Autors Tēma: #Metoo  (Lasīts 66165 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Raimonds1

Re: #Metoo
« Atbilde #120 : 2017. gada 24. oktobris, 07:24:00 »
Šitas ir mājiens visiem izmantotājiem, ka
pat ja esi ebrejs
pat ja esi miljonārs
pat ja esi ietekmīgs un apbalvots industrijas darbonis
pat ja konkrēto aktrisi esi apgrābstījis pirms desmit gadiem

tas kaut kad nāks gaismā un nebūs smuki.
Viņiem tur ir kaut kāda pašiem sava dienaskārtība, kāpēc tieši tagad!
-------------------
Pāris raksti pārdomām
https://en.wikipedia.org/wiki/Harvey_Weinstein
http://satori.lv/article/esari
http://www.satori.lv/article/briesmoni-un-demoni

Atslēdzies Minne

« Atbilde #121 : 2017. gada 24. oktobris, 10:22:24 »
Es šo "lietu" uztveru plašāk - nevis Veinšteins vien, bet seksuālā vardarbība vispār. Holivuda, karjera caur gultu utml.,ir tikai viena no aisberga redzamajām pusēm, un par to tiešām vēl var strīdēties. Bet nožēlojami, ka daži šeit izliekas neredzam vai nesaprotam, ka zem ūdens atrodas vēl kas daudz bīstamāks

Atslēdzies daddy

« Atbilde #122 : 2017. gada 24. oktobris, 10:25:52 »
Es šo "lietu" uztveru plašāk - nevis Veinšteins vien, bet seksuālā vardarbība vispār. Holivuda, karjera caur gultu utml.,ir tikai viena no aisberga redzamajām pusēm, un par to tiešām vēl var strīdēties. Bet nožēlojami, ka daži šeit izliekas neredzam vai nesaprotam, ka zem ūdens atrodas vēl kas daudz bīstamāks

Kas tieši??
Runāsim atklāti - vai Tu katru vīrieti uzskati par potenciālu izvarotāju/apgramstītāju, jo katram ir krāniņš un divas rokas? ...būtu tikai piemēroti apstākļi...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #123 : 2017. gada 24. oktobris, 10:31:06 »
vai Tu katru vīrieti uzskati par potenciālu izvarotāju/apgramstītāju
Te, diemžēl, vietā būs teiciens par darvas karoti..

Atslēdzies daddy

« Atbilde #124 : 2017. gada 24. oktobris, 10:46:09 »
Te, diemžēl, vietā būs teiciens par darvas karoti..

derēs arī teiciens par cūciņu, kura vienmēr dubļus atradīs... :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #125 : 2017. gada 24. oktobris, 10:56:35 »
Runa jau nav par visiem vīriešiem, bet mērģļiem. Konkrēti "Touching somebody's buttocks, for example, is sexual assault and punishable by five years in prison and a €75,000 fine" - tas ir par Franciju jau gadus 2 atpakaļ. Info tiem, kas domā, ka apgramstīšana nav nekas nosodāms. Un Francija jau nav nekādā ellē ratā nekurienē, tepat vien "pie mums". Ar tādu attieksmi pret harasmentu kā te dažiem, to sagaidīsim jau pavisam drīz Rīgas transportā. Mums vajag "no-zone" sievietēm? Acis atveriet.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #126 : 2017. gada 24. oktobris, 11:11:30 »
derēs arī teiciens par cūciņu, kura vienmēr dubļus atradīs... :)

Tas nu bija totāli garām, daddy, ja vien Tu īpaši metaforiski neaprakstīj viktīmo uzvedību, kas tomēr ir neapzināta, ieaudzināta vai noteiktu apstākļu ietekmē veidojusies

Vai šo pašu tekstu vari pateikt, piemēram, Broņai, kura seksuālu uzmākšanos jau kā bērns piedzīvojusi vai arī man, kuru (neatceros, vai maz jau skolā gāju, ja gāju, tad sākumklasītēs) regulāri mājas kāpņutelpā pārķēra kaimiņš, kurš mani apgrābstīja TUR? Un zini, vēl atceros gadījumu pamatskolā, kur stundas laikā solabiedrs man iebāza savu roku kājstarpē. Kkur taču viņš, mazs bērns būdams bija noskatījis, ka tas ir ok.

