Autors Tēma: #Metoo  (Lasīts 66212 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: #Metoo
« Atbilde #375 : 2017. gada 29. oktobris, 00:24:13 »
Kkad iepriekš jau minēju, ka te lielie bļāvēji saskata tikai aisberga virsotni. Bet ne velti seksuālie noziegumi tiek dēvēti par "klusajiem", jo oficiāli reģistrēto noziegumu skaits šajā jomā ir salīdzinoši mazs. Pētījumi liecina, ka reālie skaitļi ir krietni lielāki.

Nav vienkārši par notikušo runāt, tas ir traumatiski un intīmi.  Arī tādas attieksmes dēļ, kā te pauž daži diskutētāji. Tādēļ daudzas sievietes klusē

Atslēdzies Minne

« Atbilde #376 : 2017. gada 29. oktobris, 00:25:06 »

Analoģiju ar zādzību Minne aizsāka, - es tikai atbildēju.

Nē, neuzmanīgi lasīji. Analoģiju ar zādzību Camma aizsāka - es tikai atbildēju

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #377 : 2017. gada 29. oktobris, 00:26:38 »
Noziegums pret personu. Upura vainošana. Un tad arī cietušās, kam ir pilns pamats vērsties tiesā, to nedara. Jo - upura vainošana. Padomājiet.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #378 : 2017. gada 29. oktobris, 00:31:40 »
Noziegums pret personu. Upura vainošana. Un tad arī cietušās, kam ir pilns pamats vērsties tiesā, to nedara. Jo - upura vainošana. Padomājiet.

Vai daudz tiek prasīts, lai nevainotu? Ja sieviete nav devusi ne mazāko iemeslu, tad es esmu viņas pusē, bet vai vienmēr tā ir? Nu, re, - pietiek noskatīties tos Minnes un Betijas ieliktos video, un vājākiem prātiņiem jau spriedums ir gatavs: "eju, kur gribu", "dzeru, cik/ko gribu", un, ja kas notiks, vainīgi būs 100% citi, jo tajā video kkāda sieviete tā teica. Tālākajos, manis ieliktajos video, es parādīju, kā mēdz uzvesties un izskatīties sievietes, kuras vadās pēc Betijas deklarētajiem principiem. Un kā? Viņas uzvedas tā, lai neizvarotu?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 29. oktobris, 00:39:46 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #379 : 2017. gada 29. oktobris, 00:38:12 »

Vai daudz tiek prasīts, lai nevainotu? Ja sieviete nav devusi ne mazāko iemeslu, tad es esmu viņas pusē, bet vai vienmēr tā ir? Nu, re, - pietiek noskatīties tos Minnes un otras diskutētājas ieliktos video, un vājākiem prātiņiem jau spriedums ir gatavs: "eju, kur gribu", "dzeru, cik/ko gribu", un, ja kas notiks, vainīgi būs 100% citi, jo tajā video kkāda sieviete tā teica.

Akk, Zigi, ja nepiesienas niansēm un nekalda matus par konkrētās blogeres izteiksmes veidu, būtība taču tur bija skaidri uztverama, vai tad ne?

Un atradīsies nākamie, kuri strīdēsies par "Ja sieviete nav devusi ne mazāko iemeslu" interpretāciju. Bet likumam tā kā būtu jābūt nepārprotamam un dažādi neinterpretējamam?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #380 : 2017. gada 29. oktobris, 00:39:33 »
Tas ir sistēmiski. Nedrīkst izvarot vai aizskārāt vispār nevienu (vīrieti, sievieti, bērnu) un vispār nekad. Cilvēka cieņa ir neaizskarama, to saka visas konstitūcijas un visas hartas, un veselais saprāts varbūt arī (?)
Pasakot, ka varbūt tomēr varēja izvarot to sadzērušos būtni (kas joprojām ir pretlikumīgi, tikai Tev nez kāpēc liekas attaisnojami) Tu jau esi ceļā uz domu, ka jebkura sieviete pati ir vainīga, ja kaut kas ar viņu ne tā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #381 : 2017. gada 29. oktobris, 00:43:06 »
Akk, Zigi, ja nepiesienas niansēm un nekalda matus par konkrētās blogeres izteiksmes veidu, būtība taču tur bija skaidri uztverama, vai tad ne?

