Autors Tēma: #Metoo  (Lasīts 66184 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Raimonds1

Re: #Metoo
« Atbilde #330 : 2017. gada 28. oktobris, 23:08:19 »
Nu bet protams, ka jauki vīrieši izpildās jauki.

Tomēr nav īsti skaidrs, kas būtu jāsaka pusaudzei, kur iecerējusi doties zaļumos ar mazpazīstamu kompāniju - atļaut braukt labticībā, ka viņi nedrīkst neko sliktu darīt un ja, kas vainīgi būs viņi vai arī tomēr ieteikt(aizliegt) doties uz tādu pasākumu, loģiski saprotot, ka tur viss kas var notikt.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #331 : 2017. gada 28. oktobris, 23:10:08 »
Tu esi kursā, ka pulsu pārbauda uz rokas vai kakla, ar pāris pirkstiem, nevis ar pilnu sauju kājstarpē?

Un tu esi kursā par piedzērušas sievietes jaušām un nejaušām kustībām? Un visādiem skatu leņķiem un visādām tantēm un onkuļiem, ko viņi tur redz un ko ne?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #332 : 2017. gada 28. oktobris, 23:11:08 »
Spārka - padomāju. Un nekas nemainās. Dzērums nav attaisnojums. Ja nevari pieņemt būtiskus lēmumus dzērumā - nedzer! Neviens jurists neatsauks darījumus, līgumus, bankas pārskaitījumus utml ar attaisnojumu - ai, to es dzērumā! Nav labi izmantot, bet ar šādu izmantošanas iespēju jārēķinās.
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #333 : 2017. gada 28. oktobris, 23:13:33 »
Spārka - padomāju. Un nekas nemainās. Dzērums nav attaisnojums. Ja nevari pieņemt būtiskus lēmumus dzērumā - nedzer! Neviens jurists neatsauks darījumus, līgumus, bankas pārskaitījumus utml ar attaisnojumu - ai, to es dzērumā! Nav labi izmantot, bet ar šādu izmantošanas iespēju jārēķinās.

Dzērums nav attaisnojums kam? Netikt izvarotai?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #334 : 2017. gada 28. oktobris, 23:14:25 »
Minne- lasi augstāk.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #335 : 2017. gada 28. oktobris, 23:15:17 »

Tomēr nav īsti skaidrs, kas būtu jāsaka pusaudzei, kur iecerējusi doties zaļumos ar mazpazīstamu kompāniju - atļaut braukt labticībā, ka viņi nedrīkst neko sliktu darīt un ja, kas vainīgi būs viņi vai arī tomēr ieteikt(aizliegt) doties uz tādu pasākumu, loģiski saprotot, ka tur viss kas var notikt.
Kas tur nav skaidrs?!  Aizslēdz durvis; uzmani maku; nešķērso ielu tuvu braucoša auto priekšā; domā līdz, ko dari un ar ko kopā! Sargi sevi, jo visādu kretīnu papilnam!

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #336 : 2017. gada 28. oktobris, 23:18:41 »