Tu, visticamāk, negribēsi to zināt, bet ļoti droši apgalvoju, ka Tev apkārt ir daudz sieviešu ar līdzīgu pieredzi

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #127 : 2017. gada 24. oktobris, 11:16:54 »
Tāpēc vīrietim ir jānodrošina, lai viņa sievietes vienas pašas vēlos vakaros apkārt nevazātos... 101 veids kā to panākt...
Kārtējais stereotipiskais uzskats, ka attiecīgie gadījumi notiek tikai vakaros un tumsā. Un ko tu iesaki darīt, ja jāiet/jābrauc pēc piena vai uz treniņu, bibliotēku, kino, pie friziera utt? DIENAS laikā!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #128 : 2017. gada 24. oktobris, 11:23:37 »
PSC ar jums...  :faint: :faint:

Minne - ja Tu saprati, kas notiek... KĀPĒC Tu par to kaimiņu nestāstīji mammai, tētim, onkulim, da kaut skolotājai?? Arī tik pēc Vainšteina uz metoo nots atklāsme jeb drosme uzradās? Nožēlojami...

Nomade - ja Tev DIENAS laikā bail iet/braukt pēc piena vai uz treniņu, bibliotēku, kino, pie friziera utt., ka kāds bruks virsū un nu tik gramstīs, tad ar steigu mani dzīvesvietu!! 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #129 : 2017. gada 24. oktobris, 11:26:24 »
Par maz, daddy, zini un, kā redzu, par maz ko saproti, lai te kādu nosodītu. Jā, sagaidīju Veinšteinu un atskrēju uz Forumu Tev uz pleca paraudāt  :sarcasm: Tiešām nožēlojami.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #130 : 2017. gada 24. oktobris, 11:31:24 »
...jā, tā izskatās, ka daudz kas paliek nezināms...

ja jūs mīļās meitenes, sievietes, mātes un meitas par šo kautrīgi klusējat (KĀPĒC??!!) tad tiešām jums neviens palīdzēt nevar...
ja es uzzinātu, ka manam bērnam kāds kaimiņš nepiedienīgas piezīmes izsaka, es ar viņu "aprunātos" kā vīrietis ar vīrieti... ja viņš būtu rokas palaidis, tad tā būtu pavisam cita "saruna"... 

man lielā meita pasūdzējās par stalkeri...arī jau sākās nevaionīgi, kurai gan meitenei uzmanība nepatīk...bet tad vienā brīdī piegriezās un pasūdzējās. novaktēju, parunājāmies, pārsimtgramu asiņu šim nolaidu, vairāk nav rādījies...

sīkā, savukārt sūdzējās, kā viņas ar draudzeni mēģinājuši mašīnā ievilkt... 2os naktī, kad jaunkundzes reibumā "planēja" pa mikrorajonu... godīgi pateicu - tā jums vajag, neizaiciniet likteni...ņemiet taksi un brauciet mājās, nevis pa ielām vazājaties... 

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #131 : 2017. gada 24. oktobris, 11:41:44 »
Redzi, daddy, ne visām ir tā paveicies ar lielu, drosmīgu un saprātīgi domājošu tēvu/vīrieti/draugu, kurš varētu aizsargāt/parūpēties/atriebt...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #132 : 2017. gada 24. oktobris, 11:47:29 »
nu nezinu... brīžiem šķiet, ka tā ir mentāla problēma, paaudzēs mantojama... bet tas ir cits stāsts... tāpat kā stāsts par komunikāciju ģimenē...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #133 : 2017. gada 24. oktobris, 11:52:10 »
Daddy, tur jau šīs metoo akcijas sāls - iedrošināt runāt.  Nevajag jau koncentrēties uz to, ka tas notiek Holivudā - Holivuda ir iespēja radīt troksni un tapt sadzirdētam.
Nesaprotu, ka tur tik nesaprotams.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #134 : 2017. gada 24. oktobris, 11:54:35 »
daddy nupat uzskatāmi nodemonstrēja tipisku mūsu sabiedŗības modeli - seksuālajā vardarbībā vainot upuri. Arī tas ir viens no iemesliem, kādēļ sievietes izvēlas klusēt. Esmu lasījusi, ka tikai 1 no 3 sievietēm par notikušo kādam izstāsta