Un atradīsies nākamie, kuri strīdēsies par "Ja sieviete nav devusi ne mazāko iemeslu" interpretāciju. Bet likumam tā kā būtu jābūt nepārprotamam un dažādi neinterpretējamam?

Strīds šeit ir par iespējamo atbildības sadalījumu. man ir pretenzijas pret to, ka 100% un vienmēr tiek uzkrauta vīrietim. Blogeres nebūtiskais izteiksmes veids bija radikāla deklarācija par to, ka jebkurā gadījumā bez variantiem 250% vainīgs ir vīrietis, tam es piekrist nevaru.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #382 : 2017. gada 29. oktobris, 00:48:35 »
Tas ir sistēmiski. Nedrīkst izvarot vai aizskārāt vispār nevienu (vīrieti, sievieti, bērnu) un vispār nekad. Cilvēka cieņa ir neaizskarama, to saka visas konstitūcijas un visas hartas, un veselais saprāts varbūt arī (?)
Pasakot, ka varbūt tomēr varēja izvarot to sadzērušos būtni (kas joprojām ir pretlikumīgi, tikai Tev nez kāpēc liekas attaisnojami) Tu jau esi ceļā uz domu, ka jebkura sieviete pati ir vainīga, ja kaut kas ar viņu ne tā.

Spārka! Nu, kas tā par nemodi, - likt citu galvās domas un uzskatus, kuru tur nav? Jā, pretlikumīgi. Un tagad pēc analoģijas ... Lielveikalā maizes kukuli nozaga cilvēks, kurš 10 dienas nebija neko ēdis ... Nosodīsim? Likums ta' pārkāpts, ne? Un tas kukulis pat ārpusē zemē nemētājās. Un tagad - par izvarošanām! Es neattaisnoju, nevajag pārprast! Es tikai modelēju situāciju ... Čalim ar sievietēm neveicas, seksa nav ... neviena virsū neskatās, bet te pēkšņi ... viena manāmi iereibusi, pliku ... dzied dziesmu par lielu ... manī. Ko saka priekšā tālāko notikumu loģika? Un, ja čalis arī pats vēl drusku ieķēris? T.i., konkrētajā gadījumā tā sieviete ir uztverama kā kukulis, kurš mētājas zemē lielveikala ārpusē. Un tā ir sievietes izvēle pasniegt sevi tā.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 29. oktobris, 01:01:55 no Zigfrids »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #383 : 2017. gada 29. oktobris, 00:53:11 »
Nē, te neviens nešaubās, ka vardarbība ir sodāma.
Bet veselais saprāts saka, ka ne Minne, ne Spārka, ne Camma nebāzīsies pusplikas vai plikas muslimu bēgļu nometnēs. Vai tomēr mēģināsim - ar hartu pār galvu un tāpēc, ka tā gribās un likums mūsu pusē? Dabūja vāclande izbaudīt ziemsvētku izklaidi pāris gadus atpakaļ - vot tur vajadzēja nošaut bez tiesas nabaga vardarbīgos bēglīšus. Bet par to gan klusums, šā tā kaut ko pabuhņīja un izbeidzās likumdošana...Un nedomāju, ka aizskartās meitenes bija pieļurbājušās vai puskailas. 
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #384 : 2017. gada 29. oktobris, 07:42:21 »

Spārka! Nu, kas tā par nemodi, - likt citu galvās domas un uzskatus, kuru tur nav? Jā, pretlikumīgi. Un tagad pēc analoģijas ... Lielveikalā maizes kukuli nozaga cilvēks, kurš 10 dienas nebija neko ēdis ... Nosodīsim? Likums ta' pārkāpts, ne? Un tas kukulis pat ārpusē zemē nemētājās. Un tagad - par izvarošanām! Es neattaisnoju, nevajag pārprast! Es tikai modelēju situāciju ... Čalim ar sievietēm neveicas, seksa nav ... neviena virsū neskatās, bet te pēkšņi ... viena manāmi iereibusi, pliku ... dzied dziesmu par lielu ... manī. Ko saka priekšā tālāko notikumu loģika? Un, ja čalis arī pats vēl drusku ieķēris? T.i., konkrētajā gadījumā tā sieviete ir uztverama kā kukulis, kurš mētājas zemē lielveikala ārpusē. Un tā ir sievietes izvēle pasniegt sevi tā.
u

Super attaisnojums...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #385 : 2017. gada 29. oktobris, 09:12:22 »

:faint:
Salīdzināji arī. Vajadzību ēst, kas ir izdzīvošanas pamats ar vēlmi iebāzt savu desiņu ... Par to jau es iepriekš teicu - kas Tev liek domāt, ka dzied par Tevi?

