Man arī tas haštags uzreiz nepieleca. Vainstaina skandāls bija dzirdēts, bet ne haštags. Un jā, katru dienu detalizēti ziņām līdzi nesekoju.
Tas ir koks ar 2 galiem un man ir divējādas domas par to. Kkur jau ir taisnība tām, kas saka, ka kāpeč sievietes piekrita, bet patriarhāta uzspiesta audzināšan daudzām nāca jau no ģimenes, baznīcas utt, kur tā ir norma. Kāpēc klaigāt tagad? - Labi, ka beidzot vismaz kādai drosmes pietika. Kādi tad katrai atsevišķi varianti, lai ar to cīnītos? Tikai iet prom un 5 citas jau uz to vietu pretendē...
Un nē, mani tālāk kā verbāli aizskart neviens nav mēģinājis, līdz ar to likt tādu pat haštagu it kā nevaru. OK, ir redzēts mežā un parkā pa kādam virinātājam. Laikam mans naidīgais izskats tomēr vismaz vienā ziņā ir atmaksājies. Jo jā, jau sejā rakstīts: nenāc klāt, ka maukšu - olas šķīdīs... Bet tam ir cena: clv - arī ne tik perversi noskaņotie - uzskata par nedraudzīgu, lomas nedod utt...
Nav strauja karjeras kāpuma... viss jāizkasa ar zobiem un nagiem, nevis kāds iedod par "skaistām acīm" (vai ko citu).
Redz,vecim nav jābūt "draudzīgam" vai ar kādu jāguļ, lai virzītos pa karjeras kāpnēm kinoindustrijā vai politikā, vai daudzkur citur. Vecim pietiek labi darīt savu darbu. Sievietei ne tikai jābūt gudrai un talantīgai, bet vēl kādam "jāiepatīkas", lai virzītos uz priekšu. un tomēr jāstrādā tikpat labi vai vēl labāk par 50-80% no vīrieša algas.
Turklāt tā tiešām ir paaudzēm ilga "audzināšana" jeb defektu nodošana no paaudzes paaudzē, ka tā ir norma. Citas nevis atbalstīs kādu, kas saceļas pret to, bet steigs gūt kādu labumu: piemēram, pievākt viņas vietu pie jākļa režisora sāniem uz sarkanā paklāja...
Nesen īsfilmu festā redzēju ,ka Itālijā tikai 1980tajos gados atcelts baznīcas likums, ka sievietei jāpecas ar izvarotāju (jo gods tak laupīts), ja viņš to grib. Metode, kā piedabūt sevi precēt kādai, kas no laba prāta negrib... Arī pēc kādas vienas sarīkota skandāla, kad laikam arī pirmo reizi izvarōtājs ticis tiešām notiesāts (kgan likumi tātad jau bija) ar kkādu cietumsodu. Un gan jau arī bija citas, kas teica, ka ko nu tagad pēkšņi bļaustās, visu laiku taču bija OK... Tas ir vienīgais veids kā panākt jelkādas pārmaiņas.
No otras puses jebkuru vīrieša uzmanības izrādīšanu tūlīt uzskatīt par uzmākšanos arī nevajadzētu - tā ir otra galējība. Jo viņiem taču būtu jābūt aktīvajai pusei, pirmajiem jāiniciē (vēlamas) attiecības. Apkausiet vēl pēdējās turlupiņu iniciatīvas paliekas.
Tiem večīem, kas uzmākšanos darbā atbalsta, novēlu par priekšnieku aktīvu geju ar līdzīgiem uzskatiem