Autors Tēma: Motivācija vecākajai paaudzei  (Lasīts 4657 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Motivācija vecākajai paaudzei
« : 2017. gada 06. novembris, 22:38:22 »
Man vajadzīgi jūsu ieteikumi, kā lai motivě darboties 70-gadìgu tuvu cilvêku?  Kā likt justies vajadzìgam? Kā vairot dzīvesprieku?
Adīt paliek grūti. Prieku dod darbošanās dārzā, bet nu tagad tur neko darīt nevar.
?

Atslēdzies Camma

Re: Motivācija vecākajai paaudzei
« Atbilde #1 : 2017. gada 06. novembris, 22:44:07 »
Vai nevar palūgt sakārtot vecos dzimtas fotoalbūmus? Man savulaik pietika prāta vienam vecam radu kungam izjautāt un pierakstīt pie katras fotogrāfijas kas katrā redzams un kādā sakarā bilde taisīta. Var taisīt paplašināto variantu - ar atmiņu aprakstiem. Nu, ja var rakstīt. Nav tik smalki kā adīšana.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2017. gada 07. novembris, 07:10:39 »
Varbūt vajag sunīti, ko staidzināt un ar ko noņemties?

Atslēdzies itta

« Atbilde #3 : 2017. gada 07. novembris, 07:21:51 »
Vai pukjpodus uz visaam palodzeem utt. ;)

Es gan par albuumiem un atminjaam, jo man arii ir bildes ar onkaam un tanteem, bet kas tie, nezinu :(
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2017. gada 07. novembris, 09:27:15 »
Tas ir stereotips, ka vecie uz atmiņām un bildēm tendēti.

Es arī piekrītu, ka vairāk uz dzīvesprieku  un nākotni orientētas ir rūpes par kādu citu - suni, zivtiņu vai puķi

Atslēdzies dille

« Atbilde #5 : 2017. gada 07. novembris, 09:41:51 »
Man vīra vecāki atdzīvojās, kad uzdāvinājām viņiem kaķi. Sen jau gribēja, bet tās runas, ja nu kaķis viņus pārdzīvo utt.
Radās tāds dzīvesprieks, darbošanās un ņemšanās kā ar mazu bērnu.
Izklaidēm jābūt vērstām uz nākotni, ar kaut kādu prieku, cerībām, nevis pieputējušus albumus cilāt, apraudāties, ka visi jau miruši utt.

Dārzā vēl pamatīgi var darboties. Lapas grābt, nogriezt vecos puķu stublājus, sadalīt cieši saaugušās puķes, pārstādīt,apsegt, ieziemot, uzrušināt. Vēlāk kaļķot, zarus izgriezt un izzāģēt utt.
Izsapņot ko un kā stādīs.
Vecākiem cilvēkiem katru dienu jādodoties garās pastaigās, lai uzturētu veselību. Lai nūjo vai tāpat staigā. Sapazīsies ar citām tantītēm un onkulīšiem.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #6 : 2017. gada 07. novembris, 10:52:24 »
Jā, tas tiesa, ka albūmi gan nebūs īsti motivējoši (skatīties uz jau aizgājušajiem, hm, hm).
Kaķis ir. Cik tad tur viņu bužināsi.... Puķes arī ir.
Dārzā griezt un zāģēt nav vairs spēka.
Varbūt kaut kāda rudens nomāktība man tam tantukam uznākusi, nezinu. Kā mājās, tā guļ gultā, neko nedara.
Kaut kādas paziņas ir, ar kurām komunicēt; to arī dara, bet man bažu uzdzen, ka tas garastāvoklis tāds "zems", nav dzīvelīguma.
Man drīzāk šķiet, ka tantuks tagad baigi asi vientulību sajūt.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2017. gada 07. novembris, 11:10:20 »
kompi viņi nelieto? Lai sēž internetā, iepazīšanās portālos vai SF  :sarcasm:

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2017. gada 07. novembris, 11:12:04 »
Patiesībā 70 gados jau vajadzētu būt pietiekami spraunai dāmai
Manai mammai tāds sagurums sākās pēc 85
Uzdod  -jā, tieši uzdod- kaut ko sašūt vai satamborēt -mūžīgās virtuves luoatiņas vai taml., tomēr vieglāk, nekā adīt kaut ko lielu

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2017. gada 07. novembris, 18:12:50 »
Par veco bilžu un albūmu nelietderību - negribu vis piekrist. Mani vecāki labprāt pāršķirsta bildes. Stulbi, ja cilvēks pūlās sakārtot, pierakstīt, bet nevienam nav intereses. Ja pa laikam - reizi vai divas nedēļā pasēdēs kāds kopā un parunāsies, uzklausīs atmiņu stāstus - varbūt ka dod arī jēgu darboties. Interesantas lietas ar katru notikušas, visi jauni un traki bijuši. Varbūt izstāstās pat kāds niķis-stiķis, par ko nevienam nekad nav stāstīts.
Visus sakost!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2017. gada 07. novembris, 21:41:41 »
Vajag kā dullai Paulīnai ieteikt bēru kleitu pašūt utt

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #11 : 2017. gada 08. novembris, 07:55:50 »
Vajag kā dullai Paulīnai ieteikt bēru kleitu pašūt utt
Pieņemu, ka tev koka mētelītis jau gatavs?

Atslēdzies dip

« Atbilde #12 : 2017. gada 08. novembris, 09:22:56 »
Kaut kas taču viņu interesē. Izzondē - kas. Tas var būt jebkas. Viņa dzīvo viena? Mazbērni? Pastaigas? Rokdarbi? Atmiņas? Dzīvo pilsētā? Kulinārija? Daba? TV?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #13 : 2017. gada 08. novembris, 09:31:20 »
Brīnos cik cilvēki var būt aprobežoti savā domāšanā! :)
..ir gadījumi, kad piedāvājot pretējo no tā , ko paši vēlaties sasniegt, rūpju objekts sasparojas ...nu, nē - bēru kleitai vēl par agru! :)
..un kā tad pasākums beidzās dullai Paulīnai?...ar kàzām!..iesaku tēmas autorei beidzot noskatīties šo filmu un saprast tās vēstījumu!
p.s.
..un nevajag tēmu piesārņot ar koka mètelīšiem padomu devējiem!...tēma nav par mani ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2017. gada 08. novembris, 10:09:07 »
Patiesībā -ja cilvēks grib būt viens un neko nedarīt -kāpēc bāzties ar aktivitātēm  virsū, tā var tikai mazvērtības kompleksu uzdzīt. Cita lieta, ja pati žēlojas par vientulību un garlaicību, tad var dot visādus derīgus padomus