Autors Tēma: Automašīnas iegāde ārpus LV  (Lasīts 6400 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Automašīnas iegāde ārpus LV
« Atbilde #15 : 2017. gada 18. oktobris, 21:45:34 »
Nu pag. Bet visi tie tipa "tikko no Vācijas", "tikko no Beļģijas" vai ta maksā par katru dienu 10eur, līdz kamēr tiek nopirkti? Ar viņiem taču kkā brauc - pie potenciālā pircēja atrādīties, vai da kaut uz CSDD lai piereģistrētu?  Kaut kā neticās.

Tas auto taču nebūs reģistrēts Igaunijā. Tas būs no uzskaites noņemts. Bezvalstnieks.

Un ko Raganas kaimiņš saka par tiem 10eur/dienā?

Kvadra, nebrīnies!
Man viens paziņa "Rīgas Gaismā" strādā. Čalis stāsta, ka uzņēmuma auto braucis kko darīt (divas reizes) un, lai tiktu darbu veikšanas vietā, nācies pie Babītes izbraukt ārpus Rīgas, uzbraukt uz viadukta un nobraukt virzienā atpakaļ uz Rīgu. Tagad par Valsts galveno autoceļu lietošanu autotransportam ar pilnu masu virs 3000 kg ir jāpērk t.s. vinjete. T.i., Rīgas robežās to vinjeti neprasa, bet tikko esi ārpus Rīgas uz šosejas, tā ir jāmaksā. No Rīgas robežas līdz tam viaduktam ir laikam ... ??? nu, nepilns kilometrs ... Takšu čaļus poliči apturējuši un sodus izrakstījuši. EUR 150 katram, vai? Par to, ka 2 km pa tiem ūbersmalkajiem "Valsts galvenajiem autoceļiem" novizinājās. Normāli, ne? Minimālā vinjetes cena dienā ir EUR 6, to biš, džekiem vajadzēja piemaksāt 3 EUR par kilometru. :)  Un tās ir Rīgas gaismas mašīnas, kuras pēc definīcijas tikai pa Rīgu vizinās.

10 EUR dienā, - tā takš sīcene! :)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 18. oktobris, 21:53:36 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #16 : 2017. gada 20. oktobris, 22:40:04 »
Aga likumi ... es varu LV pārvietoties ar DE reģistrētu mašīnu Broms nē. Toties Broms var braukt ar LV reģistētu mašīnu DE, es nē.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2017. gada 23. oktobris, 06:43:00 »
Man papildjautājums: autoram laikam nav aktuāli, bet kā formēt līzingu, ja tāds vajadzīgs? Ja auto tiek pirkts pie dīlera, piemēram, EE (jauns vai lietots) - līzingu piedāvās EE bankas (gana daudzām bankām ir filiāles gan LV, gan EE) nerezidentam (vai nebūs afigennie %? ) vai tas tad laikus jānoskaidro un pieteikumi jāizsūta pa LV bankām. Līzinga firmas ar 7-8% nav aktuālas, jo bankām vajadzētu dot ar krietni mazāk %.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #18 : 2017. gada 24. oktobris, 09:37:23 »
Auto atgādāts, aplaistīts, piereģistrēts un TA izgājis. CSDD info telefoniski izsniedz nekorekti :)

Latvijā iebraucu Valga-Valka.
Kā apzinīgs pilsonis vēlos iegādāties atļauju ārzemēs reģistrētas automašīnas vadīšanai.
Izrādās, ka šo atļauju var iegādāties tikai darba dienās no 8.00 - 17.00.
A sods esot 150-450.
Inetam zona sūdīga. To atļauju es gribēdams nevaru nopirkt.
Nu ko, jābrauc tāpat.
Izdomāju, ka apturēšanas gadījumā spiedīšu uz izpratni vai, ja policists būs principiāls - līdz tiesai :)
Par laimi neviens interesi neizrādīja :)

Pēc tam dzirdēju, ka vietējie policisti esot cilvēcigi un ļoti labi saprotot, ka lkuma prasības ne vienmēr ir izpildāmas un "grēkāžus" palaižot ar mutisku brīdinājumu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #19 : 2017. gada 24. oktobris, 09:49:28 »
Piedzīvojumi beigušies? :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2017. gada 24. oktobris, 10:03:13 »
Auto atgādāts, aplaistīts, piereģistrēts un TA izgājis.

bet pašu galveno - kāda ir auto KRĀSA, tā arī nepateici... :(

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2017. gada 24. oktobris, 11:03:12 »
Brom, vai (kā šajās lietās absolūti nezinoša blondīne) varu lūgt sīkāk par procesu? Pie nopirkšanas tas tika Igaunijā reģistrēts uz Tava vārda ar to pašu igauņu numuru? Vai kkādu tranzīta? Kad kur formēji OCTU? Lai piereģistrētu to šeit, bija vajadzīga numuru salīdzināšana? Reģistrācijas maksa?