Raimondam, kas ir palaidis garām. Maruu ir meitene no neabvēlīgas ģimenes. Viss sliktais, kas ar kādu varēja notikt, varēja notikt ar mani. Nav tā, ka nekas nenotika. Viena no spilgtajām atmiņām ir kaimiņu Koļonkulis, kurš iedomājās paaicināt mani pasēdēt klēpī un es tad vēl nedomāju nekā ļauna. Bet rociņa onkam lēnītēm un mērķtiecīgi slīdēja uz to pusi, kur nevajag, tāpēc man neizturami savajadzējās pačurāt. Ar to stāsts arī beidzās. 25 gadus vēlāk šeit ir pirmā vieta, kur es to vispār pieminu. Man tas neatstāja traumu - tikai radija nepatiku pret Koļonkuli. Un te nu man gribētos pateikt, ka tas, kā es augu, tā nav norma. Norma ir kad bērns neatkarīgi no dzimuma jūtas droši, var izrunāt lietas, ko domā, kāda pieredze utt.
Ja ir jālaiž pusaudzi zaļumos, viņai ir jāprot sevi aizstāvēt no idiotiem un jāzina, ka par visu, ko viņai nodarija bez pašas piekrišanas, ir jāvēršas policijā.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #337 : 2017. gada 28. oktobris, 23:20:14 »
Neviens jurists neatsauks darījumus, līgumus,
Pārskaitījumus ne, bet pārējam ir attiecīgi likumi. Atsauks.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #338 : 2017. gada 28. oktobris, 23:21:01 »
Testa nolūkos es īsi pārstāstīju šo diskusiju S k-gam. Nu, tik smalki nav, viņš man nejautā katru reizi - vai tu TIEŠĀM to gribi. Bet, redzot, ka esmu saaukstējusies vai samiegojusies, vai vēl sazin kas - papaijās un "neuzmāksies".
Par apgrābstīšanu publiskās vietās viņš  teica - vajag kliegt un sist. Man nav tādas pieredzes, nezinu.
Par reālu izvarošanas pieredzi mēs laikam te nerunāsim.
Bet šīs diskusijas sakarā es sāku nožēlot katru reizi, kad esmu smējusies par seksistiskām anekdotēm (piem., priekšnieks/sekretāre/minets).
Ar katru reizi, kad mēs tai manis latviskotajā piramīdā izpaužamies/pieļaujam izpausties zemākajā līmenī (attieksme, nicināšana, rupjas anekdotes), tas ļauj tiekties uz augšējo līmeni (vardarbība, izvarošana).

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #339 : 2017. gada 28. oktobris, 23:21:44 »
... un jāmāk adekvāti uzvesties.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #340 : 2017. gada 28. oktobris, 23:22:01 »
Minne- lasi augstāk.

"Attaisnojums" te diez vai būs īstais vārds

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #341 : 2017. gada 28. oktobris, 23:23:31 »
Tur jau ir tas velns, kas paslēpies detaļās.
Jābūt tā.
Bet ir tā.
Tāpēc jādomā un jāvērtē pēc situācijas.

Nevis jābūtībā jāpiemaujas un pusplikai jāplanē pa maskačku un visām jāmāca, ka, ja kas, vainīgi būs VIŅI!
Protams, ka viņi būs vainīgi!
Jo visi veči nav jauki!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #342 : 2017. gada 28. oktobris, 23:28:18 »
Maruu - neatsauks vis. Un par miesas bojājumu nodarīšanu vai ko citu sauks pie pilnas atbildības. Cita lieta, ja pierādīs apzinātu sazāļošanu vai apdzirdīšanu, bet tas jau cits stāsts.
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #343 : 2017. gada 28. oktobris, 23:31:55 »
Ā, nē, tā es nedomāju. Dzērumā pateikts "jā" arī ir "jā".
Es skatījos vienu diskusiju, kur ļoti smalki sprieda, kad cilvēks var apstiprināt piekrišanu seksam. Bija tiesu procesu piemēri. Vīrietis invalīds, apgrūtinātas saziņas iespējas. Speciāliste šādiem gadījumiem ilgu laiku palīdz viņam sazināties ar ģimeni. Līdz vienudien paziņo - mēs ar jūsu dēlu mīlam viens otru, mums ir sekss, gribam precēties. Notiesāja viņu. Jo it kā nebija skaidrs - ir vīrietis apstiprinājis piekrišanu vai nav. Tiesa nolēma, ka viņš nevarēja apstiprināt.

Atslēdzies itta

« Atbilde #344 : 2017. gada 28. oktobris, 23:32:10 »
Secinaajums man ir viens, ka vecaakiem ir jaamaak kaa puikaam taa meiteneem pareizi izskadrot lietu kaartiibu un jaaiemaaca veseliigu attieksmi pret lietaam, tai skaitaa kaa riikoties, ja riiciiba nav pienjemama, jo "nee" arii vajag maaceet pateikt taa, lai pielec un ja nevar citaadi tad pamatojot ar sominju vai ko citu...
Vai arii, atrast veidu, kaa gudri pamest netiikamo kompaaniju...
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 28. oktobris, 23:39:35 no itta »
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...