Autors Tēma: Tauvas josla  (Lasīts 4163 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Tauvas josla
« Atbilde #15 : 2017. gada 27. oktobris, 08:14:35 »
ziemā te viena medijos publicējās, kas bija ieņēmusi galvā, ka kkādi 300 km viņai jānoiet pa Igauniju. Neko, nogāja. Bet visulaik čīkstēdama, cik vissirslikti

Atslēdzies tex

« Atbilde #16 : 2017. gada 27. oktobris, 08:59:47 »
Kāpēc neviens neko?? Varbūt jāsākt kasīties?
sāc! citi tādi bradātāji būs pateicīgi.
Un jā, ko ar ūdens līmeņa svārstībām, ka tauvas josla var būt applūdusi pavasaros un rudeņos...

Atslēdzies dip

« Atbilde #17 : 2017. gada 27. oktobris, 09:04:27 »
sāc! citi tādi bradātāji būs pateicīgi.
Un jā, ko ar ūdens līmeņa svārstībām, ka tauvas josla var būt applūdusi pavasaros un rudeņos...

Jāsagaida attiecīgs noskaņojums. Un jāpapēta likumi. Un jāuzdod daži nevainīgi jautājumi pašvaldībām. Pie attiecīga noskaņojuma es varu izvilkt kara un taisnības darbarīku  :fryingpan:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #18 : 2017. gada 27. oktobris, 11:06:10 »
Jāsagaida attiecīgs noskaņojums. Un jāpapēta likumi. Un jāuzdod daži nevainīgi jautājumi pašvaldībām. Pie attiecīga noskaņojuma es varu izvilkt kara un taisnības darbarīku  :fryingpan:

Ja ir noskaņojums, tad DARI... pie viena varēsi pacīnīties ar nepiesietiem suņiem u.c. mājdzīvniekiem

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2017. gada 27. oktobris, 19:28:05 »
Baltezerā skauģi viņus čakarē, citur visiem pofig. Es jau nu gan neietu slamstīties gar privātīpašumu žogiem, kas man tur meklējams, pat ja 10 m būtu vaļā

Bobi, vai es pareizi sapratu, ka Tu domā, ka likuma neievērošana ir ok, bet ok nav ar tiem, kas gribētu "slamstīties gar privātīpašumu žogiem" vai tiem "skauģiem, kas čakarē" likumu neievērotājus?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #20 : 2017. gada 27. oktobris, 21:07:19 »
Bobi, vai es pareizi sapratu, ka Tu domā, ka likuma neievērošana ir ok, bet ok nav ar tiem, kas gribētu "slamstīties gar privātīpašumu žogiem" vai tiem "skauģiem, kas čakarē" likumu neievērotājus?
Aj, nu beeeidz......

Atslēdzies Minne

« Atbilde #21 : 2017. gada 28. oktobris, 11:39:05 »
Aj, nu beeeidz......

Kas man jābeidz?

Atslēdzies tex

« Atbilde #22 : 2017. gada 28. oktobris, 14:50:02 »
aha, a kur principā problēma uzlikt žogu 10m no upes vai ezera? Bet vazāsies te visādi un pašiem gribas privāto beachu... tikai likumi nosaka, ka ūdenskrātuves nav privātīpašums. Izņemot paša raktu dīķi uz savas zemes

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #23 : 2017. gada 28. oktobris, 15:00:18 »
Par ezeriem nezinu, bet upēm ūdens līmenis baigi "staigā". Ja žogs uzlikts tā, ka sausuma periodā nav to 10 m, tad tas ir pārkāpums un cūcība.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2017. gada 28. oktobris, 20:42:35 »
Nē, man nav īpašuma pie ūdeņiem un nav personīgās pludmales.
Bet, ja būtu - ļoti iespējams, ka es arī to pludmali prihvatizētu. Jo, ja es būtu ieguldījusies šīs krastmalas attīrīšanā, peldvietas izveidē, iztīrījusi no niedrēm, varbūt uzbūvējusi kādu laipu, - es nudien negribētu, lai tur nāk un dzīvojas, un "atpūšas", kam vien nav slinkums, un atstāj aiz sevis mēslu kaudzes, kuras tas gods vākt, protams, būtu man. Jo diemžēl cilvēki uzvedas kā cūkas. Laivojot pa upēm, esmu piedzīvojusi, cik grūti atrast vietu apmetnei, jo ikkatra puslīdz ērti piebraucama un piemērota vieta ir piedrazota kā miskaste. Citur savukārt daudzviet uzstādīti uzraksti "Piestāt aizliegts. Privātīpašums". Un es viņus saprotu. Pati arī tādu būtu uzstādījusi. Lai nu piedod man normāli, pieklājīgi garāmgājēji/laivu braucēji...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #25 : 2017. gada 28. oktobris, 21:59:15 »
Jā, niknums uz privātīpašniekiem reizēm baiss. Bet tauta pati prasās būt ar lāpstu nositama. Cik nav gadījies uz pamestām un saplīsušām pudelēm sagriezties, spēlējot volejbolu pludmalē sparīgi uzkāpt alus pudeļu korķiem. Atbrauc pie ezera, smuki iekārtota vieta piestāšanai, bet smird kā maita. Izrādās, ka iepriekšējie atpūtnieki sametuši pārtikas atkritumus miskastē - ķidātās zivis. Par mazo lāpstiņu lielajām darīšanām upmalā nav dzirdēts.
Kronis visam ir maitiski kaimiņi - vienkārši izmet lauka malā visu, kas pa rokai. Sākot no plastmasas pudelēm ar salasītām kolorado vabolēm un beidzot ar zāļu iesaiņojumiem, kuras pati tikko šamiem no Rīgas atvedu. Un kur nu vēl vecās pannas, kannas un citas grabažas, kuras regulāri nākas izkašāt no tuvējās jaunaudzes brikšņiem. Pie rokas nav pieķerti, bet ''autorus'' zinu. Un tad apvainojas, ka vairs ar šiem nekomunicē - lepnie rīdzinieki ar lauķiem nesarunājoties!
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2017. gada 30. oktobris, 09:04:06 »
Problēma veca kā pasaule...mazs citāts no "3 vīri laivā" :)