Par šeit minēto pāriešanu uz personālijām. Psiholoģijā ir tāda teorija, ka cilvēks , kurš spēj attaisnot noteiktos apstākļos veiktu noziegumu, dara to tādēļ, ka šādos apstākļos spētu attaisnot sevi to darām - nejustos kā noziedznieks. Tātad, ja Zigis runā par situāciju, kurā piedzērusies sieviete vārtās pa zemi un šo sievieti izmanto vīrietis, kuram ilgstoši nav bijis seksuāla kontakta ar sievieti, viņš spētu to izdarīt pats, ja viņam būtu tādi apstākļi (Tā nav tikai teorija, es šo bērnībā esmu atskatijusies - gan zagļus, kas iet zagt, jo ēst nav ko, gan citus tādus noziedzniekus). Kas, starp citu, ir pretrunā ar paša Zigīša izteikumiem, ka vīriešiem sievietes nevajadzēs, viņi taču var iztikt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #386 : 2017. gada 29. oktobris, 09:40:44 »
Man liekās, ka nevajag te pievilkt psiholoģiju un teoriju. Kur tādā gadījumā Tu iebāztu mani? Piedzērušu atļurbenes veču filmētājos?
Uz ko kurš no mums spējīgs attiecīgos apstākļos, to var tikai zīlēt. Un vispār - visi te zagļi, izvarotāji un slepkavas - īpaši jau sievietes! Vismaz pēc vārdiskas agresijas spriežot.
Visus sakost!

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #387 : 2017. gada 29. oktobris, 10:12:40 »
Definēsim jēdzienus - attaisnot noziegumu, vaina, viktimoloģiska uzvedība, dažādu cilvēku dažāda domāšana, uztvere un rīcība, prātīga rīcība, ņemot vērā realitāti un jābūtības filozofija.

Visiem nevar ieskaidrot, kas ir slikti un kas ir labi. Tāpat kā sievietēm - skaidro un māci, cik gribi.
Sieviete aizgāja uz bāru atpūsties, drusku paflirtēja ar pāris džekiem, pacēla sev pašapziņu pēc sāpīgas šķiršanās, džekiem lika saprast, ka vairāk neko nevēlas un devās mājup un visi džeki tos saprata - vēlamā izteiksme. Tie divi džeki visu saprata un viens no viņiem uzsāka flirtu ar citu, otram rīt darbs, tas izsauca taksi un aizbrauca mājās, bet kāds trešais izdomāja ko citu un sekoja tai sievietei, ja jau šī reiz atļaujas flirtēt un ķircināties, tad taču ir pieejama arī viņam - diezgan reti, bet pilnīgi iespējama realitāte.
Vai drīkst turpināt apspriest konsekvences pavedinošai uzvedībai un šādam pašapziņas celšanas pasākumam, ja telpā ienāk radiniece, kurai ir bijusi slikta pieredze? Vai visiem ir politkorekti jāpieraujas un jāizvairās izteikt jebkādas domas un apgalvojumus, no kuriem varētu nolasīt domu, ka pats upuris reizēm varēja uzvesties savādāk.
Sēž viesībās kompānija, ienāk mātesmeita, kas grib vakarā izklaidēties un saka mammai, ka ies uz garāžu ar mazpazīstamiem džekiem paklausīties mūziku. Kas jāsaka tai meitai?! Publika sāk uzdot jautājumus, kas tie par džekiem, vai ir pazīstami, neviens viņus nepazīst, kur tā garāža, noskaidrojas, ka meita neko ne zin, ne pazīst un vienojas kopīgā dziesmā, ka nevar, nu nevar iet uz tādu pasākumu tā meita. Te atveras durvis un ienāk radiniece ar sliktu pieredzi. Vai publikai uzreiz ir jāpieraujas un jāapklust un jāsaka - ej, meitiņ, ej, izklaidējies, lai tikai tai radiniecei nerastos sāpīgas asociācijas vai varbūt abos gadījumos sabiedrībai a priori jāpieņem, ka starp viņiem var būt sievietes ar sliktu pieredzi un vispār jāizvairās izteikt šādus te apgalvojumus, kas kaut attāli mudina domāt, ka reizēm tā sieviete ari varētu padomāt, ko dara.
Trešā situācija. Sēž bariņā pareizās jābūtības ideoloģijas dāmas, tā pati mātesmeita ar savu jautājumu, nekādu precizējošu jautājumu, atbilde - ej un izklaidējies, ko darīt mazākumā esošam vecim vai dāmai, kas gribētu teikt, ka var sanākt slikti?
Nu nesanāca slikti, jābūtības kompānija apmierināta.
Sanāca slikti - jel ko sapratīs un nožēlos, ka nepateica - neej tur?! Vai atkārtos mantru - viņi nedrīkstēja neko tādu darīt! Sieviete taču nav vainīga!

