Autors Tēma: Es ņiknis, bet  (Lasīts 7814 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Es ņiknis, bet
« Atbilde #45 : 2017. gada 01. novembris, 09:06:08 »
Neturi sveci zem pūra! ;)

Mans pēdējo gadu princips - pirkt tikai tos stipros dzērienus, kuriem pretzgšanas magnēts virsū (pavērojiet veikalā - visiem nav!!)!
Un mana "budžeta" dzērienu izvēle:
brendijs - J.P. Chenet, vai Chantre un Asbach, ja gados vācijā, rums - baltais Carriba, viskijs - scottish leader, tullamore, ballantine, kuram nu tai brīdī ir atlaide.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #46 : 2017. gada 01. novembris, 09:13:32 »
Mums būs kopā jāiekapā. Vai - vismaz zinu, kam uzprasīties :) Gurķi un skābi kāposti uzkodai - no manis!
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #47 : 2017. gada 01. novembris, 09:15:44 »
mierīgi  :w: ārstnieciski-pētnieciskos nolūkos :)

Atslēdzies dille

« Atbilde #48 : 2017. gada 01. novembris, 09:15:46 »
Kad kārtējo reizi izdzirdu ņerkstošos "'sajā valstī"- es satrakojos.
Un atceros - ļoti skiadri un gaiši - tās riebīgās, zilās vistas ar visiem nagiem un galvām - un nekas garšīgs tur nesanāca. Un sūdīgās desas, pēc tam tādas vispār vairs nepirkām un neēdu arī šodien, bet lietoju normālu gaļu.
Un mēs nebijām izlepuši, jā. Banāni - varbūt reizi 10 gados un šķita nekā garšīgāka uz zemes nav, kaut zaļi. Apeslīnus kādus varēja dabūt - sīvi skābos gruzīnu ?
Visu ziemu ilgojāmies pēc zaļumiem un tad uz pavasari nopirkt vienu (!!) tomātu un griezt taupīgi uz maizītēm.
Sabiedriskajā ēstuvēs nebija iespējams ēst - pretīga eļļas vai visādu citādu draņķu piegarša. plus netīrība un rupjība. Kad ēd un tev acu priekšā noslauka galdu ar smirdīgu, slapju lupatu.
Vēl man nav skaidrs, kā mēs varējām nopirkt 200 g biezpiena, sajaukt to bļodiņā ar krējumu un tā tas ledusskapī stāvēja. Nesaprotu - katram ar vienu maizīti pietika?
Mēs ēdām daudz daudz mazāk, nenašķējāmies starp ēdienreizēm.

Man ļoti patīk manas bērnības un jaunības atmiņas, it īpaši bērnības atmiņas ir kaut kā vispār ārpus padomijas, kas man vienmēr riebusies.
Tā bija sava, brīnišķīga pasaule bez ideoloģijas. Lielu šīs brīnišķīgas pasaules daļu uzbūra mamma.  Visu ēdamo līdz pēdējam sīkumam nācās gatavot mājās. Atceros, vēlāk, kad sviesta vairs nebija, margarīns bija vienkārši baiss, pat lāga cepšanai nederēja. Un man bija žēl, ka mamma tik maz dabū atpūsties.

Ņerkstēšanu par ēdienu nesaprotu. Var doties uz tirgu, pirkt daudz vietējo dārzeņu, lauku biezpienu un normālu gaļu. Paēdušai pelei miltiņi rūgti.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #49 : 2017. gada 01. novembris, 09:21:34 »

Var doties uz tirgu, pirkt daudz vietējo dārzeņu, lauku biezpienu un normālu gaļu.

Viss Dilles teiktais, 10niekā, bet šim gan es nevaru piekrist!!

NAV tirgus nekāds glābiņš, tur tak tirgo pārpircēju pārpircēji...un produktu izcelsme ir visai miglaina...
Ja gribi "vietējos dārzeņus, lauku biezpienu un normālu gaļu", tad ir jābraukā pa kaimiņiem - un atkal, pie naturālsaimniekiem, kas tur 1.5 cūkas un 5 vagas ar kartupeļiem, nekādu gaļu un dārzeņus Tu nedabūsi, no fermas ar 500 cūkām arī ne, Tevi tur klāt nelaidīs un nerunās ar Tevi, paliek kaukāds vidējais segments...un tā arī ar dārzeņiem vai pienu...

vienīgā izeja audzēt vismaz kaut ko pašam

Atslēdzies reno

« Atbilde #50 : 2017. gada 01. novembris, 09:22:33 »
Tur darbojas padomju cilvēku selektīvā atmiņa. Vai arī jebkura veca cilvēka

Atslēdzies dille

« Atbilde #51 : 2017. gada 01. novembris, 09:45:20 »
daddy - varbūt Tu kā vīrietis nemāki nopirkt labus vietējos produktus. Es atšķiru, māku nopirkt. Man ir  arī savi iemīļotie pārdevēji, kuri tirgo savu produkciju. Vasaru un visu rudeni topā bija nakts tirgus - tad man bija iespēja nopirkt to, kas tajā pašā dienā plūkts vai novākts. Pat svaigi grieztas salātu galviņas ledusskapī mierīgi stāv nedēļu.
Pārējos produktus pērku uz izjūtu - neiegrābjos. 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #52 : 2017. gada 01. novembris, 09:45:28 »
Tur jau spriņģošana pa visu pilsētu ir ko vērts! Nedomāju, ka visas nostaļģiskās preces būs vienkopus vienā bodē - būs kā padomijā - bizosi no Tallinas uz Minsku un tad uz unīti.

