Autors Tēma: Es ņiknis, bet  (Lasīts 7815 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Es ņiknis, bet
« Atbilde #15 : 2017. gada 31. oktobris, 13:05:39 »
Mīļie. Varu jums pateikt no bioloģijas viedokļa. Ķīmiskais analizators (garša un smarža) ir primārais, vadošais, noteicošais izdzīvošanai. Tas, kas ir bīstams un asociējams ar garšu vai kādreiz izraisījis vemšanu, tik drīz vis neaizmirsīsies. Atmiņa par garšu/smaržu sēž dziļi zemapziņā. Smaržai vispār ir unikālas īpašības. Mēs varam sajust smaku, ja vielas koncentrācija ir 4 (!) molekulas uz kubikmetru! Dažiem šī spēja nav tik izteikta. Es nebūt nepiederu pie degustatoriem vai feinšmekeriem. Domāju, ka esmu kaut kur pa vidu. Un ja es jūtu bulšitu pārtikā, tad jau ir katastrofāli.
Mani izbrīna kas cits. Samierināšanās. Nu kāpēc jāēd to hreņu? Kāpēc jāatbalsta finansiāli erzacražotājus? Badā esam? Nē. Drīzāk pat otrādi - lielai daļai ir cukura diabēts un liekais svars. Slinkums gatavot? Lielā mērā.
Par ''šajā valstī''. Jā, jo neesmu redzējusi Čedaras sieru šeit ražotu tādā kvalitātē, kā Vācijā, Zviedrijā un vēl šur tur. Kāpēc Sky var nopirkt Čedaras sieru, kas garšo pēc šī siera? Nē, ne Preiļu ražojumu, jo nez kāpēc pēdējo 3 gadu laikā tas degradējis uz "logu ķite, parastā''.
Kāpēc no Polijas ievesta pusžāvētā desa (nebūt ne dārgā) ir ar gaļu? Redzamu, gabaliņos. Kur palikusi šķiņķa desa? Vietējā? Ir kāds redzējis?
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #16 : 2017. gada 31. oktobris, 13:07:54 »
Forevers savu nosaukumu neattaisno - ja nu vienīgi tas, ka slikta kvalitāte uz mūžiem?
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #17 : 2017. gada 31. oktobris, 13:08:49 »

Konkrēts piemērs šņabis un "Bonaparte" - jūs esat pēdējos gados mēģinājuši tos lietot?  :rat: :rat: :rat:

Boņuks nav garšots ļooti ilgi.
Bet atkal - ar ko salīdzināt? Ir etalonu barčiks, pēc kura salīdzināt?
3graudu gan jau arī labs bija. Bija līdz brīdim, kad nogaršoji piem. kaut to pašu Finladia.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #18 : 2017. gada 31. oktobris, 13:13:52 »
Kāpēc no Polijas ievesta pusžāvētā desa (nebūt ne dārgā) ir ar gaļu? Redzamu, gabaliņos. Kur palikusi šķiņķa desa? Vietējā? Ir kāds redzējis?

pamēģini "Nākotnes" ražoto Krakovas desu,  es biju patīkami pārsteigts, ka tiešām gaļas gabaliņus sagaršoju

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2017. gada 31. oktobris, 13:17:05 »
Boņuks nav garšots ļooti ilgi.
Bet atkal - ar ko salīdzināt? Ir etalonu barčiks, pēc kura salīdzināt?

ar "ierakstiem" smadzenēs... :) neticu, ka tā žiža ir mainījusies, bet mēs esam A)pagaršojuši ko labāku, B)nav vairs tāda veselība, lai tās krāsvielas un piedevas pārstrādātu...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #20 : 2017. gada 31. oktobris, 13:18:48 »
neticu, ka tā žiža ir mainījusies
Es atkal ticu, ka kvalitāte noslīdējusi un/vai pat cienījamas bodes "krutku" tirgo.

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2017. gada 31. oktobris, 13:20:10 »
Nesaprotu: jūs domājat, ka tie ražotāji, kas uz iepakojumiem raksta 64% gaļas (kā cīsiņiem te zemāk) vai 70% gaļas klaji melo un neviens to nepārbauda?

Kur tad problēma pasūtīt, piemēram no weblapas zemāk vai iepirkties sky?
Vai problēma ir, ka gribas iekš piemājas rimi un par 1,5 eur/kg tomēr?

