Autors Tēma: Īsti cilvēki  (Lasīts 1521 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Īsti cilvēki
« : 2017. gada 27. oktobris, 20:53:35 »
Pavisam nesen pavisam nejauši pateicu - cik ļoti esmu noligojusies pēc īstiem cilvēkiem.

Ups.

Ko es pateicu? Kas aiz tā? Un cik īsta esmu es pati? Jā, jo laiks iet, jo vairāk ir "tā vajag, tā pieklājas, tā dara".

Kas tad ir īsts? Par sviestu tiek uzskatīts 82,5%... Nu labi, "sabiedrības normas" prasa smaidu, manieres, noklusēt to, neredzēt šito, pielāgoties, runāt neko, utt... Ir, protams, īstas dāmas, kam manieres iet rokrokā ar iekšejo sajūtu, bet tās, kam rafinēta ārpuse un tārpi iekšā...? Jēga no tāda cilvēka?

Padomāju. Varbūt tiešām tie 82,5 % ir optimālais daudzums? Līdzsvars starp patiesumu un sabiedrības "normām"?

Un cik % esi Tu?

Atslēdzies ineshuks

Re: Īsti cilvēki
« Atbilde #1 : 2017. gada 27. oktobris, 20:57:29 »
Man kaareiz shkjiet, ka ar gadiem "taa vajag, taa jaadara, taa ir pareizi" iet mazumaa un sevis ir vairaak...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #2 : 2017. gada 27. oktobris, 21:18:06 »
Man grūti pateikt, uz cik % sanāku es.
Darbā es esmu baltais zvirbulis - esmu panākusi, ka kolēģi klausās, kad es kaut ko saku, kā arī to, ka priekšniecība var savu dresscode iebāzt .. tajā ietilpīgajā vietā, es netaisos pa noliktavu vicot papēžkurpēs, jo man ne tādi dzimumorgāni. Skraidu kedās un nu jau visas tā drikst - vadībai pieleca, ka kāju nemocīšana uzlabo darba produktivitāti. Ar sadarbības partneriem un klientiem tomēr ievēroju "Jāuzvedas šitā" principus.
Sabiedriksās vietās es viennozīmīgi esmu "Jāuzvedas šitā" paraugs. Cenšos izvairīties no vietām, kurās nejūtos ērti ar "Tā ir pareizi", piemēram, ne visai mīlu restorānus, ja man pajautās, kurp es gribu doties, restorāns noteikti nav mana izvēle. Galda kultūru zinu, etiķeti arī, bet tas stīvums mani tā kaitina, ka beigās sāku kaut kā justies jocīgi, kas viennozīmīgi ir manāms arī uzvedībā. Rezultāts neveikls, drīzāk pat tizls un vakars ar to arī sabojāts.
Mājās un ar draugiem pa reizei tomēr izlien tas "šitā jau neviens nedara", bet reti. Ja kaut ko domāju, tā arī pasaku (Izņemot, kad sākas draudzeņu dzemdību stāsti. Ok, apsveicu ar bēbi, bet kāpēc man ir jāzina, ar cik cm atvērumu iestājies slimnīcā un citas detaļas?. Šo domu parasti noklusēju, sataisu ieinteresētu ģīmi un klausos. Saprotu, ka liels notikums un gribas par to izstāstīt visiem. Bet varbūt nevajag tādās detaļās?)
Pa lielam sanāk, ka vismaz 1/3 savas dzīves esmu "tā vajag" - jo skolā bija jāuzvedas pareizi, darbā tomēr ne visu var pārtaisīt pa savam un ir vietas, kur vai nu uzvedies kā vajag, vai labāk nerādies. Sanāk, ka es esmu es uz kādiem 33%, jo 1/3 pavadu vietās, kur jāuzvedas kā vajag un 1/3 guļu. Paliek 1/3 kad uzvesties kā jūtos un domāju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 27. oktobris, 21:18:33 »
Diemžēl teikšana visu acīs parasti tiek saistīta ar vecuma marasmu :rofl:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2017. gada 27. oktobris, 21:31:19 »
Restorāni, teātri, biznesa partneri, vecāki, tantes... OK. Darām "kā vajag". Bet kā ar... kolēģi, paziņas... nemaz nepieminēšu vārdu "draugi", jo tas tik smalks jēdziens, ka atsevišķi apspriežams... Kā ar patiesibu par to, kā jūties, kas sāp? Vai arī "i'm fine" kļūsr par normu?...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #5 : 2017. gada 27. oktobris, 21:34:55 »
Līdz kādiem 40 g. biju "tā vajag, tā pieklājas, tā dara". Pēc tam piefiksēju, ka ir iekšēja nepieciešamība protestēt pret "noklusēt to, neredzēt šito, pielāgoties, runāt neko, utt...", jo nelabi metas no tām, "kam rafinēta ārpuse un tārpi iekšā"
 Tāpēc domāju, ka tie sviesta 82,5 manos 40+ ir tīri labs rādītājs.
Un vēl - jo vairāk pieredzes, jo vairāk vari atļauties būt īsts. Pa manam.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #6 : 2017. gada 27. oktobris, 21:46:37 »
Restorāni, teātri, biznesa partneri, vecāki, tantes... OK. Darām "kā vajag". Bet kā ar... kolēģi, paziņas... nemaz nepieminēšu vārdu "draugi", jo tas tik smalks jēdziens, ka atsevišķi apspriežams... Kā ar patiesibu par to, kā jūties, kas sāp? Vai arī "i'm fine" kļūsr par normu?...
Ir vietas, kur "I'm fine" ir norma - piemēram darbā. Tur es mēdzu izmest frāzi, ka slikts garastāvoklis, jo mājās kaut kas aizgajis pa pieskari, bet nedetalizēt kas tieši. Ārpus darba ir cilvēki, kam tiešā tekstā pateikt, ka tikko pa dvēseli buldozers izbrauca. Trīsreiz. Un sejā arī trāpija. Un viņi nevis patēlos žēlumu, bet reāli pateiks, ko darīt, kā darīt un pēc tā gadījuma, ar kuru šeit ierados, pat nopirka biļetes (Dzīvo UK, tur ne naudas jautājums, LV māk arī citām metodēm izdabūt cilvēkus no valsts) un pēc dažām dienām jau bija pie manis, lai palīdzētu sapakot kastes, bērnu un kaķi un pārvākties. Es nevaru iedomaties, ka es pilnīgi katram varētu pateikt, ka man kaut kas nav labi, bet ir cilvēki, ar kuriem to varu atļauties. Tādi pa īstam draugi.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2017. gada 27. oktobris, 21:49:44 »
Man nesen paskaidroja, ka nevienam neko nevajag teikt. Mācos.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #8 : 2017. gada 27. oktobris, 21:55:32 »
Muļķības.
Loģiski, ka kolēģiem vai paziņām nemetīsies raudāt uz pleca, ka i'm not fine, bet ir taču cilvěki, pret kuriem vari būt atklāta un izkratīt sirdi, ja gribi?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #9 : 2017. gada 27. oktobris, 21:57:46 »
Tas tak nav no ezotěrikas plauktiņa, ko? - Nu, neteikt, nestāstīt neko par sevi, ka tik nenoskauž?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #10 : 2017. gada 27. oktobris, 22:01:10 »
No manas pieredzes - vajag filtru, kam saki. Nevienam neko neteikt, izdegsi ātrāk, kā tējas svece adventes vainagā. Cilvēkam dabīgi ir emocijas. Ja nevienam tās neizliec, tās sāk grauzt.