Šim nolūkam starp veikaliem der atvērt speciālu tramvaja līniju, kur brauc tikai vecie grabošie, dzeltenie dzelzs tramvaji ar koka soliem

Atslēdzies Camma

« Atbilde #53 : 2017. gada 01. novembris, 09:53:30 »
Labi. Man jau te reizes 15 norādījuši, ka esmu veca. Ok, ja jums tā gribās. Toties man nav vecuma demence!
Pagaidīsim vēl kādus gadiņus 20 un tad paskatīsimies. Ar sviestu sviestu jau esam piedzivojuši. Tāpat kā burvīgi baltās vistiņas. Par kuru iedarbību jau tiesājas ne vienā vien valstī.
Cepiens ir par to, ka šī valsts ir padarīta par bedri atkritumiem (pārtikas un ne tikai). Paši ar savām rociņām padarījām un turpinām neredzēt starpību produktu kvalitātē Rietumeiropā un šeit.
Ja kas, Austrijā produkti (slēpošanas kūrortā!) maksā tikpat, cik šeit. Vienīgā atšķirība - liellopu gaļa maksā 28 eur/kg. Cūkgaļa un vistas tieši tikpat, cik te.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #54 : 2017. gada 01. novembris, 09:57:43 »
Neesi, neesi veca! Tu jau par tēvu sūdzējies

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #55 : 2017. gada 01. novembris, 10:09:32 »
neredzēt starpību produktu kvalitātē Rietumeiropā un šeit.
Ja kas, Austrijā produkti (slēpošanas kūrortā!) maksā tikpat, cik šeit. Vienīgā atšķirība - liellopu gaļa maksā 28 eur/kg. Cūkgaļa un vistas tieši tikpat, cik te.

... un gurķi viņiem taisnāki

Atslēdzies Minne

« Atbilde #56 : 2017. gada 01. novembris, 10:45:08 »
Vispār sarežģīta tēma mūslaikos.

Par Austrijas lielveikalu runājot, salīdzinājumā ar Latvijas lielveikalu - jā, dārzeņu stendā ir tikai pirmās sķiras prece, kamēr Latvijā (tagad vienmēr speciāli pētu) - otrā, otrā un otrā. Kad dzīvoju LV, vnm pie sevis domāju - nu, kad man izdosies 1.šķiru ieraudzīt un nez kurā veikalā, jo ja ir 2.sķira, tad jābūt aŗī 1.šķirai? Jā, ieraudzīju - 1.šķira ir Austrijā ;)

No otras puses - viss ir smuks un pārsvarā kvalitatīvs, gaļa, kā jau Camma teica, ir dārga un smuka, un neiztek šķidrumā tik daudz kā LV. Bet tomēr avīzēs aizvien biežāk sāk rakstīt par produktu kvalitāti, hormoniem un antibiotikām gaļā, lopu turēšanas apstākļiem, pesticīdiem, augļu miglošanām padsmit reizes sezonā un to, ka bio bieži nemaz nav bio. Nav dūmu bez uguns.

Un, kā jau visur, cilvēki noslāņojas. Ir ne tik situētie vietējie, proleta līmenis un tie - no emigrantiem - jugo, melnie, rumāņi utt., kuri pārsvarā iepērkas Lidl vai Hofer tipa veikalos, kur ir salīdzinoši lētāki produkti. Un ir (pārsvarā) vietējie, kuri vairāk iziet uz "individualizāciju"- nedēļas nogalē iepērkas zemnieku tirdziņos, iet uz pārbaudītiem veikaliņiem, jo te ļoti rullē gadiem un paaudzēm izdzīvojusī un attīstītā īpašā, ilglaicīgā kundes-pārdevēja sistēma. Tas garantē uzticēšanos, lojalitāti un labāku kvalitāti.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #57 : 2017. gada 01. novembris, 11:02:16 »
Par šo tak raksta pēdējā laikā visur kur - Junkers pat direktīvu izdevis - visa Austrumeiropa ir biku kūtspakaļa ...Atvainojos par šo un par linku arī pie viena!
 https://www.diena.lv/raksts/pasaule/eiropa/ek-izdod-vadlinijas-cinai-ar-kompanijam-kas-austrumeiropa-tirgo-zemakas-kvalitates-produktus-14181417

Atslēdzies daddy

« Atbilde #58 : 2017. gada 01. novembris, 11:04:06 »
Pirmās un otrās šķiras dārzeņi augļi atšķiras ar izskatu (taisnumu), izlīdzinātību pēc izmēriem u.c. lietām, kas neietekmē to garšu un sastāvu.
Neredzu par ko maksāt dārgāk...

Dille - jā, ne visu es māku nopirkt, bet šo to māku - piemēram zivis. un reizēm aizeju no tirgus neko nenopircis, jo labas zivs vienkārši NAV. Lasi, karpu un jēlas tīģerenes var droši pirkt arī maximā, to dēļ nav vērts uz tirgu iet...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #59 : 2017. gada 01. novembris, 11:20:27 »
Par šo tak raksta pēdējā laikā visur kur - Junkers pat direktīvu izdevis - visa Austrumeiropa ir biku kūtspakaļa ...Atvainojos par šo un par linku arī pie viena!
 https://www.diena.lv/raksts/pasaule/eiropa/ek-izdod-vadlinijas-cinai-ar-kompanijam-kas-austrumeiropa-tirgo-zemakas-kvalitates-produktus-14181417

Jā, večiņ, vasarā te, Austrijā, arī sāka par to runāt, pilna prese bija,  ka Ungārija, Čehija un vēl kkāda valsts sāka šo jautājumu "celt". Un mēs paši aŗī ne reizi vien esam Forumā sprieduši par kafiju vai veļas pulveru atšķirību "tur" un "te", jo tā IR realitāte, ka kvalitāte atšķiras.

Liekas, ka LV nav tām valstīm-karotājam pievienojusies? Žēl.