Autors Tēma: Automašīnas iegāde ārpus LV  (Lasīts 6403 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Automašīnas iegāde ārpus LV
« : 2017. gada 18. oktobris, 12:29:11 »
Piktums ne par faktu, bet par iestāžu nekompetenci un prasību izvirzīšanu, kas, savukārt, balstīta nekompetencē.
varbūt es tups un neuztveru teikto /argumentu nav :D/

Gatavojos iegādāties automašīnu ārpus LV. Šajā gadījumā Igaunijā.
Zvanu uz CSDD, saucu parametrus un vēlos noskaidrot reģistrācijas izmaksas.
Vai automašīnai esot atbilstības apliecinājus? Jo ja tāda neesot, tad vajadzīga sertifikācija.
Bilstu, ka automašīna ir ražota Eiropas tirgum un to iepr.jaunu pārdevis attiecīgas markas dīleris Igaunijā.
Ja tā būtu kāda no vecajām ES valstīm, tad viss ok, bet EE ir jaunā valsts, tāpēc tāda prasība...
Tādā gadījumā pie win nr. plāksnītes esot jābūt papildus ciparu rindai, kas sākas ar burtu e..
Zvanu mašīnas pārdevējam Tas saka, ka viņam nekad tāds jautājums neesot uzdots. Tātatd pat ne hvz.
Dodos pie LV šīs markas dīlera. Tā un tā, man csdd prasa šito. Kur es to varu atrast?
Tie arī uz mani skatās ar aizdomām. Atkal pat ne hvz.
Šie saka ka pietiekot ar īpašuma apliecinājumu un ee teh.pasi.
Varbūt kādam pieredze?

Un vēl viens fuks..
Izrādās, ka man, lai tiktu līdz mājai un csdd ir jāmaksā 10 eiro dienā.
Auto nopērku sestdienā, pa ceļam ciemojamies, mājās braucam svētdien un uz csdd. Tricārs ka s puški.

Atslēdzies Bobs

Re: Automašīnas iegāde ārpus LV
« Atbilde #1 : 2017. gada 18. oktobris, 12:33:30 »
Nav ne mazākās nojēgas

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2017. gada 18. oktobris, 12:48:34 »
Jāpeisto citos forumos :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2017. gada 18. oktobris, 12:53:59 »
Te soli pa solim rakstīts, kas un kā. Gan jau pats izlasīji, bet ja nē:
https://www.csdd.lv/pirmreizeja-transportlidzekla-registracija-latvija/nepieciesamie-dokumenti

Atslēdzies Broms

« Atbilde #4 : 2017. gada 18. oktobris, 12:56:41 »
Te soli pa solim rakstīts, kas un kā. Gan jau pats izlasīji, bet ja nē:
https://www.csdd.lv/pirmreizeja-transportlidzekla-registracija-latvija/nepieciesamie-dokumenti

Izlasīju.
Bet galvenais un vienīgais jautājums ir par atbilstības apliecinājumu.
CSDD sūta uz sertifikacijas biroju, tie saka, kādām atzīmēm jābūt uz automašīnas. Ne dīleris, ne pārdevējs par to neko nezin..

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2017. gada 18. oktobris, 12:59:22 »
Tur bija minēts konkrēts telefons. Uz to mēģināju zvanīt? Vai tikai izziņām.
Man kaimiņš ieveda auto no Igaunijas, jāuzprasa viņam.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #6 : 2017. gada 18. oktobris, 13:04:27 »
Tur bija minēts konkrēts telefons. Uz to mēģināju zvanīt? Vai tikai izziņām.
Man kaimiņš ieveda auto no Igaunijas, jāuzprasa viņam.
Zvanīju. Tie arī teica, ka jābūt tam papildus kodam.
Auto ražot un pirmo reiz reģistrēts pirms 2012.gada. Igaunijā. Tātad iekļaujas grupā, kurai vajag uzrādīt apliecinājuma oriģinālu.

Būtu forši, ja kaimiņš varētu padalīties ar infu par birokrātijas līkločiem.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2017. gada 18. oktobris, 13:06:14 »
Sazvanīju kaimiņu. Kopumā reģistrējis kādas 5 no Igaunijas ievestas automašīnas, pēdējā pavasarī. Vajadzējis tikai pirkuma līgumu un parastos dokumentus, agregāta nr. salīdzināšana. Visas mašīnas ir izlaistas pēc 2001.gada.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2017. gada 18. oktobris, 13:11:41 »
Sazvanīju kaimiņu. Kopumā reģistrējis kādas 5 no Igaunijas ievestas automašīnas, pēdējā pavasarī. Vajadzējis tikai pirkuma līgumu un parastos dokumentus, agregāta nr. salīdzināšana. Visas mašīnas ir izlaistas pēc 2001.gada.
Tad sanāk, ka .irš gan csdd, gan sertificētāji.
.ukas, .dlas, .ļe :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #9 : 2017. gada 18. oktobris, 13:13:35 »

Paldies. Beidzot kāda reāla informācija.
Iepriekš man likās, ka es vienīgais izdomājis Igaunijā auto iegādāties :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2017. gada 18. oktobris, 13:15:59 »
Viņš brīnījās, jo nekas tāds netika prasīts.
Lai tev izdodas.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #11 : 2017. gada 18. oktobris, 13:20:01 »
Viņš brīnījās, jo nekas tāds netika prasīts.
Lai tev izdodas.

