Autors Tēma: Zelta rudens Siguldā  (Lasīts 3132 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Re: Zelta rudens Siguldā
« Atbilde #15 : 2017. gada 16. oktobris, 10:40:49 »
Man šķiet krāsas atkarīgas arī no temperatūras - sārtoties sāk, ja trāpa kārtīga salna, ja temperatūras svārstības nav krasas - dzeltē. Koku sugas arī būtiskas - liepas, bērzi tikai dzeltē. Izteikti sarkanas pie mums kļūst kļavas un apses. Un Kanādā kļavu daudz.
Ragana nepiekritīšu - skaitās indīgs, droši vien līdzīgi gundegai. Līdz čūskogai vai krauklenei tas, protams, tālu, taču nav manīts, ka putni ar segliņa ogām aizrautos.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #16 : 2017. gada 16. oktobris, 14:01:12 »
ja trāpa kārtīga salna, visas lapas pļurkt zemē vienā dienā

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #17 : 2017. gada 16. oktobris, 14:22:00 »
es arī par indīgumu gribu iebilst!
ir gan šams indīgs..un nevis kā dažkārt..indīgas ogas, vai sakne vai kkāda cita daļa..šajā gad segliņš makans, ir indīgs viscaur viss.

es gan nezināju par vērtīgo kosni,kas izrādās izmantojama izturīgu rīku gatavošanai(no tā cēlies anglskais nosaukums)...tad nu tā koksne arī indīga...vokā!
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2017. gada 16. oktobris, 16:51:59 »
ja trāpa kārtīga salna, visas lapas pļurkt zemē vienā dienā

Gribēji gan...bērzi birst un birst, katrs koks citādāk. Un decembrī sapūš ozolu lapas no ielas

Atslēdzies ragana

« Atbilde #19 : 2017. gada 17. oktobris, 08:34:13 »
es arī par indīgumu gribu iebilst!
ir gan šams indīgs..un nevis kā dažkārt..indīgas ogas, vai sakne vai kkāda cita daļa..šajā gad segliņš makans, ir indīgs viscaur viss.

es gan nezināju par vērtīgo kosni,kas izrādās izmantojama izturīgu rīku gatavošanai(no tā cēlies anglskais nosaukums)...tad nu tā koksne arī indīga...vokā!

Tad man jābūt beigtai. :) Bērnībā nez cik šitos sagrauzās. Pie mājas auga un vēl tagad aug. Es arī vēl tepat.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #20 : 2017. gada 17. oktobris, 08:35:07 »
Holandē viens vietējais man pūlējās iestāstīt, ka smiltsērkšķi ir šausmīgi indīgi.  ;)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #21 : 2017. gada 17. oktobris, 08:37:25 »
Holandē viens vietējais man pūlējās iestāstīt, ka smiltsērkšķi ir šausmīgi indīgi.  ;)
Un Tu demonstratīvi norāvi dažas ogas un apēdi? :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #22 : 2017. gada 17. oktobris, 08:43:57 »
 :rofl: Protams nē. To varbūt būtu darījusi 12 gados.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2017. gada 17. oktobris, 10:22:01 »
Kāpēc ne? Es akurāt tā būtu izdarījusi, kā reiz demonstratīvi apēdu pāris svaigas čigānietes, par lielām šausmām kolēģei, kas vaimanāja, ka no tām suņusēnēm tūliņ būšu beigta un pagalam :D

A veceiropieši no dabas ir tik tālu, ka ēd tikai to, kas veikalā nopērkams. Kā stāstīja mana Dānijas paziņa - vīra vecāki ēd tikai veikala piparmētru tēju un veikala ābolus, tas nekas, ka pašu mazdārziņā piparmētra aug un āboli pa zemi sabiruši.  :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2017. gada 17. oktobris, 10:25:50 »
Es akurāt tā būtu izdarījusi, kā reiz demonstratīvi apēdu pāris svaigas čigānietes, par lielām šausmām kolēģei, kas vaimanāja, ka no tām suņusēnēm tūliņ būšu beigta un pagalam :D

šito redzot, es uzreiz zvanītu NMPD  :faint:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #25 : 2017. gada 17. oktobris, 10:44:44 »

šito redzot, es uzreiz zvanītu NMPD  :faint:

Un kamēr šie brauc, Tu mēģinātu reanimēt uz vietas, neskatoties uz sparīgu pretošanos? :D

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #26 : 2017. gada 17. oktobris, 11:10:49 »
Un kamēr šie brauc, Tu mēģinātu reanimēt uz vietas, neskatoties uz sparīgu pretošanos? :D

kvadru laikam nemēģinātu. Būtu bail atrauties  :scratch:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #27 : 2017. gada 18. oktobris, 13:11:41 »
Ragan.. bet salīdzināji, sevi un parastos mirstīgos :D es, ganjau atmestu pekeles ,ja apēstu tādu ogu  :rat:

bet tas, ka ēdamas lietas tirgo veikalā, neēdamās aug dārzos tas gan  :smile: ukijā pastaigā un šokējies no visa... ķirši darzos smukumam, pat pupas un kartupeļi smukumam. mums vecajā mājā bija aizkaimiņš kuram nezkāpēc vienmēr mazajā darziņā auga ēdamas lietas,kuras katru gadu novaca izmeta un pavasarī atkal stādija pa jaunam..... neko neēda... anafik tad stādiit? Iebadi vienu rozi un viņa tur būs mūžīgi mūžos. Vaverisa milzīgais valnuta koks arī tikai vāverēm... neviens,nevienu pašu riekstu nepaceļ.
Bet nu fakts, ka vinji nepazīst un neatšķir....koks ir vienkārši koks ..neatakarīgi ,kas tas par koku.
aaa bernam skolas avīzē bja informatīvais raksts par skolas teritorijā augošo pīlādzi.....:D ka lai neaiztiekot ogas, skolotāji nenesīšot atbildību par kāda reanimēšanu un hospitalizēšanu :D es vēl ilgi pēc tam meklēju informaciju..vai tiešām UKIjā ir kkādi speshel indīgie pīlādži :scratch:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ragana

« Atbilde #28 : 2017. gada 18. oktobris, 16:09:46 »
Eh...noķer zivtiņu, nobučo, palaiž, pēc tam iet un nopērk saldētu fileju veikalā.... :rat: Vismaz ķiršus varbūt strazdi notiesā. CVismaz putniem un vāverēm prieks.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #29 : 2017. gada 18. oktobris, 16:15:03 »
Šis rudens tiešām ir ļoti krāsains un skaists. Viņdien braucu mājās un skatos - mājai apkārt dzīvžogs no vilkiemābeles. Lapas nobirušas, palicis mellu krūmu čūkslājs, kuram visa augšpuse piebērta ar koši sarkanām ogām. Daiļums, ka jums saku.
Visus sakost!