Nu nav vainīga, bet konkrētajā gadījumā iespēja neiet taču bija? Tā nav vaina vai ne vaina, tā ir savādāka, gudrāka rīcība! Ups, sanāca, ka viņa ir muļķe!
Kā lai korekti pasaka, ka vienai rīcībai ir vienas sekas un citai rīcībai ir citas sekas, nevienu pie tam nevainojot????!
Vai paveicās ar večiem, kas saprata - ja reiz nē, tad nē. Vai arī situāciju un apkārtējo kompāniju. Var nepaveikties. Vai jaunai nepieredzējušai meitenei ir jāstāsta par tādu iespējamību vai arī pietiek ar to video un tik dragā uz priekšu ar savu pārliecību? Situācijas ir visādas un dažas varēja nebūt.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 29. oktobris, 10:21:31 no Raimonds1 »

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #388 : 2017. gada 29. oktobris, 10:23:42 »
Man liekās, ka nevajag te pievilkt psiholoģiju un teoriju. Kur tādā gadījumā Tu iebāztu mani? Piedzērušu atļurbenes veču filmētājos?
Uz ko kurš no mums spējīgs attiecīgos apstākļos, to var tikai zīlēt. Un vispār - visi te zagļi, izvarotāji un slepkavas - īpaši jau sievietes! Vismaz pēc vārdiskas agresijas spriežot.
Tiem, kas nelasa uzmanīgi - šī teorija tiešām strādā praksē un tie nav tādi atsevišķi reti gadījumi. Cilvēki tā dara - zog, jo gribas ēst, ir tādi, kas sit otram pie kādiem apstākļiem un neuzskata sevi par varmākām, ir kas noslepkavo otru un vēl pasaka "viņš pats uzprasījās". Starp citu, šī teorija attiecas ne tikai uz noziedzniekiem. Mums ir pieņemamas tādas darbības, ko mēs spētu darīt nejūtot sirdsapziņas pārmetumus. Tepat tēmas sākumā tas ir redzams - viena daļa uzskata, ka maita ir producents, kas piedāvā izvēli, kurai sievietes piekrīt, citi - ka sievietei tomēr bija iespēja pateikt "nē" un nekas ar viņu nebūtu noticis. Mēram pēc tā, vai mums būtu vai nebūtu pieņemami pašiem kādā noteiktā situācijā attiecīgi rīkoties. To, ka konkrēti Tev vardarbība liekas pieņemama, esmu ievērojusi arī diskusijās pirms šīs, līdz ar to neredzu jēgu turpināt konkrēti Tev skaidrot, kāpēc tas nav ok. Kā sacīt - vecu runci nepārmācīsi.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #389 : 2017. gada 29. oktobris, 10:23:45 »
Tēma nav "zinātne par upuriem".
Tēma ir #esarī.

Ir noticis kaut kas slikts, un sievietes ar šo pieredzi dalās.
Doma ir - neklusēt, tu neesi viena. Tev bija un ir tiesības uz savu ķermeni un uz cieņu. Un katrs noklusēts un/vai attaisnots varmācības gadījums dod zaļo gaismu nākamajiem.

Ko darīt, kā sevi pasargāt, kamēr pasaule vēl nav kļuvusi ideāla ( :) ) - tas ir tas, par ko Camma runā. Jo, jā, patiesi, nevajag radīt riskantas situācijas. Viktimoloģija.