Autors Tēma: Tauvas josla  (Lasīts 4165 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dip

Tauvas josla
« : 2017. gada 26. oktobris, 13:41:06 »
Lēnā garā sāku kājām apceļot Latviju. Radās problēma - piemēram, ejot gar upi (Gauja, Lilaste) ir vietas, kur privātīpašnieki žogu sacēluši līdz pašai upes malai. Kā lai tiek garām? Vai tāda tauvas josla nepastāv?

Atslēdzies Luīze

Re: Tauvas josla
« Atbilde #1 : 2017. gada 26. oktobris, 14:14:11 »
Vajadzētu būt tauvas joslai.

Kā Tu tiec tiem žogiem garām?

Atslēdzies dip

« Atbilde #2 : 2017. gada 26. oktobris, 14:19:25 »
Dažreiz brienu gar upes malu cauri brikšņiem (50 cm no upes), dažreiz netieku nekā:(, jo kabatā nav likuma par tauvas joslu. Un bail no lieliem, nikniem suņiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2017. gada 26. oktobris, 15:15:01 »
Tauvas josla applūdusi

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2017. gada 26. oktobris, 16:06:04 »
Lēnā garā sāku kājām apceļot Latviju. Radās problēma - piemēram, ejot gar upi (Gauja, Lilaste) ir vietas, kur privātīpašnieki žogu sacēluši līdz pašai upes malai. Kā lai tiek garām? Vai tāda tauvas josla nepastāv?

Pastāv, bet ar šo ir tīrais negals, jo būtībā saistībā ar Tauvas joslu Zvejniecības likums nestrādā ļoti daudzos gadījumos... un neviens neko.
Ir pavisam daži pozitīvi piemēri - mazais baltezers, kur ir izbūvētas piestātnes u.c., bet žogs tiešām beidzas 10m no ūdens... 

Atslēdzies dip

« Atbilde #5 : 2017. gada 26. oktobris, 16:08:11 »

Pastāv, bet ar šo ir tīrais negals, jo būtībā saistībā ar Tauvas joslu Zvejniecības likums nestrādā ļoti daudzos gadījumos... un neviens neko.
Ir pavisam daži pozitīvi piemēri - mazais baltezers, kur ir izbūvētas piestātnes u.c., bet žogs tiešām beidzas 10m no ūdens...

Kāpēc neviens neko?? Varbūt jāsākt kasīties?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2017. gada 26. oktobris, 16:10:42 »
Baltezerā skauģi viņus čakarē, citur visiem pofig. Es jau nu gan neietu slamstīties gar privātīpašumu žogiem, kas man tur meklējams, pat ja 10 m būtu vaļā

Atslēdzies dip

« Atbilde #7 : 2017. gada 26. oktobris, 16:18:53 »
Baltezerā skauģi viņus čakarē, citur visiem pofig. Es jau nu gan neietu slamstīties gar privātīpašumu žogiem, kas man tur meklējams, pat ja 10 m būtu vaļā
Bet uz priekšu taču jātiek!!!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2017. gada 26. oktobris, 16:21:07 »

nu piem ziemā tak uz ledus kaut kā jātiek?? vasarā nekas - no laivu bāzes ielaidies un brauc, kur gribi...ziemā tak nekātos pāri visam ezeram...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2017. gada 26. oktobris, 16:39:00 »
Bet uz priekšu taču jātiek!!!

Nu, pag, Tu gribi teikt, ka kājām tagad dragā gar visām upēm, ezeriem??? Tas ir kā - apceļot Latviju? Pa perimetru, diagonāli, vertikāli, horizontāli? Kāda ir plāna būtība, es ņepoņal?

Atslēdzies dip

« Atbilde #10 : 2017. gada 26. oktobris, 16:49:42 »

Nu, pag, Tu gribi teikt, ka kājām tagad dragā gar visām upēm, ezeriem??? Tas ir kā - apceļot Latviju? Pa perimetru, diagonāli, vertikāli, horizontāli? Kāda ir plāna būtība, es ņepoņal?
Rudens periodā - tieši tā. Izvēlos punktu un dodos kaut kādā virzienā. Ar mērķi: gar upi uz augšu. Vai no punkta A uz punktu B. Plašas izvēles iespējas. Un smuki:) Vasarā man patiktos pa pašu mazo upelīti. Piemēram, Lāčupe, Loja, Brasla, Aģe, Dauda.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2017. gada 26. oktobris, 17:07:16 »
Godīgi sakot, nestādos priekšā kājnieku maršrutus gar upesmalām.  Reti kur ir kaut cik ejamas takas, pārsvarā vai nu grūti izbrienami krūmi un brikšņi vai privātīpašumi, kuros, pat ja tie nav ar sētu apjozti, līst kaut kā neomulīgi. Cita lieta ar laiviņām pa ūdeni. Pa minēto Braslu no Plāča uz leju man ļoti patika - upīte līču loču, ar sērītēm, akmeņu brasliem, kritušajiem kokiem - ir ko stūrēt  :) 

Atslēdzies dip

« Atbilde #12 : 2017. gada 26. oktobris, 17:13:02 »
Mierīgi var gar upēm. Līdz atduries pret nepārkāpjamu sētu sētu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2017. gada 26. oktobris, 21:22:55 »
Rudens periodā - tieši tā. Izvēlos punktu un dodos kaut kādā virzienā. Ar mērķi: gar upi uz augšu. Vai no punkta A uz punktu B. Plašas izvēles iespējas. Un smuki:) Vasarā man patiktos pa pašu mazo upelīti. Piemēram, Lāčupe, Loja, Brasla, Aģe, Dauda.

Viena??? uz daudzām dienām???  :confused:

Atslēdzies dip

« Atbilde #14 : 2017. gada 26. oktobris, 21:34:47 »
Nē, nē, zem eglītes mežā vēl neesmu nobriedusi gulēt. Īpaši rudenī. Bet jā, dažreiz eju viena:) Un zinu, ka tāda neesmu vienīgā.