ka ar pensionāriem, kuriem Jūrmala bija īpašumi ar milzīgu kadastrālo vērtību, un, protams, par viņiem valsts (Latvijas valsts, kam drīz paliks 100)  prasīja milzīgus nekustāmā īpašuma nodokļus. ;)
Nonāci cietumā, nespēj apsaimniekot savu zemi, pārdod - to cietumā var izdarīt!   

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #6 : 2017. gada 14. oktobris, 23:05:10 »
Ja cilvēks ir cietumā, slims vai kā citādi, viņa saistības, par nelaimi tuviniekiem, pāriet "uz viņu (tuvinieku (radu)) pleciem".
Manuprāt, tas ir tikai un vienīgi pareizi.
( Es gan, protams, negribu būt to radu vietā).
Ja radi pretendē uz labumiem no šī īpašuma. Ja nē - tad tā ir paša cilvēka problēma...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #7 : 2017. gada 15. oktobris, 09:47:44 »
...(cita).. jā, tieši tā, "... Ja nē - tad tā ir paša cilvēka problēma..."
Tā kā nav ko brīnīties par LAD lēmumu.

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 15. oktobris, 10:14:25 no Spārka »

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2017. gada 15. oktobris, 23:46:58 »
Jūs nopietni? Kā clv var nodarboties ar zemkopību, sēžot cietumā? un kā noturienes kādu var nolīgt, ja mobilie telefoni, internets  un internetbankas ir liegti?
Kurš tad ies un apsaimiekos? OK, ja ir radi. A ja nav? nevaru iedomāties, kā no cietuma var kko pārdot, izņemot, ka atnāk apmeklētājs vai labāk pat advokāts ar parakstāmiem dokumentiem, bet tas nozīmē, ka viņam kāds ārpusē maksā, ir tirgojis un darījumu organizējis.
Tā var spriest pilnīgi no malas...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #9 : 2017. gada 16. oktobris, 07:30:50 »
Tex..., protams, ka esmu cilvēks "no malas" un tā arī domāju. Negribu aizvainot Reno, jo tur laikam , kas personīgs, bet man cilvēkam "no malas" šķiet, ka "nevajag lekt augstāk par savu pēcpusi". Un par minēto personāžu, kā "cilvēks no malas" neko labu nedomāju: saistības uzņēmies, nav pildījis, tagad par citu nodarījumu "sēž". ..
Var jau pārmest tam pašam LAD, ka piešķīra līdzekļus tā kārtīgi nepārbaudot cilvēku.
Un galu galā, vai tik LAD nepiešķir līdzekļus, kas nākuši no nodokļu maksātāju "Kabatas"? Tātad arī no manas?
Ja cilvēks "sēž", kad iznāks, lai sāk norēķināties.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2017. gada 16. oktobris, 08:33:33 »
Mandomāt, tās, ko LAD piešķir, ir Eiropas naudas. Un LAD jau nav ne policija, ne banka, lai cilvēku diži pārbaudītu, ja saimniecība attiecīgajai programmai atbilst un pieteikumu iesniedz, tad arī saņem.
Jā, nu nelāgi cilvēks ieberzies. Labi, ja ir tuvinieki, kas palīdzēs ar saistību izpildi, ja ne...  LAD pieprasīs saņemtos maksājumus atmaksāt, un vēl var arī kādās soda sankcijās no pašvaldības iedzīvoties, par nenopļautu zāli, piemēram.
P.S. Kā sapratu, cilvēks ir tikai uz aizdomu pamata aizturēts, nevis notiesāts. Tātad ir cerība, ka izlaidīs. Lai nu izdodas ārā tikt un vēl to putru izstrēbt.

Atslēdzies Nibe

« Atbilde #11 : 2017. gada 16. oktobris, 13:26:34 »
Maza piezīme - mistiskā "Eiropas nauda" arī ir nodokļu maksātāju nauda. 

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2017. gada 18. oktobris, 06:28:47 »
Ja atmetam aizspriedumus, ka "ja jau cietumā, tātad pēdējais nelietis", ko vnk izskaust, visu atņemt u.t.t. Ja vajadzēs visu atņemt, tad spriedumā, ja tāds jelkad būs, būs arī mantas konfiskācija, bet pagaidām laikam i sprieduma nav, ka pilsonis vispār pie kkā ir vainīgs.
IMO tas ir ekvivalents force majeure. Nu kā clv, prasīdams atbalstu zemes apsaimniekošanai, varēja paredzēt, ka šo kkad vēlāk tajā gadā liks cietumā?!
Bet vsp ideja: gribi tikt vaļā no kaimiņa un pa lēto dabūt viņa zemi, apsūdzi, piemēram Eiropas naudas izsaimniekošanā (tur grupā, dibinot saimniecību utt). Šo iesēdinās un būdams cietumā, viņš to arī netīši būs spiests izdarīt :D
Izskatās, ka tajos Mazpisānos, kur jams dzīvo, apkārtējie, ieskaitot VP(visticamāk 1 iecirkņa inspektora personā), LAD, vienīgo ciema advokātu u.c. (kur visi darbinieki gan jau radi un draugi, ja vieta maza), ir vnk sagribējuši savākt viņa zemi un tikt no viņa vaļā jebkuriem līdzekļiem.

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2017. gada 18. oktobris, 06:32:02 »
Maza piezīme - mistiskā "Eiropas nauda" arī ir nodokļu maksātāju nauda. 
IMO, tā daudz nielietīgāk tiek izlietota, uzturot visādus burta kalpus un papīru stumdītājus, kā piemēram LAD...