Autors Tēma: Imunitāte  (Lasīts 4883 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Imunitāte
« : 2017. gada 31. oktobris, 13:06:08 »
kurš var pakomentēt šo no imunitātes raksta - "Mēģināt atgriezties pie sentēvu ēdienkartes – skābpiena produktiem, raudzētiem produktiem, konservēšanas ar skābēšanu".

Kāds skābumam/pienskābei sakars ar imunitāti??

Atslēdzies Camma

Re: Imunitāte
« Atbilde #1 : 2017. gada 31. oktobris, 13:36:41 »
Ļoti vienkāršs. Lielākais imunoloģiskais orgāns cilvēkam ir zarnas - virsma ap 200 m2. Baktērijas darbojas uz imunoloģiski kompetentajām šūnām (dendrītiskajām, limfocītiem) caur specifiskiem receptoriem (TLR un ne tikai), tādējādi regulējot imunoloģisko atbildi uz svešiem antigēniem. Svešie antigēni organismā pārsvarā iekļūst tieši caur zarnu traktu. Zarnās apmācītie limfocīti ceļo uz plaušām, dzimumorgāniem (vietas ar gļotādām). Tāpēc no nepareizas pārtikas var būt aizliktas ausis, tekošs deguns, nepārejošas kandidozes dāmām. 
Tas tā - galopā pa Austrāliju...
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2 : 2017. gada 31. oktobris, 13:42:02 »
Un nejaukt ar skābumu/pienskābi/etiķi/sērskābi/karaļūdeni. Skābumam te nav noteicošā nozīme. Noteicošais ir baktēriju apvalki (glikopeptīdi), izdalītie ķīmiskie savienojumi.
Bērzu sulas arī būs veselīgas. Tikai raudzētas, ar baktērijām, nevis plikais ūdentiņš.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2017. gada 31. oktobris, 13:43:07 »
ā! un Tu gribi teikt, ka labās, dzīvās pienskābes baktērijas no visādiem raudzējumiem (rūgušpiens, bērzu sula, skābēti kāposti u.c.) smuki nonāk zarnās un tur sagatavo "imunoloģisko atbildi uz svešiem antigēniem"? :)

un kā ar kefīru un visādiem tur jogurtiem un dārgajām imunellām? 

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2017. gada 31. oktobris, 13:54:55 »
No pieredzes zinu, ka ir šaizes ar alerģijām un zarnu darbību, ja bērns dzimis ar ķeizaru - nav dabūjis baktēriju devu no mammas. Pašlaik tas apstiprināts jau ar zinātniskiem pētījumiem. Tāpat apstiprināts tas, ka ir baktērijas (laktobaktērijas, bifidobaktērijas), kuras labvelīgi ietekmē imūnsistēmas darbību. Pat plašsaziņas līdzekļos negatīvā kontekstā bieži minētā ešerihija ir ar savu ļoti lielo pozitīvo nozīmi.
No Tevis minētajiem vislabākais ir kefīrs. Taču es priekšroku dotu prastam mājas (lauku) rūgušpienam. Dārgie produkti no mana viedokļa ir tikai maciņa tukšošanai lētticīgiem pircējiem.
Kā smejies - labs ir tas, kas ātri bojājas. Nu kas labs var būt produktā, ko var glabāt mēnešiem? Izņemot izturētos sierus, vītinātu desu un vecu konjaku?
Starp citu - arī sieros un desās ir savs baktēriju kopums!
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2017. gada 31. oktobris, 13:57:24 »
No Tevis minētajiem vislabākais ir kefīrs. Taču es priekšroku dotu prastam mājas (lauku) rūgušpienam. Dārgie produkti no mana viedokļa ir tikai maciņa tukšošanai lētticīgiem pircējiem.

paldies. tātad kefīrs + raudzēta bērzu sula!

nav man lauku govs, no kuras rūgušpienu taisīt... lai veikala pienu raudzētu+dzertu, jābūt trakam...