Un nav jau nekāda eksotika.
10. gada auto, kurš nopirkts jauns un piereģistrēts Igaunijā. Ar visām skatēm un apkopēm viss pārskatāms.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2017. gada 18. oktobris, 13:20:28 »
Izguglējās kkas tāds:
Ja automašīna ... nav sertificēta atbilstoši Eiropas harmonizētajām prasībām (ja uz obligātās izgatavotāja plāksnītes (uzlīmes) nav Eiropas tipa apstiprinājuma marķējuma), ko nosaka Direktīvas 70/157/EEK vai 2007/46/EK, tad, lai to varētu reģistrēt Latvijā pastāvīgi, jāveic atbilstības novērtēšana (sertifikācija) saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumos Nr.1494„Mopēdu, mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanas noteikumi” noteikto kārtību (turpmāk – sertifikācijas noteikumi).
Automobilim, kuram nav kopējā Eiropas tipa apstiprinājuma, šajos noteikumos ir paredzēta transportlīdzekļa individuālā apstiprināšana. Saskaņā ar šo kārtību, CSDD jāiesniedz iesniegums transportlīdzekļa individuālai apstiprināšanai, transportlīdzekļa tehniskais apraksts atbilstoši sertifikācijas noteikumu 4.pielikuma III sadaļas 2.nodaļas prasībām un testēšanas laboratoriju ziņojumus vai sertificēšanas institūciju izsniegtos atbilstības apliecinājumus atbilstoši sertifikācijas noteikumu 11.pielikuma II sadaļas tabulā minētajiem tehniskajiem normatīviem un 7.pielikuma II sadaļā minētajiem atvieglojumiem individuāli apstiprināmiem transportlīdzekļiem.
Detalizētāku informāciju varat saņemt, sazinoties ar CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas speciālistiem, zvanot uz tālr. 67025708.

Ja tā ir Eiropas tirgum ražota un no dīlera pirkta automašīna, nevis kkāds ar kuģi no Papua Jaungvinejas atvests dīvains pašgājējagregāts, gan jau tai ir tas marķējums.

P.S. Bet par tiem 30eur toč pī pī pī  :angry:  Nez, jelkur citās valstīs arī ir tāda h**ņa?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 18. oktobris, 13:31:24 no kvadra »

Atslēdzies Broms

« Atbilde #13 : 2017. gada 18. oktobris, 18:18:56 »
10 dienā..1000 gadā. Tā vietā, lai sakārtotu nodokļu politiku un TA un to kaut kā noliktu blakus valstu maksàjumiem, šādi cīnās pret auto reğistrēšanu EE vai LT.
Tiem jau sen ceļu nodoklies iekļauts degvielas cenā. Pie mums neatkarīgi vai gadā nobrauc 30 k km vai 30 km - maksa vienāda. Ap 120.
Ta izmaksas ar nedrīkst aiztikt. Tas tak riktīgs naudas pumpis.

Csdd. prasu vai jāmaksā..
Šie saka, ka ja auto reğistrēts ārvalstīs un to vada LV iedzīvotājs, tad jāmaksā.
Saku, ka ārvalstīs noņemts no uzskaites un pēc likuma LV jāveic reğistrācija 5 dienu laikā. Šie atkal... ārvalistīts reğistrētw..bla..bla..bla..
Papētīju to atļauju. Tu arī vārds uzvārds jānorāda. Tb, uz maiņām ar sievu braukt nevaram - sods 250 eiro.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2017. gada 18. oktobris, 21:13:32 »
Nu pag. Bet visi tie tipa "tikko no Vācijas", "tikko no Beļģijas" vai ta maksā par katru dienu 10eur, līdz kamēr tiek nopirkti? Ar viņiem taču kkā brauc - pie potenciālā pircēja atrādīties, vai da kaut uz CSDD lai piereģistrētu?  Kaut kā neticās.

Tas auto taču nebūs reģistrēts Igaunijā. Tas būs no uzskaites noņemts. Bezvalstnieks.

Un ko Raganas kaimiņš saka par tiem 10eur/dienā?