Atslēdzies dip

« Atbilde #11 : 2017. gada 27. oktobris, 23:05:42 »
Pirmkārt, man nepatīk cilvēki, kuri tēlo, izliekas.
Otrkārt, man pašai nepatīk tēlot un izlikties. Tas nebūt nenozīmē, ka uzreiz izklāstu visu visiem, bet vismaz netēloju optimisti tad, kad sūdīgi. Cenšos izvairīties no cilvēkiem, ar kuriem nejūtos komforti. No tā izriet, ka bieži laiku pavadu ar sevi:)
Pēdējā laikā cenšos turēt muti un nebāzties virsū ar savu pretējo viedokli (ja tas nav principiāli), jo labuma praktiski nekāda, bet atņem baigo enerģiju.
Bet domāju, ka es esmu diezgan īsta.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #12 : 2017. gada 28. oktobris, 03:04:10 »
HA!
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies dip

« Atbilde #13 : 2017. gada 28. oktobris, 12:17:38 »
Tas, ka cilvēks nav īsts uz ārpusi, tas vēl sīkums - nu uzlicis viņš tādu masku. Sūdīgāk, ja cilvēks melo pats sev. Vienatnē ar sevi cenšas būt pareizs. Kaut gan - ko es zinu par cilvēkiem vienatnē???

Atslēdzies taj

« Atbilde #14 : 2017. gada 28. oktobris, 22:53:29 »
Svarīgi arī īstumu nejaukt ar visatļautību.