".. Upmalas saimnieku savtīgums aug augumā ar katru gadu. Ja šiem cilvēkiem dotu vaļu, viņi aiztaisītu Temzai sētu priekšā. Ar sīkākām pietekām un kanāliem viņi to jau ir izdarījuši. Viņi iedzen mietu straumes vidū un izvelk ķēdes no viena krasta līdz otram, bet pie katra koka piesit pa «aizlieguma» dēlim. Šo dēļu izskats uzvanda visļaunākos instinktus manā sirdī. Es jūtu nepārvaramu vēlēšanos raut tos nost un sist ar tiem pa dēļu izkārēja galvu, sist viņu līdz nāvei, tad pašrocīgi aprakt un uzlikt šos dēļus par kapa pieminekli.
Es pastāstīju Harisam par savām tieksmēm, un Hariss teica, ka viņam šīs jūtas izpaužoties vēl ļaundabīgākās formās. Viņš kāroja noslepkavot ne tikai pašu dēļa izlicēju, bet arī visu viņa ģimeni, draugus un radiniekus un pēc tam nodedzināt viņa māju. Man likās, ka Hariss iet par tālu, un to es arī pateicu, bet viņš atbildēja:
- Nekā tamlīdzīga. Tā viņiem vajag. Es vēl nodziedātu uz krāsmatām kādu jautru dziesmiņu.
Mani sarūgtināja Harisa asinskāre. Nekad nevajag pieļaut, lai taisnīguma instinkts izvirst un pārvēršas banālā atriebīgumā. Pagāja daudz laika, līdz man izdevās atgriezt Harisu kristīgā lēnprātībā, tomēr beigās es uzvarēju, un viņš apsolīja pasaudzēt vismaz draugus un radiniekus, kā arī nedziedāt uz krāsmatām jautru dziesmiņu"

Atslēdzies tex

« Atbilde #27 : 2017. gada 30. oktobris, 10:02:11 »
Te gan precizēsim, kā ar tiem likumiem ir: ja jau tauvas josla ir publiska, tad kāpēc pašvaldībai, valstij vai kas nu ir tā publika, tā arī nebūtu jākopj? un kāpēc tā vispār kādam tiek dota privātīpašumā? Tā ir kārtējā divkosība īpašuma tiesībās: ka zeme tev tipa pieder, nodokļi jāmaksā, kārtību paģēr (sodīs!), bet nožogot un prihvatizēt tomēr nedrīksti un var nākt un pieķēzīt visi, kam nav slinkums.... vot suņi gan drīkst staigāt un plosīties pa sava saimnieka privātīpašumu, tak jau pa to visu? Nebrīnos par gujas malā palaistajiem.
Arī no pārējiem aspektiem - tā ir publiskā vai privātā telpa? Uz savas zemes clv var staigāt pliks un pofig, kuram tas nepatīk, tāpat kā pa savu dzīvokli. Vai tas attiecas arī uz īpašumu pie upes?
un vai privātajam ir tiesības tur kko būvēt? Piemēram laipu? Un ja viņš to dara, tad tas ir privātais vai sabiedriskais īpašums? Un vai viņu vēl tiesā neiesūdzēs, kad kāds idiots uz slapjas laipas būs paslīdējis un savu neesošo smadzeni satricinājis?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #28 : 2017. gada 30. oktobris, 10:06:01 »
un vai privātajam ir tiesības tur kko būvēt? Piemēram laipu? Un ja viņš to dara, tad tas ir privātais vai sabiedriskais īpašums?
Man šķiet, ka visādas bezpamatu būves var. Vai man ir tiesības no savas laipas dzīt prom interesentus, lai kāpj blakus ūdenī, to gan neesmu noskaidrojusi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2017. gada 30. oktobris, 10:17:59 »
likumos jau viss tas ir noteikts...

TIKAI - kā nu kurš to likumu interpretē - vienam tiešām ir vienkārša laipiņa, citam LAIPA, pa kuru ar auto var braukt, ar peldošu pirti un kutera garāžu galā... (M.Baltezerā minētos gadījumus un visādus starpstāvokļus var dabā apskatīt) :)

To visu var sakārtot, ka gan privātīpašnieks dzīvs, gan "vienkāršā" tauta tiek pie ūdeņiem...tikai tautai par to jāparūpējas...