P.S. Apsveicu! Lai labi ripo!  :)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #22 : 2017. gada 24. oktobris, 11:34:38 »
Igaunijā pirku autoplacī.
Iedeva man igauņu tehnisko pasi un pirkšansas - pārdošanas līgumu igauņu valodā. Nācās ticēt, ka tas ir īpašumu apliecinošs līgums, nevis piem. 3 dienu nomas līgums :)
Maksāju skaidrā, jo ja gribētu caur banku, tad būtu jābrauc vēlreiz, kad nauda viņu kontā. Šis norēķinu veids arī ļāva labi cenu nokaulēt. Savos papīros viņi ierakstīja vēl mazāku cenu.
Uz viņu csdd nebraucām. Tā arī ar tiem pašiem igauņu nr. 2 dienas pa LV braukāju.
Ar šiem papīriem uz csdd nr. salīdzināšanu.
Nr.salīdzināšanā iedod vēl vienu špargalku. Ar visiem dokumentiem uz reģistrāciju. Kad nr izsniegti, var iegādāties octu. Pēc tam uz apskati.
Viss kopā aizņēma apt. 2h. Pie TA bija baigās rindas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #23 : 2017. gada 24. oktobris, 11:43:15 »
saprotu, ka var lietas darīt "kā visi" un var ļoti sarežģīt un pakļaut dažādiem riskiem  ;)   labi, ka viss labi, bet gan jau "spēle bija sveču vērta" un ietaupīji daudzus tūkstošus... 

Nemēģiniet šo (samaksa skaidrā, līgums nesaprotamā valodā utt.) atkārtot Lietuvā, Polijā, būs 100% zāģis...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #24 : 2017. gada 24. oktobris, 12:15:59 »
saprotu, ka var lietas darīt "kā visi" un var ļoti sarežģīt un pakļaut dažādiem riskiem  ;)   labi, ka viss labi, bet gan jau "spēle bija sveču vērta" un ietaupīji daudzus tūkstošus... 
Nemēģiniet šo (samaksa skaidrā, līgums nesaprotamā valodā utt.) atkārtot Lietuvā, Polijā, būs 100% zāģis...

Tur paziņa bija pircis auto, līdzi bija pāris augstas klases auto spečuki.
Skaidra nauda ļāva ietaupīt 4 ciparu skaitli.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 24. oktobris, 12:19:07 no Spārka »

Atslēdzies ragana

« Atbilde #25 : 2017. gada 24. oktobris, 12:32:15 »
Nu tad - poputnij tebe  :brauc:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #26 : 2017. gada 26. oktobris, 11:09:17 »
Viens neskaidrs moments man paliek - līdz reģistrācijai Latvijā tad iznāk, ka bez OCTAs esi braukājis?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #27 : 2017. gada 26. oktobris, 19:49:09 »
Viens neskaidrs moments man paliek - līdz reģistrācijai Latvijā tad iznāk, ka bez OCTAs esi braukājis?
Jā, līdz reģistrācijai braukāju ar igauņu nummuriem un bez OCTA. Igaunis vārdu turēja un EE no uzskaites noņēma tikai pirmdienas pēcpusdienā.
Līdz tam esot EE apdrošināsana.

Pēc CSDD konsultācijām pa info tālruni, likās, ka būs baigās klapatas ar papīriem. Realitātē - kā 2 pirkstus apslapināt :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #28 : 2017. gada 26. oktobris, 20:17:57 »
Aha, tad sanāk, ka braukāji ar vēl it kā igaunim piederošu auto un viņa apdrošināšanu, ja pareizi saprotu?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #29 : 2017. gada 26. oktobris, 20:25:17 »
Aha, tad sanāk, ka braukāji ar vēl it kā igaunim piederošu auto un viņa apdrošināšanu, ja pareizi saprotu?
Tā laikam sanāk. Tehniskā pase arī bija pie manis. Nr. salīdzinišanā kaut ko savā kompī paspaidīja un teica, ka viss kārtībā un var braukt uz reģistrāciju. Reģistrējot savāca gan igauņu tehn,pasi, gan nr.
Kā sapratu - ja viņš būtu no uzskaites noņemis ātrāk, tad sanāktu, ka es braucu bez jebkādas apdrošināsanas.