Vai te tauta atsauktos uz masveida parasto lielveikalu ignorēšanu un piemēram šādu pasūtīšanu - re, pat klāt pieved. Nav tik rakstīts, vai pievedīs arī tikai 300g cīsiņus vai 1 burciņu medus (jo piegāde tomēr kko maksā) :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #22 : 2017. gada 31. oktobris, 13:21:11 »
Nu, Nākotnei vēl šo to ēdamu var atrast. Tāpat kā Rēzeknes gaļas kombinātam.
Smiesities - kādreiz baisi garšoja Rubeņu vistas. Šobrīd izvairos. Sausas, pārmarinētas, mellas.
Filozofiskā kategorija par kvantitātes pāreju citā kvalitātē na mordu ļica - piegāzti pilni maksimas veikali, bet ēdams vairs tikai nosacīti.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #23 : 2017. gada 31. oktobris, 13:29:09 »
Jautājums jau vēl par ko citu - brenda/nosaukuma bezkaunīga izmantošana. Mani nesatrauc tas, ka ir dažādība. Mani satrauc tas, ka kādreiz doktordesa bija viena un zināji, ko nopirksi. Tagad ir 230 doktorenes un neviena nav tāda, kādai tai jābūt. Kāpēc tos pakaļdarinājumus nevar saukt citādi? Desa D723Forevers? Vai desa ''Zvārgulītis pagrabā''?
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #24 : 2017. gada 31. oktobris, 13:46:06 »
Jautājums jau vēl par ko citu - brenda/nosaukuma bezkaunīga izmantošana. Mani nesatrauc tas, ka ir dažādība. Mani satrauc tas, ka kādreiz doktordesa bija viena un zināji, ko nopirksi. Tagad ir 230 doktorenes un neviena nav tāda, kādai tai jābūt. Kāpēc tos pakaļdarinājumus nevar saukt citādi? Desa D723Forevers? Vai desa ''Zvārgulītis pagrabā''?

doktori jau ar nav visi vienādi... vismaz dažus agrāk sauca par zinātņu kandidātiem... desas kandidāts un siera izstrādājums ;) 

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #25 : 2017. gada 31. oktobris, 14:15:36 »
Būs jānogaršo Bonaparts, kādreiz bij man topā :) Bet Moka liķieris - kas tas tagad ir par ūdeni un arī grādi nav tie... :thinking: Liķieriem mainījās garša un konsistence kaut kādā saistībā ar glicerīna lietošanu/nelietošanu tajos..
Es darbā bieži vien izslēdzu baudas un garšas izjūtu, vienkārši ēdu neiedziļinoties. Man liekas, mēs vienkārši tagad esam izlepuši, tāpēc nekas negaršo.
Bet vispār man garšo citu gatavotais gandrīz vienmēr, savs jau apnicis gatavošanas procesā.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #26 : 2017. gada 31. oktobris, 14:17:08 »
Gaļas procents desās ir viena lieta, cita - tā gaļa arī nepārstrādātā veidā negaršo pēc gaļas. Vismaz ne pēc tādas gaļas, kāda bija laukos kautajai cūkai. Ne garša, ne smarža. Es teiktu, ka manam degunam Rimi svaigā gaļa vispār nesmaržo pēc gaļas - salīdzināt jau vēl ir ar ko.

Par veikaliem runājot, gaļas aromātu jūtu Hartvikā, Sky pirktajai gaļai. Tirgū kā gadās, jo neesmu pastāvīgais klients, turklāt, nepērku kilogramiem, un šķiet tāpēc gadījies tikt pie gabaliem - šito kādam jāieskapē.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #27 : 2017. gada 31. oktobris, 14:54:49 »
Es nesaprotu šito visu ņemtni.
Tagad taču ir tāda izvēle. Izvēlies konkrētu ražotāju un viss.
Ja jūti, ka neuztur nemainīgu kvalitāti, ir taču vēl kādi, kas uztur.

Un nepērciet pusfabrikātus, taisiet paši to ēdienu.

Cep maizi un picas, ja gribi
  http://www.keramserviss.lv/public/index.php?lang=lv&section=566

Atslēdzies Broms

« Atbilde #28 : 2017. gada 31. oktobris, 15:14:13 »
Es atkal ticu, ka kvalitāte noslīdējusi un/vai pat cienījamas bodes "krutku" tirgo.

Tirgo. Un tirgo paši nenojaušaut.
Ir man bijusi iespēja nedaudz pabūt alko tirdzniecības un pavisam minimāli arī ražošanas virtuvē.
Kāda alko ražotnes tehnoloğe stāstīja, ka ilgi meklējuši viņu produkcijas viltojumu avotu. Atraduši. Bet pie reizes atklājies, ka viltojuši arī Smirnoff un tirgojuši... arī Londonas veikalos.
Visi bijušie alko ražotņu tehnologi. Zinošu cilvēku grupiņa. Kas un kā tālāk - vēsture klusē. Zināms vien tas, ka līdz policijai esot nonākusi tikai daļa viltnieku nedarbu...

Par tirdzniecību..
Esmu speciāli nopircis vienas markas viskiju gan Sky, gan Rimi, gan Maximā. Visas trīs pudeles vaļā, sanumurētas un  davai degustēt.
Atšķirās. Viskrasākā atšķirības bija Scotish Collie. Palasam etiķetes. Ahhaa.. Sky ir ofic. pārstāvja izplatītais dzēriens. Maximā izplatītājs bija paši. Tagad laikam šis ir novērsts.
Tullamore. No kurienes šis viskijs ienāk Sky un no kurienes piem. Maximā?
Aprindās bija besīšanās, ka Maxima to gandrīz par tēju padarījuši. Bet Sky jau arī nevar turēt pārāk lielas cenu atšķirības. Ir, bet cīnās par kvalitāti.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 31. oktobris, 15:43:58 no Broms »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #29 : 2017. gada 31. oktobris, 16:32:09 »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?