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2017. gada 31. oktobris, 15:03:40 »
T;atad kopumā -viss, kas dabiskā veidā raudzēts? Negaršo, bet būs jāsāk rūgušpienu raudzēt, govspiens tā kā būtu
Mājās skābēti kāposti, gurķi  -tā apmēram?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2017. gada 31. oktobris, 16:41:28 »
Vot, dumš, - nezinu un nesaprotu. Kefīrs pēc raudzēšanas pasterizēts (karsēts) netiek? Cik saprotu, ja rakstīts "pasterizēts produkts", tad no tāda jēgas - nulle?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2017. gada 31. oktobris, 16:46:41 »
Kas ar tējas sēni? Tur jau arī kkas rūgst?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2017. gada 31. oktobris, 18:51:20 »
Lietojiet visu skābušo un rūgušo uz veselībām.
Kefīru nevar pasterizēt pēc raudzēšanas. Pasterizēšana ir karsēšana virs 90grādiem. Raudzēts piens (vienalga ar kādu baktēriju) saraus kurkuļos jau pie 50-60 grādiem. Pasterizē pienu pirms tīrkultūru pievienošanas. No filtrēta alus arī tikai ūdenīc palicis - nav vairs ''produktiskās'' vērtības. Toties glabājas gadiem jebkurā temperatūrā.
Tējas sēne, rīsiņš, bērzu sulas - viss ir lietojams. Ar piena produktiem gan jāuzmanās, ja ir nepanesība uz piena proteīniem. Pēdējā gadījumā nelīdzēs ne lakto, ne bio, ne imunella.
Mani ļoti smīdina mārketinga spēlītes ar spiedienu uz ''imunitātes paaugstināšanu'' vai ''uzlabošanu''.
Vai zināt, ka ir ļoti veselīgi vienkārši ēst un dzert? Pamēģiniet nedzert kādu nedēļu, noteikti būs sūdīgi vai pat nomirsiet! Imunitāte būs tādā d.sā, ka maz neliksies. Pie tam, ir virkne gadījumu, kad lieka stimulēšana ir kaitīga.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2017. gada 01. novembris, 09:10:53 »
Mani ļoti smīdina mārketinga spēlītes ar spiedienu uz ''imunitātes paaugstināšanu'' vai ''uzlabošanu''.

labi, a ko man darīt, ja prasu ārstam - no kā man šitā sērga... un viņš gudri atbild - jums imunitātes pazemināta, padzeriet...
ŠAUT UZREIZ PA MUTI, JEB ĻAUT TEIKUMU PABEIGT??  :evil:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2017. gada 01. novembris, 09:13:47 »
un parunājam lūdzu par Vigantolu.
Cik noprotu tas ir vienīgais sakarīgais D vitamīna preparāts.

Sadabūju... palasīju anotāciju - ta viņš tak tāda "jedrjona bomba", ka laikam pareiz, ka uz receptēm tikai...bail dzert...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2017. gada 01. novembris, 09:32:50 »
Par imunitāti - palūdz atskaites punktu. Cik kam jābūt. No kuras vietas pazemināta - no grīdlīstes vai amatā? Kad būs pietiekami paaugstināta? Jo efektivitāti kaut kā redzami jāmēra. Bieži vien ir tā, ka vienā vietā imunitāte ir ''satracināta'', bet otrā iestājas ''panīkums''. Jāatrod iemeslu. Un primāri tā noteikti nav imunitāte, ja vien nav iedzimts imūndeficīts vai HIV.
Nepatīk Vigantols? Tiešām Tev tas jālieto? Kaut kā negribās ticēt, ka makšķerē tikai naktīs... :). Ja nopietni - tad tas ir vienīgais, kuram ir efekts un vienīgais, kuru var pārdozēt. Pēdējo variantu gan esmu redzējusi dabā tikai 2 reizes un tad arī - zīdaiņiem ar mazliet neadekvātiem vecākiem. Vismaz mums ir tāda pieredze.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2017. gada 01. novembris, 09:41:35 »
nu jā jā, no tā arī man bail - pārdozēt... cik būtu normāla doza profilaksei 124kg smagam vīrietim?
no anotācijas neko nesaprotu... :(

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2017. gada 01. novembris, 09:43:13 »
A ko ārstam citu darīt? Ja viņš teiks vienkārši - mazāk ēd un kusties tā, lai vismaz katru otro dienu dabū aerobu slodzi, viņam šaus pa muti vēl trakāk. Kas atliek? Izrakstīt tabletes, kaut pēdējās zebiekstes spiras, bet izrakstīt. Jo tas izskatās gudri un klients ir laimīgs. Viņam tiek pārdota cerība.